Skip to main content

Botanica/ Pantenol šampon

Šampon sa vitaminom B5 za suvu i oštećenu kosu



Vitamin B5- jača kosu i podstiče njen rast. Nedostatak ovog vitamina u organizmu može izazvati gubitak kose.

Svaki put kada kupujem u Super Veru volim da zavirim u deo gde se nalazi kozmetika, čak i ako mi ništa nije potrebno. Nikad se ne zna šta zanimljivo mogu da pronađem. Tako sam, sasvim slučajno, ugledala i ovaj šampon. Privukli su me neobično pakovanje i natpis pantenol.



Obično mi se šamponi koji imaju providno pakovanje, a ujedno su i jeftini, ne dopadaju jer me podsećaju na one od kojih mi kosa bude kao metla. Međutim ovde mi se dopalo što su i pakovanje i šampon providni.

Bočica je manja, zgodna za ruku i od mekanije plastike.



Šampon je prilično tečan, malo je gušći nego kada pomešate pantenol i šampon (oni koji su to probali, znaju o čemu pišem).



Ne peni mnogo i u mom slučaju potrebna je veća količina kako bih dobro oprala kosu. Stoga se brzo troši. Moram da napomenem da imam izuzetno gustu kosu i da nijedan šampon ne peni dobro odmah.
Tri puta šamponiram kosu, jer volim da budem sigurna da sam je dobro oprala.
Proizvođač preporučuje da šampon ostavite na kosi 3-5 minuta kako bi delovao.

Miris me podseća na one zelene mentol bombone i veoma osvežava.

Oduševilo me je to što nakon pranja ovim šamponom kosa škripi pod prstima, a krajevi nisu nimalo suvi. To mi je bilo zaista neverovatno i odmah sam se zaljubila u njega.

O nekim većim efektima ne mogu još da pišem, jer ne očekujem veliko poboljšanje nakon jedne potrošene bočice . Bitno mi je da ovaj šampon prija mojoj kosi. Svakako planiram opet da ga kupim, pa ću vas blagovremeno obavestiti o učinku ovog šampona.



Cena je oko 100 dinara. Postoji i balzam sa pantenolom, koji takođe planiram da probam.

Da li ste možda koristile ovaj šampon ili neke druge proizvode Botanike?

Comments

  1. Jao oduševila sam se kad sam počela da čitam post, ali me je sulfat razočarao. :( U potrazi sam za šamponom bez sulfata, da lepo pere i da kosa što kažeš zaskripi. Pantenol i B5 obećavaju, pa možda i probam. :) T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znaš da se ne razumem preterano u sastojke. Videla sam pantenol i to je to. :)

      Delete
  2. Probalam sve te ,,Botanica" sampone i ovaj mi je bio najbolji. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlično, da znam da se zadržim na ovom. :)

      Delete
  3. Ja sam koristila njihov sampon pre nekoliko godina sa silikonom, pakivanje je jako slicno, mislim da se samo poklopac razlikuje. Trenutno koristim njihovo sredstvo za umivanje i prezadovoljna sam. Kosta 180din i dobija se 220ml. I prelepo mirise, na zvakice i slatkise :). A bila sa lm taako sumnjicava prema njemu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam videla da imaju sredstvo za umivanje. Videla sam da imaju i šampon i balzam sa silikonom, ali nešto me silikon ne privlači. :)

      Delete
  4. Nisam koristila njihove proizvode, a sampon me bas zainteresovao i prejeftin je...Kosa mi je dosta suha pa cu da probati ako nadjem negdje kod nas da kupim :)

    ReplyDelete
  5. Koristila sam dugo onaj njihov sa propolisom sa narandzastim cepom ,jos pre sedam -osam godina. Vraticu se opet i potpuno sam zaboravila na njega. Njihove kupke su dobre a narocito losion za telo na bazi nevena.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala ni kupke ni losion. Hvala na preporuci. :)

      Delete
  6. Postovani, gde moze da se kupi ovaj sampon ? Posto sam nasla njihov sajt gde isporučuju samo na veliko. Pokusala sam da nadjem u Lily prodavnici , ali su mi rekli da ne postoji i da se pravi apotekarski. Jedna poznanica mi je dala da se posluzim takvim samponom na putovanju i videla sam da je isti ovakav kakav ste pokazali na slici. Moja kosa je bila divna. Hvala unapred . Svetlana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam ga koristila pre tri godine tako da zaista ne znam gde može da se pronađe. Probajte u nekim lokalnim parfimerijama.

      Delete
  7. Ima da se sad kupi u svim prodavnicam gde ima i hemije za licnu higijenu u Kragujevcu

    ReplyDelete
  8. Ovo najbolji šampon ikada! U nemanju vremena kupila u piljari prekoputa prvo balzam i oduševila se, a sada koristim i šampon. Celu zimu nemam problem sa šalovima i kapama (mršenje kose), manje se masti, drastično manje, lako češlja a na dodir mi je kosa kao svila. Zvučim sad kada reklama, ali bukvalno svakoj drugarici sam kupila da proba i sve su oduševljene

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Ako živite u Beogradu, možete ga pronaći u prodavnicama "Orasac". U Luke Vojvodic, Filmski grad.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark