Skip to main content

FAIL FAIL FAIL!! ESSENCE MATT MATT MATT sjaj za usne




Je l' i vama bode oči "matt lipgloss"? 

Ako je nešto SJAJ za usta kako onda može biti mat? Ali na stranu sam naziv, ovaj mat, zvaću ga karmin, jer više na to liči, nije uopšte mat. No, krenuću redom.


Juče sam na polici ugledala nove karmine/sjajeve i zaista su mi privukli pažnju, ne samo zbog toga što sam luda za svim proizvodima za usne, već što su mi se dopale nijanse. Ako sam dobro primetila postoji samo nekoliko različitih nijansi, a ja sam se dvoumila između jedne babri roze i ove i ipak je odluka pala na 02 beauty-approved.





Kada je reč o pakovanju, ono je sasvim dobrog kvaliteta, meni se dopada. Četkica je blago trouglasta i zaista mi je praktična za nanošenje.





Ovaj karmin vrlo je sličan GR mat tečnim karminima, s tim što Essence ima gušću i nekako suvlju teksturu i ne razliva se, te vam se na prvi pogled zaista čini da je mat.






Lako se razmazuje i ne ističe suve delove, što mi se odmah dopalo, ali ono što me je iznenadilo bio je finiš koji nije mat već ima blagi sjaj. Sačekala sam nekoliko minuta misleći da će da se osuši kao što je to slučaj sa GR i Aura mat ruževima, međutim on ostaje isti i posle određenog vremena.

Dakle, o mat karminu nema ni reči. Nisam probala Maybelline tečni mat ruž, ali znam da su devojke imale slično iskustvo. Zaista se pitam da li proizvođači testiraju proizvod pre nego što mu daju naziv. Matte, matte, matte nije odgovarajuće ime.




Međutim, ovaj karmin/sjaj vrlo je prijatan na usnama, ne isušuje ih, skoro i ne osetite da se ga naneli. Rado ću da ga koristim jer su mi malo dosadili mat karmini.

Kada je reč o mirisu, on je veoma intezivan. Sličan je kao kod GR ruževa samo jači i baš podseća na kolače.





Što se tiče trajanja na usnama, iako proizvođač tvrdi da je longlasting, ne bih se složila. Traje koliko i jedan prosečan karmin. Lako se skida i ravnomerno, bar kad je ova nijansa u pitanju. Ne može da izdrži ukoliko jedete i pijete. 





Njegova cena je 309 dinara i preporučujem vam da ga probate, ali nemojte da očekujete mat efekat niti dugotrajan ruž.

Kako vam se dopada ovaj karmin/sjaj?

Comments

  1. Vrlo lep, oprostila bih mu to što nije mat :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj neki, ne verujem da ćeš se pokajati. :)

      Delete
  2. Bas sam pre par dana videla u Liliju ove ruzeve i pitala se kakvi su... Nema veze sto nije mat, lepo ti stoji. Meni se dopala zagasito roze nijansa, verovatno cu je kupiti :) Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni meni ne smeta što nije mat, samo ne volim kada "varaju" kupce. :)

      Delete
  3. Bez obzira što nije mat, tebi ova boja idealno stoji. Što je još bitnije, imaš lepe usne

    ReplyDelete
  4. Bez obzira na sve, tebi zaista prelepo stoji :) Samo zbog toga, razmišljam da ga kupim :)

    ReplyDelete
  5. Draga Zeljka, uz duzno postovanje, moram ti skrenuti paznju na to Mat zapravo predstavlja boju bez ikakvog simera, i sljkica. To sto ima odsjaj je posledica tecnosti jer je ruz zapravo napravljen u obliku sjaja i mislim da zato nema tu hladnu isusenu teksturu. Zato ja ne verujem mat tecnim ruzevima vec samo mat karminima. Pozdrav za tebe, prvi out sam na tvon blogi i iskreno dopao ni se zbog jako originalnih slika, i nadam se da mi neces zameriti zbog mog misljenja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Upravo zato što mat predstavlja "boju bez ikakvog shimmera", znači da je mat suprotno od sjaj. Ukoliko je završnica mat, to u kakvom stanju ruž dolazi - tečnom ili čvrstom, ne smije igrati nikakvu ulogu. Ukoliko ima hint sjaja, to odmah nije mat, a tečni se u najvećem broju slučajeva bolje matiraju od klasičnih.

      Delete
    2. Gothic Blogger, naravno da ne zameram, međutim slažem se sa Jasenkom, mat i sjaj su nešto totalno suprotno, jedno isključuje drugo. A tečni mat karmini kao što su Golden Rose i Aurin su potpuno mat čak i više nego mat ruževi u klasičnom pakovanju.

      Delete
  6. Pročitala sam i na nekim drugim blogovima slične utiske. Definitivno mu zameram što nije mat kad već tako piše, ali u svakom slučaju ova nijansa je lepa i tebi odlično stoji. :)

    Fashion, Beauty and Style

    ReplyDelete
  7. Jel si probala njihove nove mat karmine? Ja imam nijansu 03 i zaista je mat. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Misliš na one u klasičnom pakivanju? Nisam, ovaj mi je bio interesantan za testiranje. :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark