Skip to main content

ELIXIR Flawless mat tečni puder


Elixir je grčki brend koji je u Srbiji dostupan zahvaljujući uvozniku Kozmetikaiparfemi.rs. Nakon odličnog iskustva sa tečnim karminima ovog brenda, želela sam da probam i tečni puder i svoje utiske podelim sa vama.

Ovaj mat puder ima silikonsku formulu koja omogućava lakše nanošenje pudera i ne ostavlja fleke. Ne sadrži ulja što je dobra vest za sve one sa masnom kožom.


Proizvođač obećava hidrataciju a ja mogu da potvrdim i da čini kožu mekom na dodir.

Ima taj prirodni mat finiš. Dakle, koža vam izgleda zdravo i sveže, a opet matira one delove koji ne želimo da prosijaju u toku dana. 

Ima srednju pokrivnu moć, koja može da se nadograđuje. Vrlo dobro mi prekrije crvenilo, što mi se veoma dopalo. 


Tekstura je lagana, lepo se razmazuje i lako nanosi. Dobro mi se pokazala aplikacija i četkom i sunđerom.

Vrlo malo se hvata za suve delove, ne uvlači se preterano u borice i ne neglašava pore. Koža izgleda ujednačeno i mogu da kažem da se sasvim lepo stopi sa tenom. Međutim, ne bih ga preporučila osobama sa izraženo suvom kožom.

Koža ga brzo upije i nekako se sam setuje. Ja samo dodatno stavim pudera u prahu na T zonu.

S obzirom na to da je negde prilično sličan Lumsovom novom puderu, o kome sam već pisala, bar kada je reč o efektu koji obećavaju, kratko ću vam ih uporediti.

Elixir puder ima laganiju tekturu i tečniji je od Llums-a. Više je mat. Bolje se stopi sa kožom te deluje prirodnije. Ima bolje prekrivanje i moć nadograđivanja. Duže drži kožu da ne prosija. Brže se nanosi. 
Cena su im slične, s tim što je Elixir 595 dinara, tačnije nekoliko dinara skuplji. 


Ono u čemu sam ja pogrešila jeste nijansa. Izbrala sam 365 koja ima baš izražen roze podton što mi nimalo ne odgovara, te nažalost ne mogu da ga nosim. Tek kasnije sam videla svočeve i shvatila da se ostale nijanse više žutog podtona i verujem da ću uzeti neku od njih.

Puder možete naručiti ovde, kao i videti sve nijanse.

Kako vam se čini ovaj puder? Da li ste ga već probale?

Pratite novosti i na Instagramu!






Comments

Popular posts from this blog

Samopotamnjivanje- proizvodi DM drogerie

Poznato je koliko su žene, ali i muškarci ludi za preplanulim tenom i da je on uvek u trendu. S obzirom na to da je sunce iz godine u godinu sve opasnije, te se preterano izlaganje sučevim zracima ne preporučuje, a o opasnosti solarijuma ni ne treba da pišem, mnogi pribegavaju upotrebi raznih krema za samopotamnjivanje.
Iako boja tena prilikom sunčanja i ona koju dobijate koristeći ove kreme ne može da se poredi, ipak je samopotamnjivanje pametnije rešenje. Tamnjenje se postiže tako što DHA (dihidroksiaceton), supstanca proizvedena u laboratoriji koju stvara naš organizam kada se izlaže suncu, reaguje sa aminokiselinama karotena u epidermu. Kreme deluju samo na gornje slojeve epiderma, a to je osnovna razlika između njih i solarijuma.
Proizvodi za samotamnjenje postoje u obliku kreme, spreja, gela i ulja. Na našem tržištu ima mnogo proizvođača koji u svojoj ponudi imaju samopotamnjivače. Ja ću u ovom postu predstaviti one koje proizvodi dm.


SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

Kako uspešno držim rozaceu pod kontrolom/ Saveti za suvu i osetljivu kožu

Kada mi se pre godinu dana pojavilo crvenilo sa potkožnim bubuljicama koje svrbe i peckaju, nisam znala o čemu se radi. Mislila sam da mi određeni puder ne odgovara ili da je šminki istekao rok trajanja i bila sam delimično u pravu.

Kao neko ko nikada nije imao problema sa kožom, čak ni u pubertetu, svaka promena izazivala mi je priličnu nervozu i zabrinutost. U vreme kada sam primetila promene još uvek nisam imala blog, a da postoji rozacea nisam ni znala. Stanje se pogoršalo kada sam počela da, zbog bloga, isprobavam različite proizvode, što je nešto najgore što možete pružiti svojoj osetljivoj koži. Crvenilo je bilo prilično izraženo kao i osećaj svraba, zatezanja i peckanja.

Međutim, kada sam se raspitala o simptomima, shvatila da je u pitanju rozacea i kasnije se konsultovala sa dermatologom i saznala na koji način da negujem kožu, crvenilo mi se smirilo i sada vrlo uspešno rozaceu držim pod kontrolom.