Skip to main content

LLUMS - matte lip cream

Od samog pojavljivanja brenda Llums u Lilly drogerijama, čini mi se da su svi jedva čekali mat karmine u tečnom obliku. Ovakva vrsta proizvoda i dalje je veoma popularna, a Llums se potrudio da napravi, mogu slobodno da napišem, dobar karmin.


Iako sam pre ljubitelj karmina u potpuno tečnom obliku, nemam mnogo zamerki ni kada je ova kremasta, mus tekstura u pitanju.


Ono što me je prvo pozitivno iznenadilo jeste odabir nijansi. Sve su veoma lepe, atraktivne, nosive i u trendu. Mada sam imala želju da isprobam prelepu nude nijansu ipak, vođena lošim iskustvom sa sličnom nijansom iz Aurine nove kolekcije, odličula sam se za crvenu 102 truly red.


Pigmentacija ovog karmina je predivna. Daje potpuno prekrivenost iz samo jednog sloja.

Usne izgledaju perfektno. Karmin neće istaći svaku boricu i neće naglasiti suve delove. (ovde pogledaj kako izgleda na usnama)
Potrebno mu je malo više vremena da se potpuno osuši i u tome se razlikuje od klasičnih mat tečnih ruževa.


Čak i kada se potpuno osuši, karmin će ostajati na čašama i priboru za jelo, ali  ne mnogo što me je prilično iznenadilo. Očekivala sam da se više skida. Takođe, vrlo brzo će početi da se skida sa unutrašnjeg dela donje usne (što se meni dešava i sa svim ostalim mat karminima). Međutim, odlično je to što možete da ga popravite i dodate sloj na mestima gde je nestao a da, pri tom, ne pokvarite celokupni izgled. Na drugim delovima usana neće se tako lako skinuti. Ne razmazuje se, tačnije "ne beži" sa ivica i ne ostaje na zubima.


Karmin ima blago špicast aplikator koji bi trebalo da alakšava nanošenje, međutim ja sam izgleda navikla na one zaobljene ili mi je jednostavno tekstura ovog ruža problematičnija za aplikaciju. Naime, potrebno mi je daleko više vremena da karmin lepo nanesem i iscrtam ivice usana. Mnogo mi je lakše kada su u pitanju tečne teksture. Čini mi se da bi dobro rešenje bilo prvo usne uokviriti olovkom.

Takođe, primetila sam da, ma koliko sama tekstura bila vrlo prijatna, karmin ipak malo isušuje usne nakon određenog vremena. Tačnije, osetite ono blago zatezanje i imate želju da usne premažete slojem balzama.


I pored istnih mana, meni se ovaj proizvod dopao i sasvim sigurno ću da kupim još neku nijansu.

Da li ste ga probale? Pišite mi utiske!


Comments

  1. Divna je boja :) nisam skoro bila do Lilija ali moram da svratim i da kupim sebi koji ruž :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ću sigurno uzeti još neku nijansu. :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Samopotamnjivanje- proizvodi DM drogerie

Poznato je koliko su žene, ali i muškarci ludi za preplanulim tenom i da je on uvek u trendu. S obzirom na to da je sunce iz godine u godinu sve opasnije, te se preterano izlaganje sučevim zracima ne preporučuje, a o opasnosti solarijuma ni ne treba da pišem, mnogi pribegavaju upotrebi raznih krema za samopotamnjivanje.
Iako boja tena prilikom sunčanja i ona koju dobijate koristeći ove kreme ne može da se poredi, ipak je samopotamnjivanje pametnije rešenje. Tamnjenje se postiže tako što DHA (dihidroksiaceton), supstanca proizvedena u laboratoriji koju stvara naš organizam kada se izlaže suncu, reaguje sa aminokiselinama karotena u epidermu. Kreme deluju samo na gornje slojeve epiderma, a to je osnovna razlika između njih i solarijuma.
Proizvodi za samotamnjenje postoje u obliku kreme, spreja, gela i ulja. Na našem tržištu ima mnogo proizvođača koji u svojoj ponudi imaju samopotamnjivače. Ja ću u ovom postu predstaviti one koje proizvodi dm.


SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

Kako uspešno držim rozaceu pod kontrolom/ Saveti za suvu i osetljivu kožu

Kada mi se pre godinu dana pojavilo crvenilo sa potkožnim bubuljicama koje svrbe i peckaju, nisam znala o čemu se radi. Mislila sam da mi određeni puder ne odgovara ili da je šminki istekao rok trajanja i bila sam delimično u pravu.

Kao neko ko nikada nije imao problema sa kožom, čak ni u pubertetu, svaka promena izazivala mi je priličnu nervozu i zabrinutost. U vreme kada sam primetila promene još uvek nisam imala blog, a da postoji rozacea nisam ni znala. Stanje se pogoršalo kada sam počela da, zbog bloga, isprobavam različite proizvode, što je nešto najgore što možete pružiti svojoj osetljivoj koži. Crvenilo je bilo prilično izraženo kao i osećaj svraba, zatezanja i peckanja.

Međutim, kada sam se raspitala o simptomima, shvatila da je u pitanju rozacea i kasnije se konsultovala sa dermatologom i saznala na koji način da negujem kožu, crvenilo mi se smirilo i sada vrlo uspešno rozaceu držim pod kontrolom.