Skip to main content

Šta se nalazi u mom malom neseseru #2

Pre više od godinu dana pisala sam šta se to nalazi u mom malom neseseru koji uvek nosim u tašni, a kako sam nedavno od Essenca dobila novi, rešila sam da ponovo napišem ovakav post.Neseser iz Essence kolekcije Life is festival mnogo je manji te sam morala neke stvari da izbacim, ali je zato praktičan i može da stane i u manje tašne. A koliko je lep, vidite i same... :)

Od kako sam sve sitnice koje mi se nalaze u tašni ubacila u neseser, torba mi je mnogo urednija što je meni veoma bitno. S druge strane, brže pronađem smanje stvari, tako da vam, ukoliko to niste učinile, predlažem da na ovaj način organizujete vašu torbu.Kao što sam već napisala, mnoge stvari sam izbacila. Uglavnom je reč o rezervnim kremama za ruke, malim parfemima i balzamima za usne.

Ono što je nezaobilazno u ovim toplim danima kada se dodatno znojimo i kada se i onima sa suvom kožom masti lice jesu papirići za matiranje. Konkretno ovi su iz Essence Next stop summer kolekcije koju možete pronaći u dm-u. Ja sam oduševljena kako pokupe masnoću i matiraju lice a puder ostane na mestu. Imate sve moje preporuke.Stvarčice za higijenu usta uvek imam u neseseru jer nikad ne znam kada mi mogu zatrebati. Putno pakovanje White Glo paste pronaći ćete u drogerijama. Četkicu za putovanja uvek kupujem u dm-u i vrlo je praktična.Turpija za nokte uvek se nalazi u mojoj tašni. Kako imam prirodno duge nokte dešava se da mi se oni okrznu, polome, a pošto ja istog momenta moram da sredim nokte turpija mi je neophodna.Dva puta mi se desilo da usled žurbe zaboravim da nanesem dezodorans i od tada stalno nosim neku mini verziju u tašni kako ne bih morala da se vraćam kući ili trčim u obližnju prodavnicu. Ovaj Koozmetik tester je odlična stvar za neseser jer je veoma mali. Iako mi se miris ne dopada previše, može da posluži ukoliko mi zatreba.Ove Balea kremice, osim što su uvek u preslatkom pakovanju, imaju i divan miris i odlično neguju ruke, vrlo su praktične i staju u svaki neseser. Uvek imam bar jednu u tašni.Essence sjaj iz kolekcije koja je sada povučena nalazi mi se u neseseru u slučaju da sam zaboravila da nanesem sjaj ili jednostavno nisam nijedan ponela u tašni. Ima nude nijansu koja je pogodna za svaki makeup i svaku priliku, a mali je tako da staje u ovaj neseser.Koliko mi je puta samo trebala pinceta a nisam je imala sa sobom. Srećom, ovu mini dobila sam u Golden Rose setu za obrve i od tada mi je u neseseru. 

Svaka žena u svojoj tašni ima bar jednu ukosnicu ili neku drugu šnalicu, a ja nosim i ove silikonske gumice za svaki slučaj.U neseseru uvek imam i poneki analgetik za glavobolju ili druge bolove, često se tu nađe i hanzaplast.

Da li je sadržaj vašeg nesesera sličan? Šta to vi uvek nosite sa sobom od sitnica a što se ovaj put nije našlo kod mene?

Pratite me i na Instagramu!

Comments

Popular posts from this blog

Samopotamnjivanje- proizvodi DM drogerie

Poznato je koliko su žene, ali i muškarci ludi za preplanulim tenom i da je on uvek u trendu. S obzirom na to da je sunce iz godine u godinu sve opasnije, te se preterano izlaganje sučevim zracima ne preporučuje, a o opasnosti solarijuma ni ne treba da pišem, mnogi pribegavaju upotrebi raznih krema za samopotamnjivanje.
Iako boja tena prilikom sunčanja i ona koju dobijate koristeći ove kreme ne može da se poredi, ipak je samopotamnjivanje pametnije rešenje. Tamnjenje se postiže tako što DHA (dihidroksiaceton), supstanca proizvedena u laboratoriji koju stvara naš organizam kada se izlaže suncu, reaguje sa aminokiselinama karotena u epidermu. Kreme deluju samo na gornje slojeve epiderma, a to je osnovna razlika između njih i solarijuma.
Proizvodi za samotamnjenje postoje u obliku kreme, spreja, gela i ulja. Na našem tržištu ima mnogo proizvođača koji u svojoj ponudi imaju samopotamnjivače. Ja ću u ovom postu predstaviti one koje proizvodi dm.


SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

Kako uspešno držim rozaceu pod kontrolom/ Saveti za suvu i osetljivu kožu

Kada mi se pre godinu dana pojavilo crvenilo sa potkožnim bubuljicama koje svrbe i peckaju, nisam znala o čemu se radi. Mislila sam da mi određeni puder ne odgovara ili da je šminki istekao rok trajanja i bila sam delimično u pravu.

Kao neko ko nikada nije imao problema sa kožom, čak ni u pubertetu, svaka promena izazivala mi je priličnu nervozu i zabrinutost. U vreme kada sam primetila promene još uvek nisam imala blog, a da postoji rozacea nisam ni znala. Stanje se pogoršalo kada sam počela da, zbog bloga, isprobavam različite proizvode, što je nešto najgore što možete pružiti svojoj osetljivoj koži. Crvenilo je bilo prilično izraženo kao i osećaj svraba, zatezanja i peckanja.

Međutim, kada sam se raspitala o simptomima, shvatila da je u pitanju rozacea i kasnije se konsultovala sa dermatologom i saznala na koji način da negujem kožu, crvenilo mi se smirilo i sada vrlo uspešno rozaceu držim pod kontrolom.