Skip to main content

MAX FACTOR Masterpiece nude paleta
Max factor nas je pred kraj godine oduševio novim Masterpiece paletama, a na to da ih skoro nema na policama u drogerijama, uticalo je i sniženje koje i dalje traje u Lilly-u.


Postoje tri različite palete, a mene je najviše privukla ova u broju 03 rose nude jer volim te rozikaste nijanse. Druga je u hladnijim, dok je treća u toplijim braonkastim nijansama. Dakle, za svačiji ukus po nešto.Izvor: kozmetikcim.com


Tekstura ovih senki je svilenkasta, veoma lepo su pigmentovane i dobro se blendaju, a ono što mi se najviše dopada jeste izbor nijansi.
U paleti se nalaze na prvi pogled tri mat nijanse dok je ostalih pet šimerasto. Međutim prva nijansa ima sitan šimer i nije potpuno mat.

Meni je omiljena peta nijansa jer je koristim u pregibu kapka.
Od šimerasti najbolje je pigmentovana, tačnije najlepši šimer ima treća rozikasta nijansa, dok je šampanj nijansa odlična za hajlajt ispod obrve i u unutrašnjem uglu oka.
Tamnije senke imaju odlično pigmentaciju, a poslednja najtamnija ima najviše šimera. 
Ove senke su odlične za jači smokey eye kao i diskretniju šminku i svakodnevno korišćenje. Smatram da u jednoj paleti dobijete dovoljan broj različitih senki i da vam ništa sem njih, za pravljenje savršenog look-a, nije neophodno.

Ono što mi se možda manje dopada jeste to što su senke prilično mekane pa se truse, te moram prvo da šminkam oči kada koristim tamnije nijanse a onda da nanosim korektor.
Senke su prilično postojane, dakle stoje na mestu dok god ne skinem šminku. Ne skupljaju mi se u pregibu kapka.

Cena palete je oko 2000 dinara, međutim sada je na popustu pa možete da je kupite za 1300 dinara što je odlično.

Da li ste probale ovu paletu? Kako vam se dopada?Comments

Popular posts from this blog

Samopotamnjivanje- proizvodi DM drogerie

Poznato je koliko su žene, ali i muškarci ludi za preplanulim tenom i da je on uvek u trendu. S obzirom na to da je sunce iz godine u godinu sve opasnije, te se preterano izlaganje sučevim zracima ne preporučuje, a o opasnosti solarijuma ni ne treba da pišem, mnogi pribegavaju upotrebi raznih krema za samopotamnjivanje.
Iako boja tena prilikom sunčanja i ona koju dobijate koristeći ove kreme ne može da se poredi, ipak je samopotamnjivanje pametnije rešenje. Tamnjenje se postiže tako što DHA (dihidroksiaceton), supstanca proizvedena u laboratoriji koju stvara naš organizam kada se izlaže suncu, reaguje sa aminokiselinama karotena u epidermu. Kreme deluju samo na gornje slojeve epiderma, a to je osnovna razlika između njih i solarijuma.
Proizvodi za samotamnjenje postoje u obliku kreme, spreja, gela i ulja. Na našem tržištu ima mnogo proizvođača koji u svojoj ponudi imaju samopotamnjivače. Ja ću u ovom postu predstaviti one koje proizvodi dm.


SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

Kako uspešno držim rozaceu pod kontrolom/ Saveti za suvu i osetljivu kožu

Kada mi se pre godinu dana pojavilo crvenilo sa potkožnim bubuljicama koje svrbe i peckaju, nisam znala o čemu se radi. Mislila sam da mi određeni puder ne odgovara ili da je šminki istekao rok trajanja i bila sam delimično u pravu.

Kao neko ko nikada nije imao problema sa kožom, čak ni u pubertetu, svaka promena izazivala mi je priličnu nervozu i zabrinutost. U vreme kada sam primetila promene još uvek nisam imala blog, a da postoji rozacea nisam ni znala. Stanje se pogoršalo kada sam počela da, zbog bloga, isprobavam različite proizvode, što je nešto najgore što možete pružiti svojoj osetljivoj koži. Crvenilo je bilo prilično izraženo kao i osećaj svraba, zatezanja i peckanja.

Međutim, kada sam se raspitala o simptomima, shvatila da je u pitanju rozacea i kasnije se konsultovala sa dermatologom i saznala na koji način da negujem kožu, crvenilo mi se smirilo i sada vrlo uspešno rozaceu držim pod kontrolom.