Skip to main content

PROBAJ ILI ZAOBIĐI? DIY losion za samopotamnjivanje




Nedavno sam na nekom sajtu videla recept za pravljenje losiona za samopotamnjivanje i rešila da ga napravim i probam. S obzirom na to da izbegavam sunce, a imam prirodno svetao ten, često nanosim ovakve kreme, a do sada su mi se kao najbolji pokazali DM proizvodi o kojima sam već pisala. Iako ne smatram da je mnogo dati do 500 dinara za neki dobar losion ovog tipa, bilo mi je zanimljivo da od sastojaka koje imam u kući probam da napravim sredstvo za samotamnjenje.





Dakle, potrebni sastojci su kafa i to instant (ja sam uzela nes, dve kašičice otprilike) i bilo koji losion/mleko za telo. Kafu sam stavila u posudicu i zatim je kašikom usitnila, a onda u nju nasula losion za telo, sve izmešala i proizvod je bio spreman za nanošenje. Koliko sam tačno stavila losiona zaista nisam sigurna, jednostavno sam stavljala po malo dok nisam procenila da je količina dovoljna.

Rezultati:


Razlika je ogromna, zaista dobijate divan preplanuli ten, bez narandžastog efekta. Međutim, meni ostaju fleke i imam pomalo lepljiv osećaj. Ali ono što me je potpuno odbilo od ovakvog načina samopotamnjivanja jeste činjenica da, kada ovu smesu stavite na svoje telo, voda više ne sme da vas dodirne, jer losion istog momenta spada. Drugo, ostaje na garderobi, a mogu da zamislim kako bi izgledalo kada bih se oznojila. Apsolutno nepraktičan losion za trenutno samopotamnjivanje. Mogao bi da vam posluži jedino za neko slikanje, ali ja se ne bih usudila da sam njim izađem iz kuće.

Sličan efekat trenutnog samotamnjenja daje i Sun dance losion limitirane kolekcije, međutim, on kada se upije ne ostaje na odeći, a ni ne skida se tako lako. Nažalost nisam sigurna da ga ima u prodaji niti da proizvode nešto slično, ali ukoliko vas zanima detaljnija recenzija, pogledajte ovde.

Sve u svemu, što se mene tiče ovaj DIY losion za samotamnjenje apsolutno zaobiđite. 

Da li ste probale nešto slično? Koristite li proizvode za samopotamnjivanje?



Comments

  1. Ja koristim balea i alverde kad nissm u mogućnosti da odem u solarijum. Trenunto ništa ne mackam, nego se izležavam na suncu. 🌞Zanimljivo je ovo skroz, i slažem se sa tobom da bi moglo da posluži samo za fotkanje. :-)

    frauleind.blogspot.rs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja izbegavam sunce, tako da su mi kreme jedino rešenje. :)

      Delete
  2. Probala sam pre par godina ovaj trik za brzinsku preplanulost, tada i nikada više. Bila sam sva "flekava", ni malo mi se nije dopalo. Takodje, probala sam i par proizvoda iz drogerija i nisam bila oduševljena tako da ih više ne koristim. :)

    ReplyDelete
  3. Iz istih razloga koje si navela, ne volim d koristim preparate za samotamnjenje. I sa prirodnim tamnjenjem imam problem-imam alergiju na sunce, a ne smem da se suncam. Jedino sto upotrebljavam je mleko sa visokim SPF-om, sa tzv enhanserom melanosinteze (pojacano prirodno tamnjenje) kao sto je Nivea Protect And Bronze, Vichy Ideal Bronze. I Balea ima liniju sa karotenom. Ne dobijem preplanulu boju nego se samo malo "matiram" 7-10 dana dok sam na moru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je preporučen faktor 50 čak i kada izlazim iz kuće u toku dana.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark