Skip to main content

CATRICE- tečni korektor i baza protiv crvenila




Catrice brend je konačno stigao u Srbiju, ali i dalje ne možete da ga pronađete u svakom DM prodajnom objektu. Osim što imam osećaj da svaki svetski popularan brend poslednji stigne kod nas, prilično sam zabrinuta za kvalitet rada i stručnost naših uvoznika.

No, toj temi bih možda mogla da posvetim i ceo post, ali ovaj put želim da pišem o dva Catrice proizvoda koja sam već dugo želela da probam i znala sam da će oni biti prvi koje ću kupiti kad ovaj brend stigne u Srbiju.





Kada je reč o uopštenim podacima o ovoj kozmetici, smatram da imaju veoma dobru ponudu. Lično volim kada jedan brend nudi različitu paletu proizvoda. Iako sam za sada probala samo dva, rekla bih da je i kvalitet Catrice šminke prilično dobar. Kao i kada je reč o Essencu ili bilo kom drugom drogerijskom brendu, neki proizvodi su sjajni i potpuno vas oduševe, dok bi druge mogli i da zaobiđete.

Prema mojoj slobodnoj proceni i nekom prvom utisku, rekla bih da je Catrice kvalitetniji od Essence, a da im je ponuda prilično slična.

Za ova dva proizvoda odlučila sam se prvenstveno zbog toga što su mi bila neophodna u datom momentu i što su mnoge devojke o njima pisale i hvalile ih.





TEČNI KOREKTOR je proizvod koji me je odmah oduševio. Čitala sam samo pohvale o njemu, ali nisam bila sigurna šta mogu da očekujem, jer se često dešavalo da ono što svi hvale meni ne odgovara.

Ono što ja očekujem od korektora jeste dobra prekrivenost, dugotrajnost i da ne isušuje predeo ispod očiju. Ovaj Catrice tečni korektor ispunio je moja očekivanja.





Ima zaista lepu teksturu, odlično se blenda, ten izgleda savršeno. Svaki put kada ga nanesem bjuti blenderom na predelu ispod oka, oduševim se. Ono što mi takođe odgovara ne osuši se brzo, tako da mi ostavlja dovoljno vremena da sve lepo ublendam.





Kada se fiksira traje dok god ga ne skinete, a i samo uklanjanje nije jednostavno. Ja za to koristim micelarnu vodu ili kokosovo ulje. Inače je vodootporan.

Što se tiče samog prekrivanja ono je zaista odlično. Svi vi koji imate izraženije podočnjake volećete ovaj korektor.





Pomalo se uvlači u fine borice oko očiju, ali nije ništa preterano i čini mi se da blago oksidira (ukoliko ste imale slično iskustvo, pišite mi u komentarima).

Ne iritira mi oči niti izaziva bilo kakve reakcije na koži.

Jedina mana koju bih istakla jeste slab izbor nijansi. Postoje samo dve. Ja sam se opredelila za 20 light beige koja ima žuti podton. Postoji još jedna svetlija, za koju devojke kažu da ima roze podton.





Cena korektora je oko 500 dinara i smatram da je povoljan ako uzmemo u obzir kvalitet.






BAZA PROTIV CRVENILA je proizvod od koga sam očekivala mnogo više, mada ne mogu da kažem da sam razočarana. Smatram da solidno obavlja posao, ali da postoje i bolji proizvodi za neutralisanje crvenila.

Ona dolazi u tubici od 30 ml, a s obzirom na to kolika količina je potrebna za jedno nanošenje, mogli su komotno da je stave i u manje pakovanje. Sa ovim tempom korišćenja verujem da će mi trajati prilično dugo.





Dakle, zrno graška vam je potrebno kako biste pokrili crvenilo na obrazima. Ja sam prvi put uzela veću količinu i nisam postigla nikakav efekat. Uverena sam da je štos u što manjoj količini koju ćete da nanesete na problematičan deo i tako smanjite vidljivost crvenila.

Kada sam je prvi put nanela nisam bila zadovoljna kako je prekrila sve ono što sam želela, međutim kada sam preko nje stavila puder shvatila sam da prilično dobro obavlja posao.





Imajte na umu da će vam puder možda izgledati svetlije kada ga stavite nakon ove baze, ali vam se ispod njega neće videti crveni delovi na licu.

Tekstura je prilično vodena, lako se razmazuje, a sam proizvod je neke zeleno-plave nijanse. Ono što mi se dopalo jeste to što nema neki specijalan miris. Kožu, koja je sklona crvenilu, jaki mirisi umeju da iritiraju.





Iako proizvođač tvrdi da ova baza hidrira, ja neku posebnu hidrataciju nisam primetila, međutim, ne ističe suve delove što je veoma dobro. Ukoliko ste planirali njome da prekrivate bubuljice mislim da nije najbolje moguće rešenje. Za to vam predlažem neki zeleni korektor kao što ima GR u svojoj novoj paleti.

Cena ove baze je oko 500 dinara.

Da li ste probale ovaj korektor i bazu? Koji je vaš omiljeni Catrice proizvod?

Comments

  1. Korektor mi se cini zanimljivim. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Definitivno ga preporučujem. Svakako jedan od najboljih u drogerijskom rangu. :)

      Delete
  2. Jako mi je drago sto su catrise proizvodi stigli i u Srbiju.Ja inace zivim u Bosni i kod nas su ti proizvodi vec odavno u ponudi i odusevljavaju nase blogerice pa tako i mene.��

    ReplyDelete
  3. I ja sam probala korektor. Odličan je! Baza ni meni ne paše, mislim da je sve do tipa kože. ;)

    aminique.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čini mi se da nije dovoljno da je nešto samo zeleno kako bi se prekrilo crvenilo. :)

      Delete
  4. Probaj Catrice kamuflazu u kutijici,predobra je.
    Super post i odlicno si sve objasnila.☺

    http://xsmallworldoffantasyx.blogspot.hr/2016/10/vratila-sam-senajava-za-q.html?m=1

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark