Skip to main content

Ukusni i brzi kolačići


Kada sam počela da pišem blog nisam planirala da ubacujem postove sa receptima. Međutim kada sam otkrila ovaj recept za ukusne, brze i jednostavne kolače, rešila sam da ga podelim sa vama. Veoma jednostavno se prave, verujem da većinu sastojaka imate kod kuće i njihova priprema ne zahteva previše vremena niti napora.
Oblici mogu da budu različiti u zavisnosti od prilike ili jednostavno vaše želje. Modle možete kupiti u radnjama sa plastikom ili u velikim marketima. 
Iako možda na prvi pogled ne izgledaju tako, ovi kolačići veoma su ukusni i verujte mi poješće se za tren.

Recept:

  Potrebno vam je:

    - 250g brašna
    - 60g šećera
    - 50g maslaca
    - 2 kašike meda
    - 1 jaje
    - 1 prašak za pecivo
    - 1 kašičica cimeta
    - 2 kašičice ekstrakta vanile (ruma ili čega god želite)

Prvo pomešajte maslac sa šećerom i medom i zagrejte tu smesu da se otopi. Zatim je tako istopljenu sipajte u plastičnu posudu pa dodajte jaje, prašak za pecivo, cimet i ekstrakt vanile. Možete da mutite mikserom, ali ja sve to radim ručno. Lagano sipajte brašno i kada više ne budete mogli da mutite mikserom ili čime ste već mutili, tačnije kada testo postane previše gusto, nastavite da mesite rukom dodavajući brašno po potrebi kako se testo ne bi lepilo. Kada ste ga dobro umesili, naparavite loptast oblik i ostavite testo da odstoji 1h.



Testo razvijte oklagijom do debljine koju želite i u zavisnosti od modle koju koristite. 



Nakon toga sledi najzanimljiviji deo. Koristite modle koje ste odabrali kako biste dobili željene oblike. Ja sam izabrala ove koje imaju dve strane. Jednom napravite oblik a drugom utisnete šare na kolaču.








Ovo je posebno zabavno za decu. Moja sestričina je bila oduševljena dok smo pravile ove kolačiće.




Po želji možete dodati i kockice čokolade, kao što sam ja to uradila ovaj put. Samo gledajte da vam u tom slučaju kolači budu deblji.




Poređajte kolače u pleh na koji ste stavili papir za pečenje.



Pecite ih 5 do 7 minuta na 180C.




Ovi kolačići mnogo lepo mirišu, odličnog su ukusa i fino su mekani. Sjajan su način da obradujete svoje ukućane, prijatelje ili neko vama drago dete. Možete da ih spakujete u celofan, stavite u lepu kutiju, koju ćete kupiti u knjižari, i odnesete nekom kao poklon. 
Možete koristiti jestive boje kako biste šarali ove kolače ili napraviti smesu od belanca, šećera u prahu i limunovog soka. 



Da li ste pravile slične ili iste kolačiće? Kako vam se čini ovaj recept? Da li vam se dopadaju ovakvi postovi?







Comments

  1. Ja kao pauziram od slatkiša ali ove keksiće ću morati da probam, super izgledaju ;) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja, ali ih pravim za druge ovih dana. :))

      Delete
  2. Super post,baš sam tražila recept za neke kolačiće pošto imam gomilu modlica.
    Sad mi nema druge nego da pravim. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svako ko ih je probao bio je oduševljen. :) Javi utiske obavezno.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark