Skip to main content

Yoghurt of Bulgaria gel za čišćenje lica i Bilka micelarna voda


Po prvi put, sa kozmetikom iz Bugarske, susrela sam se kada mi je firma Bioko, koja uvozi preparate iz ove zemlje, poslala dva proizvoda na testiranje. Bila sam nestrpljiva da ih probam posebno što su u pitanju proizvodi od pretežno prirodnih sastojaka i što sam imala priliku da ih sama izaberem. Odlučila sam se za one koji su namenjeni osetljivijoj koži, kakva je moja i koji su za svakodnevnu upotrebu.






YOGHURT OF BULGARIA- PROBIOTSKI ULTRA BLAGI GEL ZA ČIŠĆENJE LICA





Ovaj gel pogodan je za sve tipove kože uključujući suvu i osetljivu. Kako kaže proizvođač, on uklanja nečistoće bez oštećenja prirodne hidrolipidne barijere kože. Sadrži hidolizovane proteine iz jogurta i prirodno ružino ulje, sa hranivljim i hidrirajućim svojstvima.

Ono što je mene prvo oduševilo kada je ovaj proizvod u pitanju bio je neverovatno lep i prijatan miris. Iako sam prvo pomislila da mi neće odgovarati, jer moja kože zbog velike osetljivosti reaguje na mirišljave proizvode, ipak mi ovaj gel nije izazvao nikakve neželjene reakcije ili iritacije.

Srednje je gustine, mlečno bele boje i veoma mala količina potrebna je za jedno umivanje.





Gel zaista lepo čisti kožu, a ona ostaje savršeno mekana i hidrirana. Sa mnogim proizvodima dešava mi se da, nakon čišćenja, jedva čekam da nanesem kremu na lice, jer imam neprijatan osećaj zatezanja, međutim sa ovim gelom to nije slučaj.

Važno je napomenuti da gel ne sadrži sintetičke boje, alkohol i derivate nafte, te je zaista odličan za osetljivu kožu.





Pakovanje od 230 ml mislim da je i više nego dovoljno za dugo korišćenje. Cena ovog proizvoda je 690 dinara.



BILKA MICELARNA VODA 3 U 1





Micelarne vode veoma su popularne kada je čićenje lica i uklanjanje šminke u pitanju. Do sada sam probala tri micelarne različitog brenda i još uvek sam u fazi pronalaženja omiljene.

Bilka micelarna voda, kako kaže proizvođač, nežno čisti nečistoće i uklanja šminku bez iritiranja. Hidrira i pomaže kod zadržavanja prirodne vlage u koži. Osvežava, obnavlja elastičnost i ubrzava regeneraciju.

Ne sadrži mirise i alkohol, stoga je odlična za osetljivu kožu. Ne izaziva mi crvenilo niti iritacije, što je meni veoma važno.





Ono što je još važnije, odlično uklanja šminku. Zaista u jednom potezu istopi svu šminku sa lica. Ja nikad ne skidam maskaru micelarnom te ni ovaj put nisam pokušala, ali za sve ostalo stvarno je fantastična.

Ne mogu da kažem da potpuno hidrira, jer ipak osetim malo zatezanje nakon korišćenja, ali s obzirom na to da se ja odmah nakon micelarne i umijem, to mi zaista ne smeta.

Sadrži hialuronsku kiselinu, ulje od semenki grožđa koje reguliše masnoću i poboljšava elastičnost, D-pantenol koji regeneriše i biljni glicerin koji čisti, hidrira i obnavlja elastičnost.





Njena cena je 660 dinara a dobijate 200 ml proizvoda.





Sve u svemu, ja sam veoma zadovoljna ovim proizvodima. Sve informacije o njima kao i o ostalim bugarskim preparatima koje uvozi firma Bioko možete pronaći na njihovom sajtu. Tamo se nalazi i online shop, ukoliko niste iz Beograda i ne možete da odete do njihovog prodajnog mesta.

Kako vam se čine ovi proizvodi? Da li ste se do sada susrele sa kozmetikom iz Bugarske?




Comments

  1. Koristila sam Mavrud mleko za čišćenje lica i bila sam zadovoljna. Predivnog je mirisa.
    Pozdrav, Milica sa bloga ,,Šminke nikad dosta"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam se nikad susrela sa tim brendom. :)

      Delete
    2. Takođe je u pitanju brend Bilka. A mleko je dobilo naziv Mavrud.

      Delete
    3. E super. Baš ću da ga pogledam. :)

      Delete
  2. Odlicni proizvodi, bas bih volela da isprobam tu micelarnu vodu :-)
    Super ti je post ! :-*

    CHECK MY LATEST POST PEOPLE :
    http://katycolorfulfreak.blogspot.com/2016/05/donuts-cupcakes.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark