Skip to main content

NOVOGODIŠNJI MAKE-UP LOOK
Već je postala tradicija da u ovo doba godine izbacim post sa predlogom za novogodišnji look, s tim što ovaj put to radim u saradnji sa devojkama koje su se okupile oko projekta Serbian Bloggers Day.

Cilj ovog posta nije da vas naučim kako da se našminkate, jer se time ne bavim, već samo da vam dam ideju kako biste to mogle same da uradite ili eventualno nešto slično predložite osobi koja će vas šminkati za novogodišnju noć.

Pre dve godine akcenat novogodišnje šminke bio je na očima, tačnije u sva tri predloga ubacila sam šljokice. Prošle godine fokusirala sam se na usne i predložila vam da, kao i ja, izađete iz svoje zone komfora i pažnju privučete usnama. Jarko crveni karmin ili tamno braon nijansa na usnama činili su mi se kao odlično rešenje za ovu posebnu noć. Kako ne volim da se ponavljam već uvek tragam za novim rešenjim, odlučila sam da vam za ovaj put pripremim nešto malo drugačije.

S obzirom na to da imam spuštene kapke i oči sa kojima ne možete mnogo da eksperimentišete kada je šminka u pitanju, možda vam ovaj post, s te strane, neće biti previše inspirativan. Međutim, ovogodišnji predlog je nešto što bih ja vrlo rado nosila, jer se sa ovim look-om osećam prijatno, a s druge strane prilično je u trendu u poslednje vreme.

U pitanju su metalik usne koje su veoma prigodne za jednu ovakvu priliku. Nekako smatram da su šljokice prevaziđene a da je sitan šimer/hajlajter popularniji nego ikada, pa sam odlučila njime da se igram.
Ako redovno pratite Instagram mogle ste da primetite koliko su metalik usne u trendu u poslednjih nekoliko meseci. Na našem tržištu, koliko sam mogla da primetim samo je Nyx izbacio metalik tečne karmine za usne. (Kada spominjem metalik nijanse, ne mislim na one jeftine varijante karmina koji zaista umeju veoma loše da izgledaju na usnama.) Međutim, ono što je savršeno jeste da same možete da napravite svoj metalik karmin i to samo od dva proizvoda.

Koristite mat tečni ruž, jer se on brzo osuši i nanošenje hajlajtera je mnogo jednostavnije nego kada to radite običnim karminima. Moj izbor je Golden Rose mat tečni ruž, ovaj put u nijansi 10.

Kao hajlajter koristila sam Aurin Golden Spice 219 jer on ima savršeni sjaj i fenomenalan je za ovaj efekat metalik usana. Moram da napomen da hajlajter mora zaista da bude veoma dobar kako bi efekat bio što bolji.
Primetila sam da je kombinacija ova dva proizvoda veoma postojana na usnama. 

Kada je reč o očima, savetujem vam da one budu naglašenije. Ja sam se odlučila za senke sa hladnijim podtonom i mačkasti izgled. Veštačke trepavice su obavezne, kao i naglašeniji hajlajter na jagodicama (koji se ne primeti na fotografijama :(). 

Za koju frizuru ćete se odlučiti prosto zavisi od vas. Meni je cik-cak kosa potpuno luda, praktična i nekako mi ide uz novogodišnju noć.

Moram da napomenem da nisam profesionalni šminker i da je u pitanju samo jedan predlog na koji način možete da zablistate i budete primećete u novogodišnjoj noći.


Kako vam se dopada ovaj make-up look? Da li biste uradile nešto slično? Koja je vaša savršena novogodišnja kombinacija?

*Make-up look-ove svih devojaka pratite na Serbian Bloggers Day stranici!

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Samopotamnjivanje- proizvodi DM drogerie

Poznato je koliko su žene, ali i muškarci ludi za preplanulim tenom i da je on uvek u trendu. S obzirom na to da je sunce iz godine u godinu sve opasnije, te se preterano izlaganje sučevim zracima ne preporučuje, a o opasnosti solarijuma ni ne treba da pišem, mnogi pribegavaju upotrebi raznih krema za samopotamnjivanje.
Iako boja tena prilikom sunčanja i ona koju dobijate koristeći ove kreme ne može da se poredi, ipak je samopotamnjivanje pametnije rešenje. Tamnjenje se postiže tako što DHA (dihidroksiaceton), supstanca proizvedena u laboratoriji koju stvara naš organizam kada se izlaže suncu, reaguje sa aminokiselinama karotena u epidermu. Kreme deluju samo na gornje slojeve epiderma, a to je osnovna razlika između njih i solarijuma.
Proizvodi za samotamnjenje postoje u obliku kreme, spreja, gela i ulja. Na našem tržištu ima mnogo proizvođača koji u svojoj ponudi imaju samopotamnjivače. Ja ću u ovom postu predstaviti one koje proizvodi dm.


SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

Kako uspešno držim rozaceu pod kontrolom/ Saveti za suvu i osetljivu kožu

Kada mi se pre godinu dana pojavilo crvenilo sa potkožnim bubuljicama koje svrbe i peckaju, nisam znala o čemu se radi. Mislila sam da mi određeni puder ne odgovara ili da je šminki istekao rok trajanja i bila sam delimično u pravu.

Kao neko ko nikada nije imao problema sa kožom, čak ni u pubertetu, svaka promena izazivala mi je priličnu nervozu i zabrinutost. U vreme kada sam primetila promene još uvek nisam imala blog, a da postoji rozacea nisam ni znala. Stanje se pogoršalo kada sam počela da, zbog bloga, isprobavam različite proizvode, što je nešto najgore što možete pružiti svojoj osetljivoj koži. Crvenilo je bilo prilično izraženo kao i osećaj svraba, zatezanja i peckanja.

Međutim, kada sam se raspitala o simptomima, shvatila da je u pitanju rozacea i kasnije se konsultovala sa dermatologom i saznala na koji način da negujem kožu, crvenilo mi se smirilo i sada vrlo uspešno rozaceu držim pod kontrolom.