Skip to main content

ZAOBIĐI! Korektori: AURA I MAX FACTOR

Svaki put kada se šminkam razmišljam o tome koliko su žene koje nemaju izražene podočnjake srećne. Kada vidim devojčicu koja već od malih nogu ima plavičaste i naglašene podočnjake, pomislim- sirota, ceo život će tragati za dobrim korektorom. 


Postoje osobe koje imaju podočnjake zbog raznih zdravstvenih problema, umora i neispavanosti i takvi problemi mogu da se reše. Međutim, nama koji podočnjake imamo uvek, čak i kada praktikujemo beauty sleep, zaista nema pomoći. 
Ukoliko ste se pronašli u prethodnoj rečenici, onda znate koliko je važan dobar korektor. Kada kažem dobar, mislim na onaj koji ima odličnu pokrivnu moć, teksturu koja je dovoljno gusta ali se i savršeno blenda i raspoređuje, onaj koji nije suv i koji će vam stajati na očima sve dok ne skinete šminku. Tako bi izgledao savršeni korektor. Nekako mi se čini da on ne postoji i da svakom koji sam probala nešto nedostaje. Međutim, sve delim na bolje i lošije, a danas vam pišem o onima koje svi hvale, a ja njima nisam nimalo zadovoljna. 





Jedan od njih je svakako neverovatno hvaljen Aura Correct me korektor. Kada se pojavio u prodaji nije postojao post u kome je bilo napisano bilo šta negativno i ja sam se dugo premišljala da li da ga kupim. Onda sam rekla svojoj kumi (koja je stručnjak za korektore jer ima još veći problem sa podočnjacima od mene) da ode i pogleda tester, međutim ona je odmah rekla da joj se čini da je taj korektor previše slab. Ja sam ipak otišla i kupila jedan i to u nijansi vanila 301. 





Nijansa jeste presvetla i takve nisu dobre za prekrivanje podočnjaka. One su odlične za hajlajt područja ispod očiju. Odmah sam shvatila da sam sa nijansom pogrešila, ali videvši teksturu odlučila sam da neću kupovati nijednu drugu nijansu.




Tekstura je veoma lagana, lepo se blenda i zaista je, kao što sam i rekla, odlična za posvetljivanje (tako je i koristim). Međutim toliko je prozirna (kao što možete i da vidite na fotografiji. Na ruci se nalaze tri sloja korektora.) da je prosto nemoguće da prekrije izražene podočnjake. Kada nanesem ovaj korektor moji podočnjaci su još više naglašeni. 



korektor ublendan na ruci


Ono što mi se ne dopada je i to što se veoma brzo se suši te sa njim morate brzo da radite. Ukoliko imate izražene podočnjake, verujem da volite nekoliko minuta da ostavite korektor, pre nego što ga ublendate, kako bi ga koža što bolje upila. Ako ovaj korektor ne ublendate odmah, kasnije će blendanje biti nemoguća misija. 

Pre neki dan mi je dugarica rekla da imam izraženije bore ispod očiju, a to je upravo značilo da se ovaj proizvod uvlači u borice i ističe ih, što takođe želimo da izbegnemo. 
Ne traje dugo, čak i ako ga fiksiram.

Smatram da je ovaj proizvod dobar ukoliko nemate izražene podočnjake i ako želite da posvetlite deo ispod očiju. Verujem da je dobar i onima koji nisu probali neke mnogo bolje korektore koji postoje na tržištu.

Napominjem da nemam ništa protiv Aura brenda. Već sam pisala o mnogim proizvodima koje veoma volim i svakodnevno koristim. Samo smatram da, ukoliko želite odličnu prekrivenost, treba da zaobiđite ovaj proizvod.




Max factor pan stik počela sam da koristim pre 6 godina, jer su šminkerke na televiziji Vojvodine, na kojoj sam tada radila, koristile samo Max factor proizvode. Kako se tad nisam mnogo razumela u kvalitet šminke niti sam se preterano zanimala za nju, kupovala sam sve one proizvode koje su one tada upotrebljavale. Jedini korektor koje su koristile bio je pan stick i to u broju 13. Max factor šminka se odlično slika, ali nije baš najsrećnije rešenje kada je svakodnevno šminkanje u pitanju. 


Levo nijansa 13, desno 12


Ovaj korektor dobro će prekriti sve nepravilnosti, to će vam svako reći, ali sećam se da nikada nisam bila potpuno zadovoljna njegovim prekrivanjem podočnjaka. Max factor šminka poznata je po tim nekim neutralnim tonovima koji bi trebalo da odgovaraju svakom tipu kože, ali čini mi se da te nijanse nisu najbolje rešenje za prekrivanje crvenkastih i plavičastih podočnjaka.




Ono što mi se ne dopada jeste njihova veoma masna tekstura koja se tako neprijatno sija, a ukoliko je setujete onda se skuplja u borice ispod očiju.
Druga stvar koja mi se ne dopada jeste činjenica da koža ne upija pan stik tako da će vam se on sakupljati, čak i lagano nestajati u toku dana, a ukoliko slučajno prstom pređete preko podočnjaka pokupićete sav korektor sa njih. Ne postoji način da setujete pan stik, a da vam se on ne pomera sa kože.
Činjenica je da će vam on trajati veoma dugo, jer je to u pitanju puder, a ne korektor i u pakovanju ima dosta proizvoda.





Kada mi je nijansa nouveau beige 13 postala pretamna za podočnjake, kupila sam nijansu true beige 12 koja odgovara svetlijem tenu ali je lošija za prekrivanje mojih crvenkasto-plavičastih podočnjaka.





Znam da mnoge devojke obožavaju ovaj Max factor proizvod i da se kunu u njega. Tako sam i ja mislila godinama dok nisam probala neke mnogo bolje korektore. Jednostavno volim da, kad stavim korektor, ne razmišljam o tome da li mi se skinuo, da li moram da ga popravljam, da li mi se nakupio u borice i slično. Zato ovom korektoru kažem ne i ne planiram više da ga kupujem. 

I dalje sam u potrazi za savršenim korektorom, a čini mi se da se ta potraga nikada neće završiti. :)


*Ovaj put koncentrisala sam se samo na prekrivanje podočnjaka. Nisam komentarisala prekrivanje nepravilnosti na ostatku lica.

Napišite mi svoje mišljenje o ova dva proizvoda. Verujem da se razlikuje od mog, ali bih volela da čujem ako ih volite zbog čega je tako i kakvog su tipa vaši podočnjaci.

Comments

  1. Na korektor je bolje izdvojiti malo veću svotu novaca i ne eksperimentirati previše jer ovi drogerijski najčešće razočaraju (barem je meni tako bilo do EL Double Wear Flawles Concealera)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se mada je korektor proizvod koji se brzo troši ukoliko se šminkate svaki dan.

      Delete
  2. Pogresno si shvatila Pan Stik,to je zapravo puder u stiku namenjen normalnoj i masnoj kozi i nije uopste korektor niti je tome namenjen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mislim da ga niko ne koristi kao puder već kao korektor. Potpuno je nenosiv.

      Delete
  3. MAC Moisturecover jedan od boljih korektora za mene, imam ljubicaste podocnjake i on ih sasvim fino prekrije. Od drogerijskih bih izdvojila L'Oreal True Match korektor, meni je idealna alternativa za gore spomenuti, i za sada ne uocavam preveliku razliku ;-)
    I Maybelline Fit me je dosta hvaljen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Potpuno se slažem za Fit me i True match. Oni su mi trenutno najbolji, s tim što fit me više ne uvoze. :( Mac nisam probala, hvala na preporuci. :)

      Delete
  4. Isto misljenje delim za aurin :) proziran, cesto nestane dok se ublenda, podocnjake samo posvetli, a ako se fiksira, vidim svaku boricu ikada kao i one koje ce nastati za 10 godina :D za pan stik sam saglasna da nije za podocnjake, mada bubuljice prekrije besprekorno. Svaka cast onome ko tako tesku i masnu formulu moze da koristi preko celog lica. Pozdrav, Jelena

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pan stik je definitivno problematičan. Drago mi je što delimo isto mišljenje. Pozdrav!:)

      Delete
  5. Meni je Pan stik HG proizvod i jedini korektor do sada za koji mogu reći da barem malo ublaži ovu katastrofu ispod očiju...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Katastrofa ispod očiju.:D Definitivno tako mogu da nazovem podočnjake. :)

      Delete
  6. Pošto si pisala tekst na veoma interesantnu temu (sa vrlo specifičnim naslovom), prokomentarisala bih i dodala neke stvari, pa se nadam da nećeš shvatiti pogrešno i naljutiti se :).

    Ako imaš tamne podočnjake, negde sled radnji ide: korišćenje boje koja će prvo da neutrališe tu "divnu tamnu nijansu" (obično žućkaste ili neke komplementarne na boju), a nakon toga korektor koji će - ako to želiš, malo posvetliti i osvežiti regiju ispod oka.

    Aura je korektor koji je dobar za devojke čija je potreba izjednačavanje boje kože ispod očiju, slabo prekrivanje i eventualno malo svežiji izgled. Dakle vodenkasta, prozirna tekstura, u startu nije očigledno dobar izbor za to što tebi treba. Sam korektor solidn.

    MaX Factor, uopšte nije korektor, već je puder (što opet nema veze sa naslovom):) - i to veoma specifičan. Kao i svaki proizvod, može se koristiti za šta ti odlučiš (ja rumenilo stavljam kao senku često), ali ovaj je baš mastan, težak, uz to za one koji nisu vični rukovanju - kranje nezahvalan proizvod sa veoma skromnom selekcijom boja.

    Stavila si (senzacionalistički) naslov "zaobiđi", za nešto što je tvoj loš izbor i malo dovodiš u zabludu devojke koje ne znaju baš ništa o tome - polazim od nekih ljudi iz svoje okoline.

    Nadam se da ne zameraš :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pan stik sam opisivala kao korektor zato što ga retko ko koristi kao puder a u tekstu stoji da je to ipak puder. Naslov je samo deo moje česte rubrike koja se zove Probaj, zaobiđi, a u tekstu, ko želi da ga pročita, sve je lepo objašnjeno. Niti sam rekla da nijedan proizvod nikom neće odgovarati, niti to mislim. Pišem svoje utiske, a ne novinarski tekst. Vrlo jasno stoji kakvi su moji podočnjaci i zašto mi navedeni proizvodi ne odgovaraju.

      Pozdrav!

      Delete
    2. Ne razumem baš ovaj komentar. Ko je pročitao ceo tekst, zna da je baš stvar o lošem izboru i o to i jeste poenta. Zaobiđi jer je to loš izbor za podočnjake. Najlakše je izvući svoju poentu iz konteksta, ali ne vidim čemu to u ovom slučaju.

      Delete
    3. Upravo to. Svaki post je stvar mog LIČNOG mišljenja i iskustva sa proizvodima i samo toga. Mislim da to čitaoci blogova i znaju, a čak i da nisu sigurnu, baš svaki put napomenem da je to samo i uvek moje mišljenje.
      Ali isto tako poštujem i tuđa mišljenja, zato može da komentariše ko god želi i na način na koji želi.

      Delete
  7. Pozz devojke,
    Tema mi je jako zanimljiva i prosto ne mogu a da ne prokomentarisem a privukao me upravo taj 'senzacionalisticki' naslov.Naime bavim se sminkanjem,obozavam ga pa valjda od kada znam za sebe a i imam uzasno tamne podocnjake kao rezultat jako tanke koze u predelu ispod ociju tj.'urodjeni' su mi i ne postoji nacin za uklanjanje (plasticna hirurgija u toj oblasti je izuzetno rizicna i sve moze da izgleda mnogo gore) dakle mogu samo da ih prikrivam.Mislim da ne postoji korektor koji na sebi a i u radu nisam isprobala,osim naravno onih za koje vec na testeru utvrdite da su necijom kardigalnom greskom nazvani i kategorisani kao korektor.Takav je upravo i Aurin korektor o kom je ovde rec.Nije mi samo jasno kako jedna takva kompanija vrsi testiranje i ko se kod njih bavi pigmentacijom pa da sebi dozvole da tako los proizvod ugleda svetlo dana i bude tako pompezno pusten na trziste.Ja razumem da ima blogerki koje iz zahvalnosti na besplatnim proizvodima ili pak zbog sponzorstva o istim pisu hvalospeve ali po meni je to upravo ono dovodjenje 'u zabludu' devojaka koje o tome ne znaju bas nista.Mislim da je iskrenije reci 'zaobidji' i sacuvaj novac-nego hvaliti proizvod koji zaista ne sme da spada u kategoriju korektora.Probala sam ga na sebi ali i na drugima jer shvatam da nemamo svi iste potrebe kada je pokrivna moc u pitanju i katastrofalan je. Takodje se kao neko ko se ceo zivot bavi sminkanjem nikako ne mogu sloziti sa delom komentara Dijane Golubovic o 'sledu radnji' kada je nacin prikrivanja tamnih podocnjaka u pitanju.Naime-zutom bojom nikada necete neutralisati plavetnilo vec umesto plave dobijate zelenkastu nijansu ispod ociju.Komplementarna boja za plave podocnjake je samo i iskljucivo narandzasta koju svi svetski lideri u dekorativnoj kozmetici ili ubacuju kao primesu u korektor ili u svojoj ponudi imaju cisto narandzasti korektor koji je namenjen u ovu svrhu (od pristupacnijih varijanti NYX ima takve korektore).Takodje mi nije jasno (a nije ni moguce) kako takvu boju-kojom neutralisete plavetnilo da 'posvetlite i osvezite'-neophodno je pokriti je nijansom koja odgovara tenu ili u suprotnom hodati unaokolo zuckasto-zelenkast ispod ociju (a cilj nije liciti na narkomana ili zombija:)) Pan stik je los kao korektor upravo iz razloga koji su u postu navedeni a kao puder je toliko tezak da ga posebno ne bih preporucila ljudima sa problematicnom kozom jer 'zabetonira' pore i lepak je za prljavstinu. Sve u svemu po meni dobar post koji odlicno opisuje mane ovih proizvoda.Domace blogove i ne pratim preterano upravo jer se sve svelo na marketing,sponzorstva i ono 'hvalim ovog meseca ne bi li mi poslali i sledeceg' (cast izuzetcima) dok je u inostranoj reziji varijanta 'hvala na posiljci ali moje misljenje je...' Nadam se da se niko nece naljutiti i shvatiti licno osim ako se naravno ne pronadje u komentaru a ako da-onda evo jedno 'senzacionalisticko'-ZAOBIDJI!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na ovako iscrpnom komentaru. O Aura korektoru sam pisala zato što proizvođač tvrdi da je on namenjen za prekrivanje podočnjaka, a ovim postom sam, devojkama koje imaju veće probleme sa podočnjacima, ukazala da taj proizvod nije za njih. Slažem se da ne bi trebalo da spada u kategoriju korektora za prekrivanje podočnjaka.
      Pozdrav!

      Delete
  8. Tekst sam pročitala, zato sam komentarisala i to krajnje dobronamerno :). Polazim uvek od sebe (komentara na moj tekst, rad na poslu) kad negde nešto želim da napišem, tako da zaista imam takta i ne "zadnju nameru" poput napada, kako vidim da si po odgovoru doživela. Nema potrebe za tom neprijatnošću...

    Poenta nije da tekst bude novinarski - ne znam ni čemu to, već upravo tako kako jeste, iz ličnog iskustva. Ipak, ne baviš se time baš kratko (po arhivi) pa mi je bilo čudno da nisi odmah mogla da zaključiš da taj korektor (Aura) zaista nije za tamne podočnjake. Od bb to negde očekujem, ako nešto (ne)preporučuje. To je čitava priča. Što se tiče recenzija Aure - 90% jeste hvala jer 90% tester blogera ne sme da kaže da nešto nije ili jeste, jer hej, ipak je "gigant" u pitanju. Čast izuzecima, koji to rade kako valja.
    Tako da...
    A što se tiče ovog komentara ispod za žuto/narandžasto,... Ne budimo bukvalisti, nije "tamni podočnjak" samo ljubičasta boja. Meni "tamno" na mom licu mogu da sredim žutom bojom, a isto tako sa nečim laganim mogu da rešim upravo kako sam napisala - i to je iz ličnog iskustva :).

    Ne bih se dalje uplitala u razgovor, jer je pisanim putem očigledno nezgodno preneti pravi ton kojim nešto neko govori (pošto se lično ne poznajemo), a da se to ne shvati pogrešno, što ja stvarno ne volim :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Vam, Dijana, što ste posetili moj blog i što pratite moj rad.
      Pozdrav!

      Delete
  9. Postovanje Dijana,
    Moj komentar je i onaj pre vaseg. Molim vas kao profesionalac da mi objasnite-kakvi su to korektori koji 'nisu za tamne podocnjake'.Po meni korektor je korektor a hajlajter-hajlajter.Kao sto sam i napisala probala sam ga i na drugima jer SHVATAM da ista pigmentacija nije potrebna svima i nigde se nije pokazao-ne samo pokrivna moc vec i tekstura proizvoda.Za deo komentara o boji koja neutralise plavetnilo nisam 'bukvalista' vec sam iznela osnovno pravilo sminkanja a Vi kao neko cija je ovo profesija stvarno sebi ne biste smeli dozvoliti iznosenje ovakvih stavova javno. Ovo se pogotovo odnosi na Auru i komentar da se ne sme pisati lose jer je gigant u pitanju?! Svaki posao nosi rizik-citajuci rezenzije bb devojke ocekuju iskrenost-ako cete pre izabrati besplatne proizvode umesto svog iskrenog misljenja onda ste deo njihovog marketinskog tima a ne bloger. Ako je Aura gigant sta reci na blogerke i you tube-rke (npr. Tati) koje bez potrebe za dodvoravanjem iskreno pricaju i o Benefit-u i o YSL-u i o mnooogo vecim gigantima. Dakle ili budite hrabre pa recite iskreno pa kao svaki profesionalac snosite i posledice a ne samo benefite posla ili se zaposlite u PR timu.

    ReplyDelete
  10. Meni je recimo Aura korektor više nego odličan... za moj tip kože je savršen, a većina drogerijskih korektora mi ne odgovara. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Verujem da nemaš problem sa izraženijim podočnjacima.

      Delete
  11. probajte art deco

    ReplyDelete
  12. Žao mi je što tek sad vidim ovo. Napokon da vidim da je neko rekao istinu o lupim Aurinim tečnim korektorima. Prosto su užas za područje ispod očiju, u svakom smislu. Onaj hvaljeni Catrice korektor mi je takođe jako loš ali je minimu 10 puta bolji od Aurinog. Užasno se uvlače i ističu "borice", a još ako ih setujem puderom u prahu ili kamenim još gore izgleda.
    Što se tiče MF Panstika mislim da on nije ni namenjen niti treba da se koristi za područje oko očiju

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark