Skip to main content

ZIAJA SENSITIVE SKIN dnevna i noćna kremaZiaja Sensitive noćnu kremu imala sam priliku da probam pre nekoliko meseci kada sam dobila testere. Iako nisam bila sigurna da li uopšte treba da eksperimentišem, zbog osetljive kože sa rozaceom, odmah nakon nanošenja usledilo je oduševljenje. Naime, nisam imala nikakve negativne reakcije, mada sam ih, moram da priznam, očekivala.

S obzirom na to da mi se ova krema dopala i više nego npr. Eucerin Sensitive, a da ne spominjem da je jeftinija, krenula sam u potragu, ali je razočaranje usledilo nakon što nisam mogla nigde da je pronađem. Onda mi je draga Vera (According to Vera blog) izašla u susret i poklonila i dnevnu i noćnu Sensitive kremu. 
Kreme ne sadrže silikone, mineralne soli niti parfeme, tačnije one sastojke koji mogu da iritiraju vašu osetljivu kožu ili utiču na to da se poveća crvenilo. Namenjene su suvoj i osetljivoj koži.

Dnevna krema ima i SPF 20 što je odlično za svaki tip kože, a posebno za osetljivu.
Tekstura kreme je lagana, pomalo ostavlja masnjikav trag na koži, ali se upije nakon kratkog vremena. Nije potrebna veća količina kako bi se krema rasporedila na celo lice. Vrlo je prijatna i deluje hidrirajuće.
Noćna krema ima još laganiju, vodenkastu teksturu, a čini mi se da mnogo bolje neguje, što je veoma neobično. Ponekad je koristim i tokom dana, pogotovo pre šminkanja jer se brzo upije, ostavljajući kožu hiriranom i spremnom za make-up.

Ono što mi se dopada kod obe kreme jeste činjenica da veoma umirujuće deluju na kožu, posebno noćna koja redukuje crvenilo koje se pojavi nakon skidanja šminke i umivanja. 

S obzirom na to da sam veoma zadovoljna ovim kremama, već sad počinjem da se brinem šta ću da radim kada ih potrošim. Ne znam zbog čega nigde ne mogu da se nabave i da li će uopšte nastaviti da ih uvoze. 

Njihova cena je bila oko 900 dinara, čini mi se, a dobija se 50 ml. Međutim, meni je to odlično jer kreme koje sam do sada koristila koštaju oko 2.000 dinara.

Da li ste probale ove kreme? Imate li omiljeni Ziaja proizvod?

Comments

Popular posts from this blog

Samopotamnjivanje- proizvodi DM drogerie

Poznato je koliko su žene, ali i muškarci ludi za preplanulim tenom i da je on uvek u trendu. S obzirom na to da je sunce iz godine u godinu sve opasnije, te se preterano izlaganje sučevim zracima ne preporučuje, a o opasnosti solarijuma ni ne treba da pišem, mnogi pribegavaju upotrebi raznih krema za samopotamnjivanje.
Iako boja tena prilikom sunčanja i ona koju dobijate koristeći ove kreme ne može da se poredi, ipak je samopotamnjivanje pametnije rešenje. Tamnjenje se postiže tako što DHA (dihidroksiaceton), supstanca proizvedena u laboratoriji koju stvara naš organizam kada se izlaže suncu, reaguje sa aminokiselinama karotena u epidermu. Kreme deluju samo na gornje slojeve epiderma, a to je osnovna razlika između njih i solarijuma.
Proizvodi za samotamnjenje postoje u obliku kreme, spreja, gela i ulja. Na našem tržištu ima mnogo proizvođača koji u svojoj ponudi imaju samopotamnjivače. Ja ću u ovom postu predstaviti one koje proizvodi dm.


SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

Kako uspešno držim rozaceu pod kontrolom/ Saveti za suvu i osetljivu kožu

Kada mi se pre godinu dana pojavilo crvenilo sa potkožnim bubuljicama koje svrbe i peckaju, nisam znala o čemu se radi. Mislila sam da mi određeni puder ne odgovara ili da je šminki istekao rok trajanja i bila sam delimično u pravu.

Kao neko ko nikada nije imao problema sa kožom, čak ni u pubertetu, svaka promena izazivala mi je priličnu nervozu i zabrinutost. U vreme kada sam primetila promene još uvek nisam imala blog, a da postoji rozacea nisam ni znala. Stanje se pogoršalo kada sam počela da, zbog bloga, isprobavam različite proizvode, što je nešto najgore što možete pružiti svojoj osetljivoj koži. Crvenilo je bilo prilično izraženo kao i osećaj svraba, zatezanja i peckanja.

Međutim, kada sam se raspitala o simptomima, shvatila da je u pitanju rozacea i kasnije se konsultovala sa dermatologom i saznala na koji način da negujem kožu, crvenilo mi se smirilo i sada vrlo uspešno rozaceu držim pod kontrolom.