Skip to main content

MOŽDA, DA, NE! #1

Balea/proizvodi za lice/suva koža

Kako blogovanje shvatam, između ostalog, i kao vid zabave, tako volim da se igram sa postovima, smišljam stalne rubrike i umesto klasičnih recenzija pišem nešto drugačije. 
Kao što može da se nasluti iz naslova, pisaću o tri proizvoda i to iz iste kolekcije.

*Možda- proizvod kojim sam zadovoljna, ali postoji nešto što mi ne odgovara.
  Da- proizvod kojim sam potpuno zadovoljna.
  Ne- proizvod koji mi se nije dopao, nije mi odgovarao.


Nisam sva tri kupila istovremeno. Prvo je na red došla krema za umivanje, zatim tonik i na kraju krema za lice.

MOŽDA

Balea krema za umivanje 150ml



Proizvođač: Namenjena je za svakodnevno čišćenje suve i osetljive kože lica. Sadrži perle sa vitaminom E. Kremasta elmuzija oslobađa kožu od šminke, dubinski je čisti i uklanja izumrle ćelije. Ulja neguju i hidriraju suvu i osetljivu kožu. Hamamelis, ekstrakt dinje i vitamin E hidriraju kožu i pomažu joj u očuvanju prirodne ravnoteže.


I zaista nakon umivanja lica ovom kremom koža će vam biti meka i imaćete osećaj kao da ste namazali kremu. I tekstura joj je potpuno kremasta, lako se razmazuje. Veoma je nežna i mom osetljivom licu zaista odgovara. Ima prijatan, blag miris. Razlog zašto je pod „možda“ jeste taj što vam neće dubinski očistiti lice kako kaže proizvođač. Ponekad imam osećaj da mi optereti lice i tada se odlučim za nešto drugo što će mi dati svežinu.


Ova krema za umivanje nalazi se u proizvodima koje trošim do proleća (pogledaj ovde). Moram da pohvalim pakovanje koje je odlično. Kad god putujem negde, nosim je u torbi i nijednom se nije otvorila. Cena joj je bila oko 150 dinara.

DA

Balea negujući tonik za lice 200ml



Proizvođač: Bez alkohola. Za svakodnevno, temeljno čišćenje osetljive i suve kože. Sadrži hamamelis i ekstrakt dinje koji hidriraju kožu i čuvaju prirodnu ravnotežu.


Tonik volim zato što je blag, ne iritita kožu i nije mi izazvao nikakve komplikacije. Lepo očisti i osveži lice, a koža ostaje meka. Najviše ga koristim uveče, nakon skidanja šminke. Miris je blag i prijatan


Poklopac se teže otvara, što mi je izuzetno važno za ovakve proizvode koji mogu lako da se razliju, posebno ako ih nosim sa sobom.
Cena je, čini mi se, bila oko 150 dinara.

NE 

Balea dnevna krema sa ekstraktom sleza 50ml




Proizvođač: Čini kožu blistavom, daje prijatan osećaj i osvežava. Specijalno je prilagođena potrebama suve i osetljive kože. Formulacija sa ekstraktom sleza održava vlažnost. Ulje badema, svojim hidratantnim svojstvima, umiruje kožu i čini je mekom. Poseban sistem UV zaštite sa SPF 15 sprečava prerano starenje.


Pošto sam bila prilično zadovoljna kremom za umivanje i tonikom, odlučila sam da kupim i kremu za lice, nadajući se da će mi i ona odgovarati. Međutim, krema hidrira kožu prvi minut, posle kao da ništa niste naneli na nju, čak mi se čini da je nakon nekoliko dana i dodatno isuši. Uopšte ne služi svrsi. Srednje je gusta, nije lagana, ali nije ni masna. 



Inače, kao i druga dva proizvoda, ima prijatan i blag miris.
Cena je oko 300 dinara i dolazi u kutiji koju sam, naravno, odmah bacila, zato je nema na fotografijama.

Da li ste vi probali neke od ovih proizvoda?
Kako vam se dopadaju ovakvi postovi?



Comments

  1. Koristim tonik i meni se dopada, a ostalo nisam probala, a vjerovatno i neću nakon ovog posta :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Krema za umivanje je ok, ali ne za svakodnevno korišćenje, međutim krema za lice nema funkciju.

      Delete
  2. Sviđa mi se ovakav tip posta, još jedna dobra ideja :) Koristila sam ranije ovaj tonik (u kombinaciji sa mlekom za skidanje šminke), zadovoljna sam bila a kremica mi deluje na prvi pogled odlično, baš sam se iznenadila što ti ne odgovara. L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uopšte ne hidrira. :/ Volim tvoje mišljenje u vezi sa ovakvim postovima, hvala. :)

      Delete
  3. Ja koristim kremu za umivanje i ok mi je. Istina da je ponekad potrebno bolje ciscenje,sto rijesim maskom i pilingom. Sve u svemu,zadovoljna sam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja verujem da mi se koža sad već malo zasitila te kreme za umivanje. Moraću da probam nešto drugo, a uvek mogu da joj se vratim. :)

      Delete
  4. Probala sam sve od ovih 3 proizvoda i imam osecaj da smo iste! :D Dobar post :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Verovatno imamo sličnu kožu :))

      Delete
  5. Volela bih da probam tonik, inace imam kremu za umivanje i u pravu si da optereti kozu i ne cisti je dubinski a cini mi se ni povrsinski jer ne uklanja ni sminku tako da zapravo ne radi nista sto proizvodjac obecava, jako nejasan proizvod, imam utisak kao da na necisto lice nanosim neku od univerzalnih krema i onda pokusavam da je sperem vodom sto je nemoguce :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobro si to opisala, potpuno se slažem. :)

      Delete
  6. Nisam probala ni jedan od ovih proizvoda, ali sam koristila onaj plavi tonik za lice i bio je dobar :) Za umivanje koristim onaj balein gel rozi od grejpa cini mi se, s onom pumpicom i predobar je :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gledala sam ga, piše da je za sve tipove kože, zanima me da li isušuje. Probala sam njihov plavi gel i bio je skroz dobar.

      Delete
  7. Sviđaju mi se tvoje rubrike pravo su osveženje ,od ovih proizvoda nisam probala nijedan pa na tu temu ne mogu da pišem :)

    ReplyDelete
  8. Super je ova vrsta posta,samo nastavi s njima :) Probala sam ovaj tonik i prijao mi je iako imam mesovitu kozu :) Jedino mi se nije dopadao onaj osecaj zadrzavanja na kozi,ali s obzirom da je namenjen suvom tipu verovatno i treba tako da deluje. Kristina

    ReplyDelete
  9. Eh nisam probala ni jedan ali ću ih definitivno imati u vidu jer volim Balea proizvode. Posebno me se dojmila krema za umivanje na swatchu djeluje primamljivo :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izuzetno je nežna i odlična za suvu i osetljivu kožu. :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark