Skip to main content

PROMAŠAJ NEDELJE - La roche-posay termalna voda


Termalna voda, osim što će vas osvežiti u ovim vrelim danima, ima veliku ulogu u svakodnevnoj nezi, posebno kada je reč o osetljivoj koži.

Ona umiruje iritiranu kožu, pomaže da se povuče crvenilo, hidrira i čini kožu mekom. Kao takva postala je nekako proizvod koji moram da imam uz sebe. 

Koristim je nakon čišćenja i umivanja kože, a pre nanošenja kreme. Takođe, s obzirom na to da hidrira, volim da je naprskam i pre šminkanja.

Prva termalna voda koju sam probala bila je Avene i ona je zaista fenomenalna. Sećam se da mi je ublažila opekotine i da odlično umiri kožu nakon sunčanja. Takođe, lice mi je bilo hidrirano i koža meka. Dakle, svakodnevno sam primećivala njeno dejstvo.

Pročitaj: Avene termalna voda

Nakon nje želela sam da probam neku drugu i odlučila sam se da to bude La roche-posay s obzirom na to da ovaj brend hvale mnoge devojke. Mislila sam da su sve termalne vode slične, međutim razlika je velika.

Naime, nisam primetila da La roche-posay termalna voda neguje. Ne umiri mi kožu, ne učini da se crvenilo povuče. Što je još gore čak i ne osećam da mi je koža hidrirana. Nekako deluje kao da je još više isušena. 

Bukvalno imam osećaj kao da prskam običnu vodu po pritiskom. Upravo zbog toga ova termalna voda je promašaj nedelje.

Njena cena je oko 400 dinara za pakovanje od 50ml.

Da li ste vi probale ovu termalnu vodu? Kakvi su vaši utisci? Koju biste mi preporučile kao najbolju?



Comments

  1. Joj, istooooo, iznova i iznova joj dajem sansu, sve kao, mozda ne radim nesto kako treba, svi je hvale, ali meni, ne odgovara. Pomaze jedino kod pelenskog osipa, kod bebe, ali mozda upravo zato sto isusuje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čim sam videla da ne smanjuje crvenilo niti hidrira shvatila sam da nema šanse da mi se svidi. :)

      Delete
  2. Mnoge blogerke je hvale tako da sam pomisla da je odlična.Neko dejstvo nisam primetila,ali kako nemam osetljivu kožu mislila sam da je to to-osveženje i kraj,druge nisam probala.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako ti treba samo osveženje, onda uzmi onu Balea vodu pod pritiskom. Njena cena je 200 din. za 150 ml.

      Delete
  3. I ja sam mislila da su sve iste. Moja prva je Avene takodje. Koja je odlicna. Posle toga sam kupila Vichy koja je uzas.Isusuje kozu zateze, nista ne radi. Tako da svima savetujem da se drze Avene

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na ovoj informaciji. Zaobići ću i Vichy. :)

      Delete
  4. Uriage termalna..nesto naj naj naj..ja uzimam ono najvece pakovanje od 300ml..fantasticno umiri kozu, a hidratacija je vrhunska..moja najtoplija preporuka..

    ReplyDelete
  5. Nedavno potrosila La Roche i bila mi je savrsenaaaaaa, malo je reci. Najveci plus dajem rasprsivacu koji jednim prskanjem prekrije cijelo lice. Koza mi sija maksimalno. Evo npr. prvo sam koristila Avene, i nista mi nije djelovala, kao da sam se pospricala tusem. Na sve to rasprsivac mi je bio los, curila je na sve strane. Sto se mene tice La Roche mi je neuporedivo bolji.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark