Skip to main content

Proizvodi koji su me razočarali #1



Od kako sam počela da čitam blogove retko mi se dešava da pogrešim prilikom kupovine. Volim da se prvo informišem o određenom proizvodu kako ne bih novac trošila na nešto što mi posle neće odgovarati. Baš zbog toga smatram da su bjuti blogovi zaista odlični jer kroz jedan tekst možete da steknete određeni utisak i onda odlučite da li ćete neki proizvod da kupite.

Iako se informišem pre kupovine, neretko mi se dešava da kupim neki proizvod koji mi ne odgovara zato što nije kvalitetan ili jednostavno zbog toga što nije namenjen mojoj kosi ili koži. 


Still pro keratin maska za kosu





Kupila sam je iz čiste radoznalosti, želeći da probam neki novi proizvod. Uvek me privuku oni koji u svom nazivu imaju reč keratin. Međutim, kada sam došla kući i ukucala ime ove maske u google, shvatila sam da sam pogrešila jer nisam naišla ni na jednu pozitivnu recenziju.

Od maske koja se hvali "profesionalnim kvalitetom" očekivala sam bar da korektno omekša kosu, kao što to radi većina drugih maski. Međutim ova maska ne radi apsolutno ništa. Nema šanse da nakon nje lako rašćešljate kosu jer ona bude kruta.




Roze je boje i veoma je gusta. Ima i neki neobično neprijatan miris. Podseća me na neka klasična sredstva za čišćenje kupatila, dakle u pitanju je teška hemija. Meni je veoma bitno da maska ima divan miris koji ostaje na kosi i nakon sušenja.




Njena cena je bila oko 300 dinara i, iako nije mnogo, znam da sam za taj novac mogla da kupim proizvod koji će moju kosu učiniti mekom, zdravom i lepršavom. Imala sam mnoge regeneratore koji su bili delotvorniji.



Avon Advance Techniques maska za kosu





Još jedna maska za kosu koja ne omogućava lako raščešljavanje niti kosu čini mekšom, ali se od prethodne razlikuje zbog toga što ima prelep miris sličan Avonovim silikonskim kapima. Verujem da ću je iskoristiti do kraja ali samo u kombinaciji sa mojim omiljenim Balea balzamom koji je bolji i od mnogih maski. 




Kupila sam je jer je bila 250 dinara, ali i pored niske cene neću je nikad više naručiti.



Kallos zaštitni serum za oštećenu kosu





Njega sam kupila jer mi je Kallos maska jedna od omiljenih, pa sam se nadala da će i on biti dobar.
Ima veoma lep miris, ali je u formi nekog lepljivog gela, koji će vam potpuno ulepiti kosu. Prvi put sam ga stavila na tek prosušenu kosu, kao što to radim i sa uljem, ali sam se odmah pokajala jer sam shvatila da mi je samo zamastio kosu i učinio je teškom. 




Krajevi su baš loše izgledali, a kosu sam mogla odmah da operem iako nisam previše seruma nanela na nju. Ne mogu da se setim cene, ali znam da je niska, možda oko 200 dinara. Međutim, ovaj proizvod ne vredi ni toliko, te ukoliko naiđete na njega, zaobiđite ga.


Dr Colić serum za oblikovanje tela





Ovaj serum dobila sam od kompanije Dr Colić pre nešto više od godinu dana. Jedno vreme koristila sam ga redovno, ali nisam primetila nikakvo poboljšanje u izgledu moje kože. Miris je fantastičan, podseća me na moj omiljen Marc Jacobs parfem, ali dejstvo nisam primećivala pa sam prekinula da ga koristim.




Serum se dozira pumpicom, providne je boje i lako se raspoređuje po koži, ali ne čini kožu ni mekšom kao što sam očekivala. Ukoliko neko zna način na koji bi trebalo da se koriste ovakvi proizvodi, neka mi napiše u komentarima. 

S obzirom na cenu koja je, čini mi se, oko 1000 dinara, smatram da postoje jeftiniji preparati koji su za uklanjanje celulita, a pri tom i oblikuju telo i zatežu kožu.



Clean & Clear 2 u 1



Pakovanje je neuredno zbog kamenca koji ne može da se skine

Ovaj proizvod koristim već duže vreme što se vidi po pakovanju i moram da priznam da još uvek nemam oformljeno mišljenje. Može da se koristi za umivanje ili kao maska. Međutim kao maska prilično je agresivan za moju kožu, čak i za T zonu koja se masti. Veoma isušuje, a nisam primetila da dobro očisti kožu, iako bi to trebalo da radi. Ranije sam imala sličan ovakav proizvod samo sa piling efektom i bio je sjajan za uklanjanje mitisera. Ja sam ovo sredstvo za čišćenje i kupila misleći da je to taj isti piling, ali sam shvatila da nije kada sam došla kući.




Kreč bele je boje i možda bi odgovarao osobama sa izuzetno masnom kožom, ali za čišćenje postoje i mnogo bolji jeftiniji proizvodi.

Da li ste koristile neke od ovih proizvoda? Razlikuje li nam se mišljenje?

Comments

  1. Nisam od ovoga nista koristila...sto se tice ove still maske dvoumila sam se da li da je uzmem ili ne...koristila sam njihovu od maline i super je...farbe su im ocajne..agresivne,jake i pale kosu...

    ReplyDelete
  2. Nisam ni ja nista od ovoga koristila... Svakako je dobro procitati ove postove i znati sta izbegavati :-) mali trik za kamenac, poprskati sirce na povrsinu na kojoj je kamenac i nestaće. :-)

    Poseti moj blog frauleind.blogspot.rs
    Od danas te pratim. :-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark