Skip to main content

AVON Ideal flawless korektor



Od kako se ovaj korektor pojavio u Avonom katalogu, imala sam želju da ga poručim i isprobam, ali nemam previše poverenja u ovaj brend kada je make-up u pitanju. Međutim, neke devojke su u međuvremenu iznele svoje pozitivne utiske, te sam odlučila da ga i ja probam.

S obzirom na to da nisam bila sigurna koja bi mi nijansa odgovarala, poručila sam obe (fair i medium).




Međutim, prva zamerka su baš nijanse. Mislim da je neophodna bar još jedna koja bi bila nešto između postojeće dve, dakle ne tako svetla i svakako ne toliko tamna.

Fair nijansa odgovaraće osobama sa svetlijim tenom, posebno kada je reč o posvetljivanju, dok medium može da posluži za prekrivanje nedostataka na licu, naravno ukoliko vam nije previše tamna.

Meni se, na primer, ona lepo stopi s tenom, a kada je reč o prekrivanju podočnjaka mešam ove dve nijanse kako bih došla do idealne.




Kada je reč o teksturu, ona je zaista neobična. Prvo sam mislila da je ovaj korektor sličan Nyx-ovom tečnom ili Max factor pan stiku, ali ipak nije tako. U pitanju je tekstura sa kojom se do sada nisam susrela, a probala sa zaista mnogo različitih proizvoda ovog tipa.




Naime, ovaj korektor je suv i dobro pigmentovan, ali nekako lagan, za razliku od pomenuta dva (Nyx i Pan stik). Nije mnogo gust iako se na prvi pogled tako čini i ne suši se mat. Masnjikav je i na prvo sam pomislila da je sličan pan stiku, međutim daleko je sjajniji od tog Max factor pudera koji svi koriste kao korektor. 




Dakle nije težak na licu što mi se dopada, međutim zaista ume da se uhvati za suve delove i da izgleda prilično kejki na licu, pa nije najsrećnije rešenje za hajlajtovanje. 

Takođe, ukoliko imate suv predeo oko oka, zaobiđite ga baš zbog pomenutih karakteristika.

Međutim, sasvim dobro prekriva i zato mi se dopao kada sam ga prvi put nanela.




Da bih stekla najbolji mogući utisak, ispod jednog oka na korektor sam nanela puder za fiksiranje dok sam drugu stranu ostavila nefiksiranu. Ono što sam primetila jeste da, u oba slučaja, korektor lagano nestaje nakon otprilike šest sati (više će se skinuti korektor koji nije fiksiran). 

Bez fiksatora korektor će nakon određenog vremena više izgledati kejki i uvući će se u sve moguće borice čak će i napraviti nove. Na delu gde je fiksiran izgledaće korektno (uvukao se u određene borice, ali nije napravio nove). 

Takođe na fiksiranom delu koža ne izgleda isušeno, niti su preterano primetni tragovi višesatnog nošenja šminke, što mi se dopada. 

Razlika je zaista primetna, zato bih preporučila obavezno fiksiranje, što ja i radim inače, posebno ukoliko je neophodno da šminka duže traje. Takođe je poželjno da fiskator ne isušuje dodatno i ne stvara taj brašnjav izgled. Ja imam fiksator u prahu od Essenca koji nažalost više ne može da se kupi, a zaista je sjajan proizvod.

Kao što sam pisala i za Pan stik, i kod ovog korektora mi se čini da ga koža ne upije u potpunosti i da je zbog toga sklon "bežanju", tačnije skidanju sa lica.

Sve u svemu nije težak, korektno prekrije, ali je suv, lagano se uvlači u borice, skine se u toku dana i nije najbolje rešenje za hajlajtovanje (ako imate suvlju kožu).




Četkica je slična kao kod ostalih tečnih korektora, malo tvrđa. Međutim, ono što me ponekad iznervira, posebno ako želite da prekrijete veću površinu, jeste to što malo proizvoda ostaje na četkici. 

Avon bi, prema mom mišljenju, trebalo da poradi na nijansama i teksturi koja će biti manje suva i dugotrajnija.

Ja sam korektore kupila po sniženoj ceni od 320 dinara, ali rekla bih da ih nema svaki put u ponudi. U aktuelnom katalogu ih nisam videla.

Da li ste probale ovaj korektor? Kakvo je vaše mišljenje?




Comments

  1. Ja sam ga kupila u nijansi Fair. Jos ga isprobavam ali prvi utisak nije najsjajniji. Stavljam ga na podocnjake i dosta se uvlaci u borice. Slazem se sa tobom.
    mirjanasite.blogspot.rs

    ReplyDelete
  2. Bas sam gledala da ga sad u aktuelnom katalogu pazarim ali kao sto si napisala, nema ga. Sad mi nije ni zao jer imam bas suvo to podrucje :/

    ReplyDelete
  3. Davno sam isprobala Ideal Flawless ali u kremi i bio mi je savrsen za podocnjake, lagan s lijepim prekrivanjem, sad nemam pojma postoji li vise u katalogu a bas bih ga voljela opet kupiti. Cini se da ova verzija nije dostojna zamjena, steta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovo je prvi korektor od Avona koji sam isprobala, nisam ni znala da je postojao u drugačijem obliku.

      Delete
  4. Nisam probala ovaj korektor ali stici ce i on na red, preveliki je izbor :). Imam taj koji je Thermo Polis spomenula i on je super, gust, kremast, po principu kamuflaze, rekla bih. Trenutno trosim Essence Stay All Day 16h, odlican je. Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taj Essence-ov imam i ja, ali ga više koristim za hajlajtovanje nego za prekrivanje.

      Delete
  5. Da, nijanse su previse limitirane. :/ Isprobala sam ga, svidja mi se jer je kremast, ali ne pokriva koliko bih ja zelela.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trebalo bi da porade na poboljšanju formule.

      Delete
  6. Meni je ovaj korektor super, i slazem se sa svim sto si napisala. Jedini problem mi je sto se uvlaci u borice ali nema veze. Sad sam uzela Aurin correct mi? I bas sam razocarana sa njim. Nazalost vec 2 kataloga su prosla a ja nisam videla ovaj flawless korektor....

    Frauleind.blogspot.rs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni Aurin korektor uopšte ne odgovara, ovaj Avon bar korektno prekrije podočnjake.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark