Skip to main content

DERMALEX krema za rozaceu i kuperozu




Dermalex kremu uočila sam u apoteci i kako na našem tržištu ne postoji mnogo proizvoda namenjenih rozacei poželela sam da je probam. Do sada mi se veoma dobro pokazala Eucerin krema protiv crvenila koju bih zaista svima preporučila, ali već pred kraj tube imala sam osećaj kao da se moja koža navikla na tu kremu i da ona više nije toliko učinkovita. Stoga sam odlučila da probam Dermalex, a od apotekarke sam dobila preporuke.

Ona je namenjena za tretman kože sa simptomima rozacee i kuperoze, kao što su crvenilo, vidljivi kapirali, očvrsla, zadebljala i suva koža.




Proizvođač kaže da ona ublažava simptome rozacee tako što podstiče kompletno obnavljanje funkcije barijere kože. 

Ova krema sadrži UV filtere koji štite kožu od spoljašnjih uticaja što mi je bilo veoma važno posebno u letnjem periodu.

Ono što mi se veoma dopalo jeste to što je krema nemasna i veoma brzo se upije, međutim to može da predstavlja problem ukoliko vam je koža prilično suva. Sa pomenutom Eucerin kremom npr. vaša koža od suve postaje normalna, dok sa Dermalex-om postoje dani kada mi koža traži dodatnu hidrataciju i negde bi to bila moja jedina zamerka. S druge strane, Eucerin ume da mi zamasti čelo i T zonu i mada to nije mnogo vidljivo ipak više volim da mi taj deo lica bude što je više moguće mat. Sa Dermalex-om nema apsolutno nikakvog mašćenja.




Svetlo zelene je boje te bi trebalo da vam dodatno prikrije crvenilo. Meni kod kreme to nije važno jer puder može da mi prekrije sve ispucale kapilare ili to radim sa zelenim prajmerom ili korektorom.

Ima miris, koji me pomalo podseća na mentol, prilično je medicinski, ali ne smeta niti iritira.

Ukoliko mi lice iz bilo kog razloga bukne ova krema ga zaista smiri i primetila sam da veoma prila mojoj koži. Ne bih rekla da trajno otklanja crvenilo što je i nemoguće postići kremama. Jednostavno ublažava simptome neprijatne rozacee.

Nije potrebna velika količina kako biste kremu naneli na celo lice što je pozitivno, ukoliko uzmemo u obzir cenu i gramažu.




Za cenu od 1800 dinara dobijete 30g proizvoda, što je svrstava u skuplje kreme. Međutim ja je imam skoro dva meseca i sigurno ću je ponovo kupiti. 

Da li ste probale ovu kremu? Imate li neki dobar savet za rozaceu?






Comments

  1. Zanima me kako bi delovala na bubuljice i crvenilo oko njih? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam sigurna, ukoliko su u pitanju akne ne verujem da bi pomogla.

      Delete
  2. Da li kojim slucajem znate gde moze da se kupi ova krema? Ne mogu nigde da je nadjem?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam je kupovala u apotekama.

      Delete
    2. Pretrazih sve apoteke po Pancevu nigde nisam nasao. Da li se mozda secate u kojoj apoteci ste je nabavljali. Bas je postala retka:-(

      Delete
    3. U jednoj apoteci u Rumi, ali nisam sigurna da li je još uvek imaju, pošto je to bilo pre više od dve godine.

      Delete
  3. Bok! Mozes li mi reci koju kremu za suncanje za lice koristis, a da ne pogorsava rozaceu? Imam rozaceu i u potrazi sam za kremom protiv sunca, a da je na prirodnoj bazi i da mi ne iritira lice. Hvala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Godinama izbegavam sunce tako da stvarno ne mogu da preporučim proizvod tog tipa kada je lice u pitanju.
      Kada su u pitanju proizvodi na prirodnoj bazi, imaj na umu da često mogu više da iritiraju osetljivu kožu. Pogledaj šta Eucerin ima u svojoj ponudi.

      Delete
    2. Imam rozaceu vec 8 godina. Probala sam Bidermu bas za lice i ne odgovara mi, Eucerin onako.Jedino sto mi prija za lice za suncanje, a bas se dosta suncam iako ne bih smela, je La Roche Posay. Ima li kremu, ali ja vise volim tonirani tonik. Laksi je na kozi i plus je malo potamni jer mi ostatak tela pocrni lepo, a lice sa 50 faktorom nimalo.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark