Skip to main content

Rimmel MATCH PERFECTION tečni puder



Nemam mnogo iskustva sa Rimmel brendom, posebno kada su u pitanju tečni puderi, tako da nisam znala šta bih mogla da očekujem od Match Perfection pudera. Kao što uvek i radim, prvo sam pročitala nekoliko recezija, a kako su one bile većinom pozitivne, nisam se mnogo dvoumila oko kupovine ovog proizvoda.
Prvi utisak je zaista bio odličan, a onda se mišljenje do kraja dana malo i promenilo.

Međutim, krenuću od ambalaže.





Bočica je staklena, kvalitetna i u nju staje 30 ml proizvoda. Puder se lako i jednostavno dozira pumpicom, koja je, ako mene pitate, najbolje rešenje za svaki tečni puder. Ona za sada dobro funkcioniše. 




Ambalaža je zaštićena jednom lepljivom trakom što je uvek plus jer ste sigurni da niko pre vas nije otvarao puder. Primećujem da sve više brendova ima neku sličnu vrstu zaštite. Konačno će stati na put "radoznalim" devojkama koje vole sve živo da otvore i isprobaju.




Izbor nijansi kod nas je problematičan, jer uvoznici očigledno smatraju da sve devojke treba da se uklope u samo četiri nijanse
Ja sam izabrala najsvetliju 103 ivory. Ona je više neutralna i nekako možete da se uklopite ukoliko imate i rozi i žućkasti podton.

Puder je srednje gust. Lako se raspoređuje i nanosi. Probala sam da ga nanesem i bjuti blenderom i četkom. Više mi se sviđa finiš koji daje bjuti blender. 
Ovo je puder lagane do srednje prekrivne moći, tako da je odličan za dnevnu varijantu.




Proizvođač tvrdi da puder sadrži čestice koje reflektuju svetlost dajući optički efekat zamagljivanja nesavršenosti. Mogu da potvrdim da koža izgleda lepše. Prekriće sitne nepravilnosti i ujednačiti ten.

Ima SPF 20 što je sasvim dobra zaštita u toku dana i hidrira kožu 24 sata dajući joj svežinu, kako kaže proizvođač.




Ovaj puder bi trebalo da se stapa s kožom, ali ne dajte da vas prevare prodavci tvrdeći vam kako nije bitno koju nijansu kupite. Uvek je bolje da izaberete svetliju jer je možete potamneti bronzerom.




Kada sam ga prvi put nanela, zaista sam bila prilično zadovoljna jer je lepo ujednačio moj ten. (Nemam velike nesavršenosti pa mi nije potreban puder dobre pokrivne moći.) Dok je bio mokar davao je taj blagi sjaj licu što voli svako ko ima suvu kožu. Međutim, kada se osuši bude više mat, što je negde i dobro zbog problematične T-zone.

Nakon nekoliko sati je prosijao, što znači da je obavezno matiranje T-zone. Međutim, kako je vreme prolazilo meni je taj deo izgledao pomalo neuredno, kao da imam previše proizvoda (a nanosila sam ga bjuti blenderom) i suvi delovi oko nosa bili su istaknuti. Što znači da nije najbolje rešenje za veoma suvu kožu. Čini mi se da bio bio odličan za normalnu do kombinovanu. 

Što se tiče postojanosti, 8 sati sigurno će stajati na licu. Ukoliko vam je koža suvlja, bilo bi dobro prvo uraditi piling i dobro je hidrirati, pa tek onda naneti ovaj puder. 

Ukoliko imate osetljivu kožu, moram da vam napomenem da ovaj puder ima malo jači miris, koji je inače prijatan, ali nije najbolji prijatelj osetljive kože. Ja primetim pojačano crvenilo na obrazima nakon skidanja šminke, jer moja koža ne trpi agresivnije mirise. 

Kada uzmemo u obzir cenu (oko 1000 din.) i kvalitet, ovo je jedan sasvim dobar drogerijski puder za svakodnevno korišćenje.




Comments

  1. Već odavno ga mikim i nikako ga kupiti. Čitala sam odlične recenzije o njemu i malo lošije. Opet mi se čini da je sve do kože na licu... Mislim da bi ga mogla probati!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, sve zavisi od tipa kože i od potreba. Nije najbolji drogerijski puder ali je sasvim dobar. :)

      Delete
  2. Kod mene trenutno ima suhih dijelova licu (obrazi) a i osjetljiva sam na parfem u sastavu proizvoda,tako da ću ovaj preskočiti :),odlična recenzija. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. Mogu da preporučim Fit me koji je dobar za suvu kožu i nema miris koji bi mogao da iritira.

      Delete
  3. Moram da ga kupim, cujem da je bas ok. Meni se cini da ne mogu da pogresim :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark