Skip to main content

ESSENCE METAL SHOCK nail powder


Metalik nokte sa efektom ogledala prvi put sam videla na Instagramu i jednostavno bila oduševljena. Mislila sam da se takav efekat može postići samo u salonima i sa gelovima, a onda je Essence izbacio ove interesantne pudere za nokte.


Sitne šljokice koje dobijete u ovom pakovanju zaista neverovatno lepo izgledaju. Iako postoji nekoliko različitih nijansi, meni se ova srebrna najviše dopada.

Na koji način se koristi?

Prvo je neophodno da nanesete sloj bilo kog običnog laka za nokte. Ja se uvek odlučim za neki malo tamniji kako bi efekat bio primetniji. Nakon što nanesete lak, potrebno je ostaviti da se malo osuši jer ukoliko odmah počnete da nanosite prah, samo ćete umrljati nokte. 


Kada se lak malo osušio, uzmite prstom određenu količinu srebrnog praha (možete umesto prstom prah da nanosite i sunđerčićem koji dobijete u paletama sa senkama). Prah nanosite tako što ga utrljavate svuda ravnomerno. Sigurno ćete nekoliko puta dodavati prah kako biste dobili potpunu pokrivenost i najbolji mogući efekat. Utrljavajte dok ne dobijete efekat ogledala. (Pogledajte video na instagramu!)

Sama procedura je "prljava". Imaćete šljokice bukvalno svuda. Obavezno zaštitite površinu na kojoj radite. Dobra vest je to što se šljokice skidaju pod mlazom vode.


Nakon što završite sa nanošenjem praha, nokat premažite jednim slojem nadlaka kako biste fiksirali prah.

Prvi put kada sam nanosila ovaj prah nisam koristila nijedan nadlak. Međutim, prah vrlo brzo nestane sa noktiju, tako da je on zaista neophodan.


Probala sam i da nokte premažem običnim providnim lakom ali na taj način se gubi metalik efekat i prah se pretvara u šljokice. Ne mogu da kažem da to izgleda loše, ali nije efekat koji sam želela da postignem.

S tim u vezi kupila sam nadlak koji je napravljen posebno za ove prahove i koji je na vodenoj bazi (slika gore). Međutim i ovaj nadlak prah pretvara u šljokice. Doduše mnogo manje nego klasičan lak, ali opet gubi se taj efekat ogledala. Pri tom, nadlak se sporije suši što mi se dodatno nije dopadalo. 

Međutim, dopada mi se što dobro fiksira prah i što nokti lepo izgledaju i nakon nekoliko dana.

Moram da napomenem da me je sama ideja oduševila i da bih volela da pronađem proizvod koji će zadržati efekat ogledala na mojim noktima.

Da li ste probale ovaj prah? Kako vam se dopada?
Comments

Popular posts from this blog

Samopotamnjivanje- proizvodi DM drogerie

Poznato je koliko su žene, ali i muškarci ludi za preplanulim tenom i da je on uvek u trendu. S obzirom na to da je sunce iz godine u godinu sve opasnije, te se preterano izlaganje sučevim zracima ne preporučuje, a o opasnosti solarijuma ni ne treba da pišem, mnogi pribegavaju upotrebi raznih krema za samopotamnjivanje.
Iako boja tena prilikom sunčanja i ona koju dobijate koristeći ove kreme ne može da se poredi, ipak je samopotamnjivanje pametnije rešenje. Tamnjenje se postiže tako što DHA (dihidroksiaceton), supstanca proizvedena u laboratoriji koju stvara naš organizam kada se izlaže suncu, reaguje sa aminokiselinama karotena u epidermu. Kreme deluju samo na gornje slojeve epiderma, a to je osnovna razlika između njih i solarijuma.
Proizvodi za samotamnjenje postoje u obliku kreme, spreja, gela i ulja. Na našem tržištu ima mnogo proizvođača koji u svojoj ponudi imaju samopotamnjivače. Ja ću u ovom postu predstaviti one koje proizvodi dm.


SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

INGRID Shimmer powder

Nedavno sam imala priliku da izaberem koje ću to proizvode Ingrid kozmetike ovaj put isprobati i svoje utiske preneti vama. Odmah sam znala da jedan od proizvoda svakako mora biti ovaj šimer puder, tačnije hajlajter koji me je potpuno oduševio.Nemoguće je da ostanete imuni da divnu šimerastu ružu koja pri tom lepo miriše.

Dakle, odmah na prvi pogled jasno vam je da je neko iz Ingrid kozmetike vrlo dobro znao šta bi to moglo da privuče pažnju devojaka. Ja nekako veoma volim da proizvodi, osim što su dobrog kvaliteta, budu i prijatni za oko, što ovaj hajlajter svakako jeste.

Smešten je u plastično pakovanje koje je sasvim dobrog kvaliteta i ima 25g što znači da vam pored njega nijedan drugi neće biti potreban prilično dugo.Kao što sam napisala, osim što lepo izgleda, ovaj hajlajter i vrlo lepo miriše

Tekstura je svilenkasta, nema šljokice u sebi. Nije previše pigmentovan, što se meni i dopada.


On zaista licu da predivan sjaj, a koža izgleda zdravo i prirodno
Lično ja volim takve hajlajte…