Skip to main content

NYX - Perfect filter paleta (02 rustic antique)


Već određeni vremenski period tragam za senkama u toplim crvenim i narandžastim nijansama, međutim baš takve je bilo nemoguće pronaći u drogerijama. Nedavno je Llums izbacio paletu koja sadrži ove tonove, ali nije me posebno oduševila. Pre određenog perioda posetila sam Alexandar cosmetics, ugledala ovu Nyx paletu i zaljubila se.


Paleta dolazi u običnom plastičnom pakovanju, koje meni, kada su u pitanju odlične senke, zaista ni malo ne smeta.

Sastoji se od 10 različitih nijansi koje su prosto savršene za ovaj jesenji period, ali verujem da će biti odlične i tokom leta. Panovi su prilično veliki te sam sigurna da će mi ova paleta trajati dugo.


Kombinacija boja je takva da omogućava kreiranje različitih look-ova. Pogodna je i za dnevnu ali i noćnu šminku. Njome možete uraditi odličan smokey eye.


Sve senke su sasvim dobro pigmentovane i lepo se blendaju. Paleta sadrži četiri mat senke koje mogu samostalno da se kombinuju, ali i mešaju sa drugim sedefastim senkama.


Imam nekoliko favorita koje koristim skoro svakodnevno, ali su sve senke u ovoj paleti zaista predivne i upotrebljive.

Prva senka u prvom redu je najsvetlija, bež, skoro bela. Odlična je za setovanje celog kapka za šta je najčešće i koristim. Ponekad je nanesem i na pokretni deo kapka kada želim blagu šminku. Solidno je pigmentovana.


Druga senka, pretpostavljate, jedna mi je od omiljenih. Dugo sam tražila savršenu nijansu crvene senke koja vuče na braon i konačno sam je pronašla. Odlično je pigmentovana i koristim je u svim kombinacijama.

Sledeća nijansa je svetlo narandžasta koja u sebi ima i bež, ali i roze tonove. Odlična je za prvu nijansu u pregibu, vrlo je lepo pigmentovana.


Naredna nijansa je jedna od najlepših koje sam videla u poslednje vreme. Boja starog zlata neverovatno se kombinuje sa crvenim i narandžastim nijansama. Ova senka je odlično pigmentovana, ima prelep sjaj i fenomenalno izgleda na očima. 

Svetla bež senka takođe ima odličnu pigmentaciju i savršena je za hajlajtovanje.


U drugom redu postoje tri slične nijanse. Prva je najsvetlija i možda toplija koja više vuče na narandžastu. Ona ima sitne zlatne šljokice. Druga je divno sedefasta, dok treća sadrži vrlo malo sedefa. Sve tri su veoma lepo pigmentovane.

Druga senka u drugom redu je savršena narandžasta koja će odlično utopliti svaki makeup look. Odlična je za pregib kapka.

Četvrta senka, najtamnija u celoj paleti, ima neobičnu braon nijansu sa blagim primesama ljubičaste. Ona isto sadrži šljokice, međutim malo sitnije i hladnijeg podtona.


Zaista ova paleta nudi bezbroj mogućnosti kada je kreiranje makeup look-ova u pitanju. Do sada nisam naišla na bolju kombinaciju nijansi.

Njena cena je 2000 dinara što je zaista povoljno ukoliko uzmemo u obzir broj senki i veličinu panova.

Kako vam se dopada ova paleta?

Pratite novosti i na Instagramu!


Comments

Popular posts from this blog

Samopotamnjivanje- proizvodi DM drogerie

Poznato je koliko su žene, ali i muškarci ludi za preplanulim tenom i da je on uvek u trendu. S obzirom na to da je sunce iz godine u godinu sve opasnije, te se preterano izlaganje sučevim zracima ne preporučuje, a o opasnosti solarijuma ni ne treba da pišem, mnogi pribegavaju upotrebi raznih krema za samopotamnjivanje.
Iako boja tena prilikom sunčanja i ona koju dobijate koristeći ove kreme ne može da se poredi, ipak je samopotamnjivanje pametnije rešenje. Tamnjenje se postiže tako što DHA (dihidroksiaceton), supstanca proizvedena u laboratoriji koju stvara naš organizam kada se izlaže suncu, reaguje sa aminokiselinama karotena u epidermu. Kreme deluju samo na gornje slojeve epiderma, a to je osnovna razlika između njih i solarijuma.
Proizvodi za samotamnjenje postoje u obliku kreme, spreja, gela i ulja. Na našem tržištu ima mnogo proizvođača koji u svojoj ponudi imaju samopotamnjivače. Ja ću u ovom postu predstaviti one koje proizvodi dm.


SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

Kako uspešno držim rozaceu pod kontrolom/ Saveti za suvu i osetljivu kožu

Kada mi se pre godinu dana pojavilo crvenilo sa potkožnim bubuljicama koje svrbe i peckaju, nisam znala o čemu se radi. Mislila sam da mi određeni puder ne odgovara ili da je šminki istekao rok trajanja i bila sam delimično u pravu.

Kao neko ko nikada nije imao problema sa kožom, čak ni u pubertetu, svaka promena izazivala mi je priličnu nervozu i zabrinutost. U vreme kada sam primetila promene još uvek nisam imala blog, a da postoji rozacea nisam ni znala. Stanje se pogoršalo kada sam počela da, zbog bloga, isprobavam različite proizvode, što je nešto najgore što možete pružiti svojoj osetljivoj koži. Crvenilo je bilo prilično izraženo kao i osećaj svraba, zatezanja i peckanja.

Međutim, kada sam se raspitala o simptomima, shvatila da je u pitanju rozacea i kasnije se konsultovala sa dermatologom i saznala na koji način da negujem kožu, crvenilo mi se smirilo i sada vrlo uspešno rozaceu držim pod kontrolom.