Skip to main content

MUST HAVE make-up proizvodi ovog leta


Da biste blistale i tokom letnjih dana neophodni su vam pojedini make-up proizvodi. Koji su to moji favoriti, predstaviću vam u ovom postu.

Kada dođu veoma topli dani znam da bi svaka od nas volela da ne mora da stavi ni trunku šminke, ali većina je prinuđena na to. Retko koja žena ima besprekoran ten i crte lica kojima je potpuno zadovoljna. Skoro svaka od nas želi nešto da istakne, popuni, sakrije...

Ja sam neko ko retko izlazi iz kuće bez trunke šminke, ne zbog toga što smatam da ne izgledam lepo, već prvenstveno što želim da izgledam pristojno i sveže. S obzirom na to da poslednjih godina imam i problem sa crvenilom lica neka vrsta podloge veoma mi je važna.





Kako leti ne želim teške pudere, ali opet imam potrebu za određenom prekrivnom moći, uvek sam u potrazi za savršenim puderom. Maybelline Fit me nedavno je došao na naše tržište i rekla bih da je ovo odličan puder čak i za ovaj letnji period.

Iako piše da je namenjen normalnoj do masnoj koži, sasvim se lepo ponaša i na suvoj. Dakle, ne ističe mi preterano suve delove, prilično se lepo stopi s kožom. Ima dovoljnu pokrivnu moć da mi ten izgleda ujednačeno i vrlo lepo, a da se pri tom ne primećuje mnogo na licu. S druge strane mat je, što je odlično jer se leti još više znojimo, ali opet nije previše mat. 

Zbog prirodnijeg izgleda preporučujem da ga nanosite bjuti blenderom.

Letnji make-up look nikako ne može da bude potpun bez dobrog bronzera. Njime osim što utoplite i osenčite lice, možete i da potamnite ostale delove tela. Moj trenutni izbor je Llumsov mat bronzer, a zbog čega mi se dopada pročitajte ovde.

U suštini možete da koristite bronzer koji vama odgovara. Izbegavajte nijanse koje mnogo vuku na narandžasto i one bronzere koji su previše pigmentovani.


Savršen ten naglasite bronzerom i hajlajterom!



Hajlajter je takođe nezaobilazan proizvod i ono što je najbolje, leti možete da preterujete a da vam niko ne zameri. Hajlajter možete staviti i na neke delove tela kao što su ramena i tako naglasiti lepotu tena. 

U zavisnosti od vaših potreba i želje izabraćete jači ili slabiji hajlajter. Meni se trenutno najviše dopada kakav mi sjaj licu daje Ingridov shimer powder. Recenziju pročitajte ovde.



Kada je reč o očima, nema potrebe da preterujete. Ono što se meni posebno dopada u lenjem periodu jesu istaknute trepavice i kapak na koji se nanese samo malo bronzera. Ovakav izgled daće vašem licu svežinu i lepotu, a izgledaćete kada da se niste mnogo šminkale.

Najbolji izbor za letnji period jesu svilene trepavice koje planiram da uradim već neko vreme. Smatram da one značajno smanjuju vreme šminkanja, a oko vam izgleda otvorenije i pogled lepši.

Takođe ukoliko to nije vaša opcija, uvek možete da se poslužite veštačkim trepavicama. Oni su odličan izbor posebno za večernje izlaske i ako imate kraće i ređe trepavice. Neverovatan je efekat koji daju.

Savet: birajte one koje su laganije i koje se lakše stavljaju. Aura ima veliki izbor trepavica po pristupačnim cenama.

Dramatičan efekat možete postići i sa dobrim maskarama, posebno ako su vam trepavice već prirodno lepe, duge i uvijene.

Pročitaj: Loreal Manga maskara


Naglašene trepavice su must have!

Na kraju imam dva predloga kada su usne u pitanju. 


Naglašene sjajne ili mat usne!

Sjaj je uvek odličan izbor leti. Prijatan je, suptilan a opet će naglasiti usne. Essence ima divne shine shine shine sjajeve po povoljnoj ceni. Oni daju mokar izgled, a nisu lepljivi. Moj izbor je nude-braonkasta nijansa 05 so into it koja se fenomenalno stopi sa bronzerom na licu i očima. Nekako je savršena za tople dane.

Pročitaj: Essence Shine shine shine sjajevi za usne



Kada želim da razbijem "monotoniju" uvek se odlučim za jači i veseliji karmin. Izaberite ruževe u pink, koralnoj i crveno-narandžastoj nijansi. Oni će osvežiti vaš izgled, a ujedno ga učiniti i zabavnim. Posebno su pogodni za večernji look. Sa njima se savršeno slažu naglašene trepavice.

Moj izbor ovog leta svakako je Max factor mat ruž u nijansi 30 desire. Ima prijatnu mat tekturu, odličnu pigmentaciju i postojanost i zato bih se uvek odlučila za njega. (Recenzija)

Kako vam se dopadaju moji must have proizvodi? 







Comments

  1. Jednom sam nadogradila trepavice, ali sve je proslo katastrofalno. Dobila sam vece nego sto sam zelela, pritom su otpadale delimicno, pa sam negde imala dugacke trepavice, a negde kratke. Na kraju sam ih sama cupala i ostala i bez mojih trepavica :D Uzasno iskustvo. Hvala bogu, narasle su opet :) Doduse, to je bila obicna nadogradnja trepavica. I od onda, sama lepim vestacke, nema vise nadogradnje :D I ja takodje volim aurine :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je žao što si imala negativno iskustvo. Ja sam sama sebi radila tu nadogradnju sa običnim trepavicama, ali svilene neuporedivo bolje izgledaju. :)

      Delete
  2. Imam i koristim Fit me puder kao i aurine trepavice u broju 4, zaista sam oduševljena sa ta dva proizvoda. ♥

    www.misseslandy.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trepavice u broju 4 meni su odlične za večernji ili svečani makeup.

      Delete
  3. Duper blog kao i uvek, samo bih ja jos volela i fotku nasminkane osobe ovim proizvodima :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark