Skip to main content

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)




Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.


Od 18. godine farbam se u plavo i nikada nisam blanširala celu kosu niti teme kako bih dobila željenu nijansu. Taj put je svakako teži, ali za mene prihvatljiviji jer nisam mnogo oštetila svoju kosu. 
Ukoliko tek počinjete sa farbanjem, preporučujem vam da izvučete blago pramenove i da se nakon toga prefarbate. Nikako nemojte da blanširate celu kosu ukoliko želite da vam ona bude zdrava i dugačka, posebno nemojte to sami da radite kod kuće.

Kada je reč o farbama, na početku sam koristila Igoru, koja je tada mogla da se kupi na pijaci i koristile su je mnoge devojke koje su se farbale u plavo. Bila je odlična. Međutim kada su je povukli sa tržišta nastala je prava drama.

Ja sam tada prešla na duplo skuplju Keune 15/17 koja je, tvrdim i danas, najbolja farba za izvlačenje savršene plave nijanse. Ona je kada se nanese bila plavo-ljubičasta i veoma dobro je uklanjala žute tonove, a odlično je izvlačila izrast, čak i kod mene koja sam prirodno veoma tamna. Međutim, njena mana je to što zaista "prži" kosu i na taj način oštećuju, te sam u jednom momentu prestala da je i koristim. Tada je, verovatno zbog velike potražnje, njena cena skočila sa 400 na 600 dinara. Iz tih razloga rešila sam da promenim farbu.




Dobila sam preporuku za Still-ovu sa tri ulja. Uzela sam nijansu broj 11.1 plavu led. Koristila sam je prilično dugo, međutim imala sam osećaj da se moja kosa zasitila ove farbe. Delovala mi je previše žuto i zaista nisam bila zadovoljna nijansom. Međutim, ova farba nije oštetila moju kosu, iako sam čitala i drugačija mišljenja. Očigledno mnogo toga zavisi od kvaliteta same kose.




Nakon nje sam odlučila da probam Subrina professional farbu koju je moja sestra koristila i bila je veoma zadovoljna. Kada uzimam farbe uvek se odlučim za pepeljastu/sivu koja će neutralisati žute tonove, pa sam tako i kod ove farbe izabrala 11/1 special blond-ash. (Moja sestra je koristila razne nijanse plave i svakom bila zadovoljna.)





Koji god hidrogen da koristite (6, 9 ili 12%) ova farba će izvući izrast. Ja koristim 12% jer sam prilično tamna. Međutim sa 9% boja bude više sivkasta.





U pakovanju dobijete 100ml fabre, a cena joj je oko 500-600 dinara. Meni ta količina bude dovoljna za čak tri farbanja izrasta (imam prilično gustu kosu), tako da, pretpostavljate, zaista se isplati. Pakovanje u sebi ne sadrži hidrogen, nego je potrebno da ga kupite posebno.





Kod ove farbe mi se dopada to što je prilično je kremasta i lako se meša sa hidrogenom, što npr. nije slučaj sa Still-ovom koju je jako teško izmešati i sjediniti.

Ova farba sadrži arganovo ulje za dodatnu negu, a ne sadrži parabene i parafine.

Moram da napomenem da sa njom nemam osećaj prženja, ne peče/ne svrbi me teme dok čekam da deluje. 





Ono što je možda i najvažnije svakom ko se farba u plavo jeste činjenica da će vam ova farba, opet ponavljam, zaista izvući izrast, da nema žutih, narandžastih tonova i da kosa, što je meni zaista veoma važno, izgleda vrlo prirodno. Ja lično ne volim bele nijanse kod plavuša, jer mi to deluje prilično veštački. Sa ovom farbom moja kosa izgleda kao da imam pramenčiće, što možete da vidite i na fotografijama, a to mi se zaista dopada.








Farbu trenutno nabavljam preko jednog frizerskog salona, a ima ih i u lokalnim parfimerijama.

P.S. Zaobiđite Pallete plave farbe za kosu!

Da li ste probale Subrina farbe? Kakvo je vaše iskustvo sa farbanjem u plavo?



Comments

  1. Subrina 7.1 i zadovoljna sam, za sada.

    ReplyDelete
  2. A kakva je prirodna tvoja boja kose ? Super ti je ispala nisi narančasta☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prilično tamna, braon. :)

      Delete
    2. Pozdrav, sinoc sam se farbala Subrina Profesinal 11/6 koju svi hvale ali ipak mi nije jako svetla, tj. koren, i zuckast je. Da li je bolja 11/1?

      Delete
    3. Nisam koristila 11/6. Mnogo zavisi i kakva je tvoja prirodna boja kose.

      Delete
    4. Dugo sam.plava, ali prirodna mi je bas tamno smedja. Ti si zadovoljna sa 11/1? Bolje tu da probam onda? :)

      Delete
    5. Koliko dugo drzis, od momenta farbanja, korena samo?

      Delete
    6. Ja nju koristim više od dve godine i odlična mi je. Oko sat vremena držim.

      Delete
    7. Toliko?:) Al nije ti isusila kosu, ostetila? Deluje mi bas negovano tvoja kosa? Ti stavljas 12% ni hidrogen? Moze to i pola 9% pola 12%? Hvala na savetima i odgovoru. :)

      Delete
    8. Uvek sam držala oko sat vremena i stavljam 12% hidrogen. Možeš i sa 9% ali će biti malo tamnija i više siva.

      Delete
  3. Ja se farbam subrinom Chart 30/3 košta 120dinara i prezadovoljna sam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam nikad bila u prilici da probam tu liniju. Zaista je veoma povoljna. :)

      Delete
  4. Probala bih 7/6,neku ljubičastu,ali ih do sada nisam našla u drogerijama. Trenutno na kosi imam Revlonovu 50,light ash brown pa čekam da se ispere,a do tad ću verovatno da dođem do nje. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja ih kupujem u lokalnim parfimerijama, ali moguće da nemaju tu nijansu jer nije popularna.

      Delete
    2. Hvala na preporuci!
      Reci mi samo u kom odnosu mesas farbu i hidrogen? 1:1 ili 1:2 ?
      Javljam kako je ispalo...

      Delete
  5. Boje je stvarno lijepa ne izgleda neprirodno....Ja sam dugo koristila Londu light blond 17 ali je nema u prodaji vise...Sad trazim drugu boju...Ova mi se bas dopada ne znam bili moglo sa 9-/- hidrogenom?Ako probam javim,sad bih prvo morala odbojiti ovo sto sam u medjuvremenu stavljala u potrazi za odgovarajucom bojom.Pozz Adina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Može sa 9%. Bude super boja, malo više siva.

      Delete
  6. Odlična je boja ja mogu da preporučim KYO bez amonijaka 11.0 farbe

    ReplyDelete
  7. Dugo se farbam u plavo, ponekad promenim, pa preko zime budem tamnija ili bakarna, ali praktikujem da nikada zaredom ne koristim istu farbu. Poslednja kojom sam jako zadovoljna je Syoss professional performance. Nijanse su lepe i postojane, ne oštećuju kosu i lepo izvlače u plavo. Inače, nikada u životu nisam koristila blanš.

    ReplyDelete
  8. Molim te za info gde u Novom Sadu mogu da kupim ovu farbu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaista ne znam. Pogledaj po parfimerijama.

      Delete
  9. Pre 3 dana sam mozgala sta dalje,probala goldvel,kene kao i ti ne volim sivo da mi bude,poludim,koren mi je bio pptamneo ,nisam znala koju vise i pogledam ovaj post i ofarbam se subrinom 11/1 i po prvi put hidrogen 12%,i ispalo odlicno posle koliko muka sa farbom,odlicno,hvala puno

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je što ti odgovara.

      Delete
    2. Super je,spasla si me..poljubac i pozdrav iz Smederevske Palanke 😘❤

      Delete
  10. da li ostecuje kosu s obzirom na 12% hidrogen ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svako značajnije izbeljivanje kose na neki način oštećuje. 12% koristim jer sam prilično tamna i jedino tako dobijem željenu nijansu. Kada koristiš kvalitetne farbe i redovno i pravilno neguješ kosu, ona odlično izgleda.

      Delete
  11. Subrina 11/1 i hidrogen 9% odlična boja.. Prezadovoljna.. Samo po nekada odmorim kosu sa Garnier (pegica) u (godini jednom)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark