Skip to main content

Avon Naturals Ružina vodica + DIY fiksator/prajmer

Ružina vodica je delotvorno sredstvo za negu svih tipova kože. Pogodna je i za mladu ali i zreliju kožu. Ima širok spektar delovanja:
- Ako se koristi redovno kao sredstvo za čišćenje lica, čisti kožu od prljavštine i masnoće, a pri tom sužava pore
- Smiruje upaljenu kožu, sužava kapilare i smanjuje crvenilo
- Ublažava podočnjake ako se koristi kao obloga
- Usporava proces starenja jer hidrira
- Umanjuje mogućnost nastanka akni i sitnih bubuljica...



Pre nego što sam rešila da poručim Avonovu Ružinu vodicu, informisala sam se o blagotvornim efektima ovog proizvoda i shvatila da je on pravi izbor za moju osetljivu kožu sklonu crvenilu.




Obožavam ruže i njihov miris, ali, što je veoma čudno, ne volim da ga osetim u kozmetičkim proizvodima. Međutim, miris ove Ružine vodice apsolutno mi ne smeta, čak mi je i prijatan.

Pakovanje od 150 ml veoma je praktično, manje je nego kod npr. standardne micelarne vode, tako da, ako poželite da ga ponesete sa sobom na put, neće zauzimati mnogo prostora.




Sama bočica mi se dopada jer je jednostavna i providna.

Poklopac je kvalitetan, te smatram da ne postoji mogućnost da se proizvod otvori u torbi/neseseru. Rupica kroz koju izlazi vodica odlične je veličine. Često mi se dešava sa micelarnim vodama da se previše proizvoda izlije, međutim sa ovom vodicom doziranje se lako kontroliše, što je ogroman plus.




Kao što sam napisala, miris je prijatan, blag i ne zadržava se dugo na koži.

Ono što se meni posebno dopada jeste to što umiri iziritiranu kožu. Samo malo Ružine vodice tupferom utapkam na crvenilo na licu i ono se prilično povuče. Stoga je ovo proizvod koji bih preporučila svakom ko ima problem sa crvenilom kože.




Osvežiće i hidrirati kožu, te je najbolje koristiti je nakon umivanja, a pre stavljanje kreme za lice.

Takođe možete da je koristite i kao sredstvo za skidanje šminke. Ponaša se isto kao i micelarna voda, veoma dobro skine šminku sa lica. Na moje veliko iznenađenje sasvim dobro ukloni i maskaru, što sa nekim micelarnim vodama nisam uspevala.




Ne sadrži alkohol tako da neće iritirati lice. Ne ispira se.

Sastojci:



Njena redovna cena je 400 dinara, ali je u Avon katalozima možete pronaći i za 200 dinara. Primetila sam da je nema u svakom katalogu, ali je na sajtu uvek možete poručiti. Trenutno je 200 dinara.


DIY FIKSATOR/PRAJMER


Ovaj recept sam videla na youtube kanalu Ivana BB&B, a pošto sam ga i sama isprobala prenosim ga i vama. Potrebna su samo tri sastojka i jedna bočica sa raspršivačem.

U 100 ml destilovane vode stavite 2 kašike Avon ružine vodice i jednu kašiku (mada može i više) glicerina koji možete da kupite u svakoj apoteci (njegova cena je oko 40 dinara). 



Sve to promešajte i naspite u neku staru, potrošenu bočicu sa raspršivačem ili, ukoliko je nemate kod kuće, kupite u prodavnicama sa plastikom novu bočicu. Bitno je da raspršivač ne bude previše jak, tj. da ne izlazi mnogo proizvoda. Ja sam iskoristila bočicu od Avon spreja za telo.

Video kako se pravi ovaj prajmer/fiksator možete pogledati ovde.



Dobijenu tečnost možete da koristite kao prajmer, tačnije pre šminkanja. Glicerin će pomoći da se puder bolje "zalepi" za kožu i duže traje. Takođe, možete da je koristite i kao fiksator ili sprej nakon šminkanja jer će pomoći da se vaša šminka stopi s licem, da nijedan proizvod ne izgleda brašnjavo, što je posebno važno osobama sa suvom kožom. O efektu produžavanja trajanja šminke ne mogu da govorim, jer meni šminka uglavnom dugo stoji na licu.

Veoma je bitno da ne preterate sa prskanjem kako se puder ne bi skinuo.

Probajte da napravite ovaj prajmer/fiksator pa mi javite kako vam se dopada!

Da li ste probali Ružinu vodicu? Kakva su vaša iskustva?





Comments

  1. Imala sam ovu vodicu, bilo je pravo uzivanje koristiti je - blaga, prijatna.. Koristila sam je za osvezavanje i hidrataciju, divna je vodica, divna. Kristina

    ReplyDelete
  2. Hvala mnogo na gledanju! Drago mi je sto si probala recept. Veliki pozdrav za tebe! :)

    ReplyDelete
  3. Je li ovo prava ružina vodica? Šta sve ulazi u sastav ove vodice?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Ana, hvala što ste me podsetili da dodam sastojke u postu. Sad možete da ih pogledate. Pozdrav!

      Delete
  4. Meni ova vodica jako prija, i odgovara.
    Svaka preporuka!

    ReplyDelete
  5. Cao,da li je glicerin koji si koristila za fiksator kao gel?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark