Skip to main content

FLORMAR PRETTY tečni puder

Znam da mnoge žene sa svetlijim tenom imaju problem da pronađu puder koji im odgovara. Iz nekog nepoznatog razloga, uvoznici make-up brendova ne donose svetlije nijanse pudera, pa ako ste svetle puti moraćete nekako da se snalazite. Istina je da je jedno vreme našim damama prženje u solarijumima bio hobi, ali smatram da se trend potpuno promenio i da postoji veća potreba za svetlijim nijansama.





Flormar Pretty puder, kome je posvećen ovaj post, jedan je od najsvetlijih koje sam ikada probala. Pošto sam ga dobila u vreme kada mi je bio presvetao, proveo je nekoliko meseci među šminkom potpuno netaknut. Nedavno sam se setila da ga imam i da ću sada bez problema moći da ga nosim.




Ovaj puder dolazi u preslatkoj tubici od 35 ml. Otvor je zaštićen folijom, tako da ste sigurni da ga niko pre vas nije isprobavao.




Prvo što ćete osetiti kada ga nanesete jeste prijatan miris. Mene podseća na lešnik, na neku vrstu poslastice. Iako izbegavam pudere koji imaju mirise, jer imam osetljivu kožu, ovaj mi uopšte nije napravio probleme na licu.




Tekstura je prilično lagana, dosta je redak. Sadrži veliku količinu vode u svom sastavu, te je neophodno promućkati ga pre upotrebe kako bi se sve sjedinilo. Shodno tome što je lagan i napravljen na bazi vode odlično će odgovarati onima sa masnijom kožom. Ne bih rekla da je ovaj puder pravo rešenje za suvu kožu, ali može da se koristi ukoliko ga nanosite vlažnim bjuti blenderom. Moja koža je prilično suva i on sasvim lepo izgleda kada ga tako nanosim. Međutim, sklon je da malo isuši kožu nakon nošenja, zato ga smatram odličnim za sve one koji imaju masnu kožu.




Prilično dobro prekriva, može da se nadograđuje, a uopšte ne izgleda kao da imate mnogo pudera na licu. Veoma malo proizvoda dovoljno je za nanošenje i odlično će prekriti neke manje napravilnosti koje imate na koži. 




Matira kožu i ne prosijava. Iako je moja suva, T zona, posebno na čelu, zna često da prosija, ali sa ovim puderom se to ne dešava.

Nisam uspela da ga testiram duže od 6 sati, ali za to vreme je stajao na koži bez dodatnog fiksiranja bilo kakvim puderom u prahu ili kamenu.

Ima faktor 15 što je odlično, čak i u zimskom periodu.




Cena mu je oko 800 dinara.

Da li ste koristile ovaj puder? Imate li iskustva sa Flormar puderima?





Comments

  1. Slatko si me nasmejala sa uvodnim pasusom "prženje" hehe :D
    Od Flormar sam do sada probala samo lakove ali mislim da bi mi se i ovaj puder dopao. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Surova istina. :) Meni je od Flormara omiljena maskara o kojoj sam već pisala.

      Delete
  2. Nisam vidjala ovaj puder ali moram pohvaliti pakovanje koje je predivno! :) Svidja mi se i efekat koji daje i to sto moze da se nadogradjuje! :) <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam sigurna da može da se nađe u malim parfimerijama, ali u Flormar radnjama može svakako. :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark