Skip to main content

EVELINE Serum 8 u 1 protiv nesavršenosti na koži

U svoju rutinu nege kože lice počela sam polako da uvodim i serume. Smatram da su veoma važni kada je nega u pitanju i da doprinose boljem stanju a samim tim i izgledu kože lica. Ovi proizvodi jednako su važni i ukoliko imate suvu ali i masniju kožu. Posebno bi trebalo da ih koristite ako vam je koža dehidrirana. Postoje različiti tipovi seruma. Ja sam u proteklom periodu testirala Eveline serum protiv nesavršenosti na koži.


Inovativna formula bogata laktobionskom kiselinom 3% i mandelinskom kiselinom 1% smanjuje napravilnosti na koži omogućujući vidljivu obnovu epidermisa čak nakon prve upotrebe. Hijaluronska kiselina izglađuje i aktivno hidrira. Jača zaštitnu barijeru i vraća balans problematičnoj koži.

S obzirom na to da je moja koža osetljivija i sklona crvenilu, nisam bila sigurna kako će da odreguje na ovaj proizvod, posebno jer proizvođač napominje da je peckanje i crvenilo normalna pojava prilikom korišćenja ovog seruma. Međutim, ja slične reakcije nisam imala ni kada sam ga nanela prvi put.


Serum se nanosi uveče na očišćenu i suvu kožu. Ne koristi se svakog dana nego 2-3 puta nedeljno. Nakon korišćenja bilo kog seruma neophodno je naneti kremu za lice. Sam serum bez kreme nije dovoljna nega.

On je vodenaste teksture i brzo se upija. Nema miris. Dozira se pipetom. Tri kapi neophodne su za moje lice i vrat. Svakako ne treba preterivati sa količinom.

Nakon skoro tri meseca korišćenja, primetila sam neka poboljšanja stanja kože.


Prvenstveno, lice mi je više hidrirano. To nije ozbiljna promena, ali primećujem napredak. Takođe, primećujem da mi je koža lica ujednačena. Uklonjene ili ublažene su mi i flekice koje su najviše bile izražene ispod podočnjaka. To me je veoma obradovalo jer mi je prilično smetalo. Ovaj serum je uticao i na blago smanjenje crvenila.

Takođe su mi umanjene i neke bore, odnosno lice mi je više zategnuto. Naravno to nije ozbiljna promena, ali vidim poboljšanje. Serum ništa nije uradio kada su u pitanju proširene pore.


Nastaviću da ga koristim još neko vreme dok nije jako sunce. Inače, čak i 3-4 nedelje nakon korišćenja ne bi trebalo da se izlažete jakom suncu. To meni i ne predstavlja problem jer uvek imam na licu neku vrstu zaštite. Planiram da se vratim ovom serumu na jesen.

Cena ovog proizvoda je oko 800 dinara i možete da ga kupite u drogerijama.

Da li ste ga probale? Kakvi su vaši utsci?

Comments

Popular posts from this blog

Samopotamnjivanje- proizvodi DM drogerie

Poznato je koliko su žene, ali i muškarci ludi za preplanulim tenom i da je on uvek u trendu. S obzirom na to da je sunce iz godine u godinu sve opasnije, te se preterano izlaganje sučevim zracima ne preporučuje, a o opasnosti solarijuma ni ne treba da pišem, mnogi pribegavaju upotrebi raznih krema za samopotamnjivanje.
Iako boja tena prilikom sunčanja i ona koju dobijate koristeći ove kreme ne može da se poredi, ipak je samopotamnjivanje pametnije rešenje. Tamnjenje se postiže tako što DHA (dihidroksiaceton), supstanca proizvedena u laboratoriji koju stvara naš organizam kada se izlaže suncu, reaguje sa aminokiselinama karotena u epidermu. Kreme deluju samo na gornje slojeve epiderma, a to je osnovna razlika između njih i solarijuma.
Proizvodi za samotamnjenje postoje u obliku kreme, spreja, gela i ulja. Na našem tržištu ima mnogo proizvođača koji u svojoj ponudi imaju samopotamnjivače. Ja ću u ovom postu predstaviti one koje proizvodi dm.


ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.