Skip to main content

GOLDEN ROSE - Korekcija, prekrivanje i konturisanje


Osnova svakog šminkanja, kada je moje mišljenje u pitanju, jeste savršen ten. On podrazumeva prekrivanje svih nedostataka na licu, određenih problema u vidu bubiljica, flekica i podočnjaka, ali i isticanje prirodne lepote naglašavanjem kontura. Kako biste došli do savršenog tena, osim poznavanja tehnike, neophodno je da imate i odlične proizvode koji će vam u tome pomoći.

Golden Rose od nedavno u svojoj ponudi ima olovke za konturisanje ali i one u vidu korektora. Postoje tri nijanse za konturisanje koje idu od svetlije ka tamnoj braon i nekoliko nijansi za korekciju u različitim bojama.


Contour crayon- namenjen je za konturisanje. Nijansa 22 nije previše hladna ali ni topla tako da je savršena za isticanje kontura. Ima lepu, kremastu teksturu. Veoma dobro se blenda da to gotovo možete da uradite i prstima. Ja ga ublendavam četkom ili bjuti blenderom. Nije suv na licu, deluje veoma prirodno. Dopada mi se oblik olovke jer može da posluži i za konturisanje nosa i drugih sitnijih delova na licu. Prilično je dugotrajan. 

Concealer & corrector crayon- prekriva nepravilnosti. Možete da ga koristite kao klasičan korektor ispod oka ili za prikrivanje bilo kojih problema na licu. Takođe je dobar za isticanje kontura. Odličan efekat postižete ako ovaj proizvod nanesete odmah ispod mesta na licu gde ste naneli olovku za konturu. Takođe njime možete da posvetlite mesta koja želite kao što su vrh jagodica ili nosa, da "očistite" obrve ili delove oko usana. 


Color corrector crayon- prekriće vaše tamne podočnjake. Žuta boja odlična je za neutralisanje ljubičastih tonova. Lepo se blenda a ima dobru pokrivnu moć. Posebno je dobra ukoliko vaš klasičan tečni korektor ne može da prekrije tamne podočnjake. Kombinacijom ove olovke i korektora dobićete odličan efekat. Pre nego što nanesete olovku preporučujem vam malo bolju hidrataciju područja oko očiju.

Olovke su fenomenalno pigmentovane. Sadrže vitamin E. Ne isušuju kožu.


Režu se i ne troše se brzo što mi se dopada. Možete ih pronaći u Lilly drogerijama ili Golden Beauty Shop-u. Cena je manja od 400 dinara.

Color correcting primer (orange)

U zavisnosti od problema koji imate na licu, izabraćete jednu od četiri nijanse koje postoje u ponudi (zelena, žuta narandžasta i ljubičasta).

Ja sam dobila narandžasti prajmer koji neutrališe tamne podočnjake i tamne mrlje na licu, čineći ten blistavim. Namenjen je tamnijem tenu.


Ima laganu, vodenastu teksturu. Lepo se i lako nanosi i raspoređuje. Koža nakon njega deluje hidrirano, a ten ujednačeno.


S obzirom na to da ja imam svetliju kožu meni je ovaj prajmer tamniji. Volela bih da probam onaj u zelenoj nijansi.

Ima SPF 30 što znači da štiti kožu od štetnog sunčevog zračenja.


Ne sadrži paraben.

Da li ste probale ove proizvode? Kakvi su vaši utisci?

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Samopotamnjivanje- proizvodi DM drogerie

Poznato je koliko su žene, ali i muškarci ludi za preplanulim tenom i da je on uvek u trendu. S obzirom na to da je sunce iz godine u godinu sve opasnije, te se preterano izlaganje sučevim zracima ne preporučuje, a o opasnosti solarijuma ni ne treba da pišem, mnogi pribegavaju upotrebi raznih krema za samopotamnjivanje.
Iako boja tena prilikom sunčanja i ona koju dobijate koristeći ove kreme ne može da se poredi, ipak je samopotamnjivanje pametnije rešenje. Tamnjenje se postiže tako što DHA (dihidroksiaceton), supstanca proizvedena u laboratoriji koju stvara naš organizam kada se izlaže suncu, reaguje sa aminokiselinama karotena u epidermu. Kreme deluju samo na gornje slojeve epiderma, a to je osnovna razlika između njih i solarijuma.
Proizvodi za samotamnjenje postoje u obliku kreme, spreja, gela i ulja. Na našem tržištu ima mnogo proizvođača koji u svojoj ponudi imaju samopotamnjivače. Ja ću u ovom postu predstaviti one koje proizvodi dm.


SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

Kako uspešno držim rozaceu pod kontrolom/ Saveti za suvu i osetljivu kožu

Kada mi se pre godinu dana pojavilo crvenilo sa potkožnim bubuljicama koje svrbe i peckaju, nisam znala o čemu se radi. Mislila sam da mi određeni puder ne odgovara ili da je šminki istekao rok trajanja i bila sam delimično u pravu.

Kao neko ko nikada nije imao problema sa kožom, čak ni u pubertetu, svaka promena izazivala mi je priličnu nervozu i zabrinutost. U vreme kada sam primetila promene još uvek nisam imala blog, a da postoji rozacea nisam ni znala. Stanje se pogoršalo kada sam počela da, zbog bloga, isprobavam različite proizvode, što je nešto najgore što možete pružiti svojoj osetljivoj koži. Crvenilo je bilo prilično izraženo kao i osećaj svraba, zatezanja i peckanja.

Međutim, kada sam se raspitala o simptomima, shvatila da je u pitanju rozacea i kasnije se konsultovala sa dermatologom i saznala na koji način da negujem kožu, crvenilo mi se smirilo i sada vrlo uspešno rozaceu držim pod kontrolom.