Skip to main content

ESSENCE METAL SHOCK nail powder


Metalik nokte sa efektom ogledala prvi put sam videla na Instagramu i jednostavno bila oduševljena. Mislila sam da se takav efekat može postići samo u salonima i sa gelovima, a onda je Essence izbacio ove interesantne pudere za nokte.


Sitne šljokice koje dobijete u ovom pakovanju zaista neverovatno lepo izgledaju. Iako postoji nekoliko različitih nijansi, meni se ova srebrna najviše dopada.

Na koji način se koristi?

Prvo je neophodno da nanesete sloj bilo kog običnog laka za nokte. Ja se uvek odlučim za neki malo tamniji kako bi efekat bio primetniji. Nakon što nanesete lak, potrebno je ostaviti da se malo osuši jer ukoliko odmah počnete da nanosite prah, samo ćete umrljati nokte. 


Kada se lak malo osušio, uzmite prstom određenu količinu srebrnog praha (možete umesto prstom prah da nanosite i sunđerčićem koji dobijete u paletama sa senkama). Prah nanosite tako što ga utrljavate svuda ravnomerno. Sigurno ćete nekoliko puta dodavati prah kako biste dobili potpunu pokrivenost i najbolji mogući efekat. Utrljavajte dok ne dobijete efekat ogledala. (Pogledajte video na instagramu!)

Sama procedura je "prljava". Imaćete šljokice bukvalno svuda. Obavezno zaštitite površinu na kojoj radite. Dobra vest je to što se šljokice skidaju pod mlazom vode.


Nakon što završite sa nanošenjem praha, nokat premažite jednim slojem nadlaka kako biste fiksirali prah.

Prvi put kada sam nanosila ovaj prah nisam koristila nijedan nadlak. Međutim, prah vrlo brzo nestane sa noktiju, tako da je on zaista neophodan.


Probala sam i da nokte premažem običnim providnim lakom ali na taj način se gubi metalik efekat i prah se pretvara u šljokice. Ne mogu da kažem da to izgleda loše, ali nije efekat koji sam želela da postignem.

S tim u vezi kupila sam nadlak koji je napravljen posebno za ove prahove i koji je na vodenoj bazi (slika gore). Međutim i ovaj nadlak prah pretvara u šljokice. Doduše mnogo manje nego klasičan lak, ali opet gubi se taj efekat ogledala. Pri tom, nadlak se sporije suši što mi se dodatno nije dopadalo. 

Međutim, dopada mi se što dobro fiksira prah i što nokti lepo izgledaju i nakon nekoliko dana.

Moram da napomenem da me je sama ideja oduševila i da bih volela da pronađem proizvod koji će zadržati efekat ogledala na mojim noktima.

Da li ste probale ovaj prah? Kako vam se dopada?












Comments

Popular posts from this blog

Samopotamnjivanje- proizvodi DM drogerie

Poznato je koliko su žene, ali i muškarci ludi za preplanulim tenom i da je on uvek u trendu. S obzirom na to da je sunce iz godine u godinu sve opasnije, te se preterano izlaganje sučevim zracima ne preporučuje, a o opasnosti solarijuma ni ne treba da pišem, mnogi pribegavaju upotrebi raznih krema za samopotamnjivanje.
Iako boja tena prilikom sunčanja i ona koju dobijate koristeći ove kreme ne može da se poredi, ipak je samopotamnjivanje pametnije rešenje. Tamnjenje se postiže tako što DHA (dihidroksiaceton), supstanca proizvedena u laboratoriji koju stvara naš organizam kada se izlaže suncu, reaguje sa aminokiselinama karotena u epidermu. Kreme deluju samo na gornje slojeve epiderma, a to je osnovna razlika između njih i solarijuma.
Proizvodi za samotamnjenje postoje u obliku kreme, spreja, gela i ulja. Na našem tržištu ima mnogo proizvođača koji u svojoj ponudi imaju samopotamnjivače. Ja ću u ovom postu predstaviti one koje proizvodi dm.


MAX FACTOR noviteti - Radiant lift tečni puder i korektor, Miracle prep prajmer i Miracle glow hajlajter

Ove jeseni vaš ten će blistati zahvaljujući Max factor novitetima. U pitanju su četiri proizvoda za lice koji će vam pružiti hidrataciju i sjaj.


MIRACLE PREP prajmer
U pitanju je prajmer koji hidrira i daje licu vrlo blagi sjaj. Verujem da će ga voleti devojke koje imaju suvlju kožu. Sadrži vitamine E, B3 i B5.

Ima teksturu koja je slična teksturi lagane kreme za lice. Međutim, kada ga utrljavam, imam osećaj da je i blago silikonski.


Malo je lepljiv dok se ne osuši. Nakon njega koža je meka i baršunasta.
Ima blag miris.

Njegova redovna cena je oko 1800 dinara, ali ga na sniženju možete pronaći za mnogo manje novca, kao i sve druge Max factor proizvode.
RADIANT LIFT tečni puder


Dolazi u staklenoj bočici na pumpicu. Već u samom pakovanju uočavate da on sadrži sitne šljokice koje na licu nisu primetne ali pružaju blistav ten.
Ono što njega čini posebnim jeste to što ima sjajnu završnicu, a dugotrajan je. Obično se od mat pudera očekuje da budu takvi, međutim i ova blistava formula traje n…

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.