Skip to main content

OLOVKE ZA USNE- Essence, Flormar, Lady Ann i Golden Rose

Mat proizvodi na usnama popularni su već nekoliko sezona, a ukoliko želite da budete u trendu biće vam dovoljna i samo olovka za usne. Na našem tržištu postoji zaista ogroman broj različitih brendova koji proizvode olovke za usne, a za koji ćete se odlučiti uglavnom zavisi od vaših potreba i količine novca koju ste spremni da izdvojite. 


Ukoliko planirate olovku da nosite zasebno, dakle bez karmina, imajte u vidu da ona mora da bude kremasta kako vam ne bi isticala suve delove na usnama ili ih dodatno isušivala i kako bi se lako nanosila i bila prijatna na usnama.

U ovom postu uporediću četiri olovke koje imaju približno istu ili sličnu cenu i koje se mogu pronaći u lokalnim parfimerijama ili drogerijama.




Kada su u pitanju olovke za usne, meni zaista nije važno kako izgleda pakovanje. Jedino što mi je bitno to je kvalitet olovke, tačnije da ona ne puca i da može lepo da se reže. Što se tiče ova četiri proizvoda, svi imaju dobar kvalitet. 

Sve olovke su klasično drvene, osim Golden Rose (Dream lips) koja je od istog crnog materijala kao i GR mat ruž u olovci.




Najkremastija je Lady Ann olovka, koja je za mene pravo otkriće. Fantastično se razmazuje, bukvalno kao karmin i odlično je pigmentovana.
Najmanje kremasta je Flormar olovka, koja je samim tim i mnogo suvlja od ostalih, pa ukoliko imate problema sa ispucalim usnama ovu olovku ne nosite zasebno.





Golden Rose (Dream lips) ima fenomenalnu teksturu. Mnogo više mi se sviđa i od Velvet mat ruža i GR ruža u olovci. Neverovatno je prijatna na usnama, bukvalno je nećete osetiti. 
Essence olovke su već provereno dobre i sa njima ne možete da pogrešite. Čula sam da su se neke devojke žalile na novu formulu ovih olovaka. Međutim, ja nisam probala, pa ne mogu da uporedim, ali su ove stare zaista odlične. Lepo se razmazuju, mogu da se nose zasebno i odlično izgledaju na usnama.





Što se tiče pigmentacije, najmanje je pigmentovana Flormar olovka, a ostale tri su odlične. Najviše mi se sviđa pigmentacija GR olovke.





Jedino Lady Ann nije preterano dugotrajna, dok se ostale prilično dugo zadržavaju na usnama.  


Lady Ann No.7


Lady Ann No.7

Što se cene tiče, najskuplja je Flormar olovka čija cena prilično varira- od 270 u Flormar radnjama do 180 u manjim, lokalnim parfimerijama.


Flormar 216

Lady Ann olovke proizvodi mađarska firma Galex cosmetics i nju možete pronaći u manjim parfimerijama. U pitanju je ista firma koja proizvodi Moda proizvode. Cena Lady Ann olovke je oko 100 dinara.

Olovka koja je isto prilično jeftina, a dostupna u drogerijama i nekim parfimerijama, jeste Essence olovka od svega 130 dinara.


Essence 06 satin mauve


Cena Golden Rose olovke je oko 150 dinara i ona vam definitivno može zameniti svaki mat karmin. Ova olovka je ujedno i moj favorit.



Golden Rose 512

Golden Rose 512

Flormar i Lady Ann su vodootporne što meni generalno nije bitno, ali bi one trebalo da vam se duže zadrže na usnama. Međutim, kao što sam već napisala Lady Ann nije preterano dugotrajna.

Mogu slobodno da kažem da su mi neke od ovih olovaka draže i od mat karmina koje imam u svojoj makeup kolekciji. 

Da li koristite olovke umesto karmina? Koji su vaši favoriti kada su pristupačne olovke za usne u pitanju?










Comments

  1. Favorit su mi definitivno Essence, tako su divne i kremaste a na usnama mi traju satima. Uz to su najjeftinije. GR imam u nekoj nude nijansi i uzasno je suva, uopšte je ne volim. Flormar sam imala i ona mi je u nekoj zlatnoj sredini po kvalitetu ali ne opravdava cenu, na stranu što sam promašila nijansu pa sam je prosledila. L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je l' od GR imaš baš ovu dream lips? Meni se njena formula svidela više od oba mat karmina.

      Delete
  2. Essence i Nyx olovke su meni zakon,ove druge nisam probala ali GR verovatno hocu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nyx-ove nisam probala. Doći će i one na red. :)

      Delete
  3. Iz posta jedino nisam probala L.Ann, ostale jesam. Volim sve nabrojane olovke za usne, sve su fine na svoj nacin, a dodala bih Impaline koje su i vise nego odlicne a retko se pominju po blogovima. Deina olovke su takodje super a vrlo pristupacne. I da odgovorim na pitanje :) - ne koristim ih umesto karmina. Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš sam gledala nedavno Impaline, moraću i ja da ih probam. :)

      Delete
  4. imamo istu essence olovku za usne i meni je ona super :D bas sam odusevljena :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark