Skip to main content

PROBAJ ILI ZAOBIĐI? Avon advanced anticelulit gel



Proleće je period kada žene krenu naglo da se interesuju za proizvode koji tope masne naslage i uklanjaju celulit. Moram priznati da u poslednje vreme spadam u tu grupu i to pripisujem lenjosti, ali i dalje smatram da borba protiv celulita mora da bude kontinuirana. To ne znači da tokom cele godine morate da mažete preparate za uklanjanje celulita, ali svakako znači da treba da pijete što više vode i imate bilo kakvu vrstu fizičke aktivnosti. I ne, ovo nije jedan od onih dosadnih saveta iz ženskih časopisa. Uostalom probajte, pa ćete se i same uveriti u delotvornost vode i laganih vežbi ili šetnje.

Avon anticelulit gel naručila sam kada je prvi put bio u katalogu, njegova cena je tada bilo oko 400 dinara i ja sam želela da isprobam neki novi proizvod, iako se već godinama kunem u Tanana anticelulit gel.

Ovaj gel je sa efektom zagrevanja, što mi je takođe bilo zanimljivo za testiranje jer sam do sada koristila samo one gelove koji hlade. 

Sačekala sam da istrošim bočicu kako bih vam prenela kompletan utisak.





Gel je smešten u tubu od 150 ml što ne može da vam bude dovoljno ni za mesec dana korišćenja, ukoliko ga svakodnevno nanosite, a posebno ne ukoliko ga nanosite dva puta dnevno, kako inače proizvođač i preporučuje. Oni takođe kažu da ga je neophodno koristiti četiri nedelje, dakle dva pakovanje će vam biti minimalno potrebna. 

Dešavalo se da preskačem dane, što ne smatram da je dobro, ali zaista je bilo dana kada me je jednostavno mrzelo da utrljavam gel.





On je potpuno providan, nije gust i veoma lako se raspoređuje i utrljava. Nema jak miris, kakav obično imaju slični preparati, a i brzo nestaje nakon utrljavanja.

Nanosi se posle tuširanja na potpuno suvu kožu. Ukoliko imate osetljivu kožu nanesite ga kada prođe pola sata, kako biste umanjili efekat zagrevanja.

Nakon što ga dobro utrljate na kritične delove tela (noge, stomak, bokovi, zadnjica, ruke...) osetićete lagano zagrevanje i imaćete osećaj da gel zaista deluje. Zagrevanje će se postepeno povećavati. Meni nije neprijatno, ali smatram da bi bilo zanimljivije koristiti ga zimi jer baš fino ugreje telo. :)
Čula sam da su se neke žene žalile da ih peče, ja nisam imala takav osećaj.

Kao što se zagrevanje lagano povećava, istim intezitetom i nestaje i to za nekih pola sata potpuno. Nećete imati lepljiv osećaj, što verujem da je mnogima bitno.

Proizvođač kaže da ovaj gel sadrži termoaktivni serum sa L-karnitinom koji pomaže sagorevanje masnoće u ćelijama kože, trenutno zagreva stimulišući mikrocirkulaciju i na taj način ubrzava apsorpciju aktivnih sastojaka.

Kakvi su rezultati?


Nažalost nisam izmerila obim bokova i struka kako bih vam rekla da li se tu zaista nešto promenilo, ali ono što sam primetila jeste umanjena vidljivost celulita. Takođe sam uočila sa se obim butina malo smanjio, ali to nije ništa spektakularno.

Smatram da gel deluje, ali da sa jednom bočicom ne možete da imate ne znam koliko vidljive rezultate. Ukoliko imate malo celulita, sa ovim proizvodom sigurno ćete da ga ukloniti, ukoliko je vaš problem veći, onda vam samo on neće biti dovoljan.

S druge strane, cena mi nije privlačna, jer je sada u katalogu oko 600 dinara, a jedna bočica vam nije dovoljna. Pišem ovo zato što sam za oko 400 dinara kupovala Tananu čiji efekat je bio neverovatno vidljiv.

I na kraju bi trebalo da odgovorim na pitanje iz naslova, da li da probate ili zaobiđete ovaj proizvod, ali zaista konkretan odgovor nemam. Jednostavno ostavljam vama da same odlučite.


Da li ste probale ovaj anticelulit gel? Kako se borite protiv celulita?













Comments

  1. Upravo guglam o kremicama ovog tipa kad ono ti izbacila post. :-) Koja ti je ta Tanana krema, gde je kupujes?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trebalo bi da je ima Lilly-u, verovatno i u apotekama. Domaća proizvodnja, odličan gel. :)

      Delete
  2. Ja baš ne volim ove kreme i istraživala sam o njima. U suštini naučno nije dokazano da one rade išta i smatra se da masaža koju sebi daješ utrljavanjem kreme ustvari pomaže u otklanjanju celulita a ne krema. Jedino su proizvodi koji sadrže retinol dokazano pomogli.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa to je vrlo moguće. Verujem da su mi se zbog toga kreme, koje sadrže piling efekat te su agresivnije prilikom utrljavanja, pokazale kao delotvornije. :)

      Delete
  3. Citala sam tvoje pohvale za Tanana anticelut gel ali ga je nemoguce naci.Kazu da ga ne proizvode vise.Ako si pronasla nesto slicno molim te napisi.Veliki pozdrav!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, izgleda da se ne proizvodi, ali ću da proverim. Uskoro ću da testiram jedan gel, pa javljam utiske. Moram da priznam da ni Avonov gel nije loš. :)

      Delete
  4. Pokusavala sam da ga narucim sa nekoliko sajtova ali nista..Pise da ga ima na lageru ali nema nigde :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislite na Tananu ili na ovaj Avonov? Pisala sam proizvođaču Tanane pa ćemo da vidimo šta oni kažu.

      Delete
  5. Mislim na Tananu!Ne razumem sto ukudaju proizvode koji su efikasni a ne ponude neku zamenu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni meni to nije jasno, ali sačekaćemo da vidimo šta se u stvari desilo. :)

      Delete
  6. Ja sam kupila pa cu ga probati samo imam strah da ako ga prestanem koristiti nakon nekog vremena da mi nece biti jojo efekat da mi se taj celulit nece vratiti u vecim kolicinama ili sta znam da necu imati neki problem sa kozom

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne može da se vrati u većim količinama ukoliko se ne budeš gojila i vratila nekim lošim navikama pri ishrani.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark