Skip to main content

BALEA AQUA hidrantni žele za lice


Moja koža je većinom suva i često joj je potrebna dobra hidratacija. To je posebno izraženo u ovo doba godine. Jednostavno, kada dođe proleće, koža zahteva dodatnu hidrataciju i uključivanje novih proizvoda u rutinu svakodnevne nege. 

Obično se dešava da mi odjednom puderi, koje sam duže koristila, ne odgovaraju. Kako više volim mat podloge, tako dodatno u ovom periodu imam problem sa kožom. S tim u vezi, bila sam u potrazi za proizvodom koji će mi pružiti potrebu hidrataciju. Na Instagramu sam ugledala Balea žele za lice i odmah sam poželela da ga probam.


Ovaj žele pruža hidrataciju tokom 24h. Sadrži ekstrakt plavih algi i termalnu vodu. Ono što je veoma važno, namenjen je osetljivoj koži i mogu da ga koriste osobe svih uzrasta. Ne sadrži ulja, parfeme, alkohol i boje. Ipak nije namenjen predelu oko očiju!

Ima teksturu pravog želea. Veoma malo proizvoda je potrebno za celo lice. Potpuno je voden i takav osećaj imate kada ga nanosite. Nekako veoma lepo osveži kožu. Može da se drži i u frižideru, što preporučujem posebno tokom letnjih dana.


Ja ga koristim na dva načina:

- KAO SERUM - Nanosim ga na očišćenu kožu pre dnevne kreme za dodatnu hidrataciju. S obzirom na to da nema sastojke koji bi iritirali moju kožu, vrlo rado ga koristim na ovaj način.

- KAO PRAJMER - Kako bi moja koža bila što bolje pripremljena za nanošenje pudera, ovaj žele koristim nakon dnevne kreme. Dok ga koža u potpunosti ne upije, žele ima blago lepljivu teksturu i može vam pomoći da se vaš puder bolje nanese i "zalepi" za kožu. 


Veoma mi se dopada kao prajmer jer zaista pruža koži hidrataciju i puder mnogo bolje izgleda kada prvo nanesem ovaj žele. Nisam primetila da produžava trajanje makeup-a. Međutim, svakako neće dodatno zamastiti lice. S tim u vezi, preporučila bih ga i za masniju kožu.

Takođe, nisam primetila da mi zapušava pore niti na bilo koji način izaziva pojavu bubuljica ili iritacija na koži.


Posebno će biti odličan tokom letnjih dana jer ima vrlo laganu formulu koja dodatno ne opterećuje kožu.

Ovaj proizvod ne bih preporučila kao zamenu za dnevnu negu jer on nema hranljive sastojke koje imaju dnevne kreme. Međutim, odličan je za dodatnu hidrataciju i stoga ga svima preporučujem.


Njegova cena je 300 dinara što smatram da je veoma povoljno.

Da li ste probali ovaj žele? Kakvi su vaši utisci? Čime vi dodatno hidrirate kožu?Comments

Popular posts from this blog

Samopotamnjivanje- proizvodi DM drogerie

Poznato je koliko su žene, ali i muškarci ludi za preplanulim tenom i da je on uvek u trendu. S obzirom na to da je sunce iz godine u godinu sve opasnije, te se preterano izlaganje sučevim zracima ne preporučuje, a o opasnosti solarijuma ni ne treba da pišem, mnogi pribegavaju upotrebi raznih krema za samopotamnjivanje.
Iako boja tena prilikom sunčanja i ona koju dobijate koristeći ove kreme ne može da se poredi, ipak je samopotamnjivanje pametnije rešenje. Tamnjenje se postiže tako što DHA (dihidroksiaceton), supstanca proizvedena u laboratoriji koju stvara naš organizam kada se izlaže suncu, reaguje sa aminokiselinama karotena u epidermu. Kreme deluju samo na gornje slojeve epiderma, a to je osnovna razlika između njih i solarijuma.
Proizvodi za samotamnjenje postoje u obliku kreme, spreja, gela i ulja. Na našem tržištu ima mnogo proizvođača koji u svojoj ponudi imaju samopotamnjivače. Ja ću u ovom postu predstaviti one koje proizvodi dm.


SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

Kako uspešno držim rozaceu pod kontrolom/ Saveti za suvu i osetljivu kožu

Kada mi se pre godinu dana pojavilo crvenilo sa potkožnim bubuljicama koje svrbe i peckaju, nisam znala o čemu se radi. Mislila sam da mi određeni puder ne odgovara ili da je šminki istekao rok trajanja i bila sam delimično u pravu.

Kao neko ko nikada nije imao problema sa kožom, čak ni u pubertetu, svaka promena izazivala mi je priličnu nervozu i zabrinutost. U vreme kada sam primetila promene još uvek nisam imala blog, a da postoji rozacea nisam ni znala. Stanje se pogoršalo kada sam počela da, zbog bloga, isprobavam različite proizvode, što je nešto najgore što možete pružiti svojoj osetljivoj koži. Crvenilo je bilo prilično izraženo kao i osećaj svraba, zatezanja i peckanja.

Međutim, kada sam se raspitala o simptomima, shvatila da je u pitanju rozacea i kasnije se konsultovala sa dermatologom i saznala na koji način da negujem kožu, crvenilo mi se smirilo i sada vrlo uspešno rozaceu držim pod kontrolom.