Skip to main content

POtrošeni proizvodi #2



Vreme je za drugu turu potrošenih proizvoda. U ovoj grupi naći će se i oni proizvodi koji nisu potpuno potrošeni, ali im je istekao rok ili iz nekog drugog razloga ne mogu ili ne želim da ih više koristim.


Krenuću od proizvoda za kosu





Intesa lak za kosu- Imam ga prilično dugo i smatram da je jedan od boljih lakova kada je učvršćivanje kose u pitanju. Jedino što mi se kod njega ne dopada jeste miris, a s obzirom na to da postoje lakovi koji slično "rade posao" a imaju lep miris, ovaj više neću kupovati.

Loreal sprej za zaštitu kose od toplote- O njemu sam već pisala u nekom od prethodnih postova. Dobar je i ima lep miris. Ne može da se kupi u Srbiji tako da nisam sigurna da ću ga ponovo nabaviti. Više o njemu pročitajte ovde.

Still farba za kosu- Takođe spomenuta na blogu (vidi ovde). Nova formula Still farbe, svakako bolja nego stara, ali nisam preterano oduševljena. Cena joj je prilično niska i to je jedan od razloga što uvek odaberem nju.

Velnea maska koja se ne ispira- Maska koja ne poboljšava izgled kose, apsolutno ništa ne radi, a pri tom ni ne volim maske koje se ne ispiraju, osim ako nisu u spreju.


Proizvodi za lice




Seba med tonik za dubinsko čišćenje lica- Ako neko traži sredstvo koje će dobro očistiti lice i ukloniti mitisere, preporučujem ovaj proizvod. Zaista je odličan za tu namenu. Cena mu nije baš niska, ali vredi.

Planet spa maska za lice- Meni se dopadaju ove peel off maske koje se osuše pa skidaju se tako što se "oljušte" sa lica. Ova maska lepo osveži, očisti i zategne lice. Nisam je celu potrošila, ali pošto joj je istekao rok, ide u kantu.

Balea vlažne maramice bez alkohola- Veoma blage i prijatne, nemaju miris. Dovoljno su vlažne i lepo očiste lice. Pogodne su za putovanja jer pakovanje nije veliko, a i mogu da vam zamene npr. micelarnu vodu. Sigurno ću ih kupiti nekada opet.

Nivea clean deeper- Odlično sredstvo za umivanje. Dobro očisti kožu, ne isušuje lice, naprotiv čini ga mekim. Ima lep miris.





Dahlia mleko za intezivnu negu- Iskreno jedva sam čekala da ga potrošim. Miris je izuzetno lep, ali je mleko veoma masno, teško se razmazuje i dugo se upija. Ne planiram da ga kupim ponovo.

Baby powder- Uvek imam baby puder, jer je to proizvod za široku namenu. Često ga koristim i kao šampon za suvo pranje kose. Konkretno ovaj iz Lily-a je dobar. Odlična stvar kod ovih proizvoda jeste to što se sporo troše.

Avon sprej za stopala- Ima prelep miris, lepo osveži stopala i odličan je za letnji period. Ja volim da ga nanosim i pred spavanje.


Kreme za ruke




Avon krema za ruke- Prelepog je mirisa i pakovanja. Ako imate izuzetno suve ruke, ova krema vas neće oduševiti. Ja nemam tih problema i meni je bila sasvim dobra. Pakovanje je prilično veliko.

Balea univerzalna krema- Od kako su se ove kreme pojavile u DM, svi su poludeli za njima. Nije bilo moguće nabaviti ih. Kod ove kreme me je oduševio miris, ali i osećaj koji ostavlja na koži nakon upijanja. Nisam je nanosila na lice jer mi je osetljivo, ali verujem da bi odgovarala onima koji nemaju problema sa istim. Sigurno bih je kupila ponovo kad bih je pronašla.





Bohor omekšivač rublja- Ja sam od onih koji veoma vole kada na drugom osete miris omekšivača. Dugo sam koristila žuti Duel, pa sam rešila da promenim i vratim se na klasičan Bohor miris. Trenutno mi on prija iako nije previše intezivan. 

Incandessence Avon parfem- Nije loš miris, mada mi je ponekad mnogo jak. Dobila sam ga na poklon i imam još jedan, takođe dobijen na poklon. Sama ne verujem da bih ga izabrala. Ali poklonu se u zube ne gleda...


Korektori





Loreal true match- Veoma dobar korektor. Već imam novi. 

Nyx HD korektor- Dobro prekriva, ali se uvlači u borice oko očiju, što mi se ne dopada. Možda ga i kupim nekad ponovo, nikad se ne zna.



Ruby Rose paleta- Imam je prilično dugo, a u poslednje vreme uopšte ne korisitim, pa sam rešila da je bacim. Korektna paleta, a izuzetno jeftina.

Aura olovka za oči- Već sam pisala da mi se ova olovka ne dopada i nije mi jasno zašto je tada nisam bacila. 

Ingrid tečni puder- Korektan puder za mali novac, ali ne planiram ponovo da ga kupujem.




Classics sjaj za usne- Jedan od najboljih sjajeva koje sam ikada probala. Promenio je miris, tako da nisam htela više da rizikujem. Verovatno ću ga kupiti ponovo.

Essence sjaj za usne- Sjaj koji se brzo skine sa usana, ali mu je pigmentacija sasvim dobra. Meni je otpao deo poklopca tako da sam rešila da ga bacim. Imam još jedan, samo u drugoj nijansi.

Essence karmin- Ide u kantu jer ima neke veoma vidljive i napadne šljokice i uopšte mi se ne dopada.

Baby lips- Mislila sam da ga nikada neću potrošiti, ali sam se istinski potrudila. Definitivno ga neću kupiti ponovo. Hidratacija mu nije jača strana, iako je obećava. Čini mi se da dodatno isuši usne.



Volim testere, pogotovu kada želim da kupim nešto što je skuplje, a ne želim da rizikujem. 

Eucerin mleka za telo- Jedan je "običan" a drugi za intezivnu negu. Oba mi se dopadaju i imaju lep miris.

Bioten losion za telo- Mislim da je odličan za letnji period, jer ima intezivan, voćkasti miris.

Vichy liftactiv krema za lice- Mene nijedna Vichy krema do sad nije oduševila, pa tako ni ova. Kod njih mi najviše smeta što nemaju kreme koje su bez mirisa.

Eucerin krema sa zaštitnim faktorom- Ovo je neka vrsta tonirane kreme i zaista mi se dopada. Prvo zato što ima faktor 50, drugo zato što nema miris. Daje određenu prekrivenost i trenutno mi je pretamna. Još uvek razmišljam o kupovini.

Avon puderi- Oba su me razočarala. Nikako ne odgovaraju suvoj koži.

La Roche-Posay- ovaj tester sam dobila od dermatologa, ali mi se krema nije dopala, mislim da ne odgovara mom tipu kože.


Da li ste probale neke od ovih proizvoda? Kakva su vaša iskustva?










Comments

  1. Ovaj bohor mi je omiljen , probam svašta ali uvek mu se vratim na kraju :). Puder koristim za Švrću kada ga očešljam hehe, Avon kreme za ruke su mi ok, Baby lips mene nije oborio sa nogu, ostalo nisam isprobala :)

    ReplyDelete
  2. Ruby rose paletu imam i ja, ni ja je ne koristim u poslednje vreme. :)
    Avon kremica je super, miris je prelep.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Konačno sam se rešila šminke koju ne koristim, samo mi je nepotrebno zauzimala prostor. :)

      Delete
  3. Saren post :) I mene gusi miris Intesinog laka, zato ga i koristim retko, Incandessence sam imala pre par godina ali mi je nekako brzo dosadio taj miris, u sustini i ne volim nesto narocito cvetne arome, da budem iskrena :). Ruby Rose senke su mi uvek bile fine, i sad imam neku paleticu i cesto je koristim. Aurina olovka za oci se ni meni nije dopala, presuva je za moj ukus. Classics sjajeve sam davno koristila ali su mi bili losi - boja mi se razvlacila po usnama, a i lepljivost je odmogla :|. Ni meni nije odgovarao Avonov Extralasting puder (imam mesovitu kozu), a Ideal Flawless je dodatno mastio, probaj onaj prvobitni Calming Effects, odlican je za suvu/osetljivu kozu, imam ga i ja, malo je vise hidratantan za moj tip koze ali ipak je dobar :) U, koliki komentar, izvini zbog toga :) Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema potrebe da se izvinjavaš, ja baš volim ovakve komentare. :) Od Avon pudera, jedino bih još probala Luxe. :)

      Delete
  4. Ovaj Bohor obožava moja mama a ja više žuti Duel :) Classic sjaj je odličan, šteta samo za pakovaje, zna da iscuri višak proizvoda a Baby lips sam i ja jedva potrošila, ništa specijalno. Od lakova preporučujem Taft, bilo koji jer su svi odlični i predivno mirišu. Podseti me da ti ponesem još neki Eucerin tester, čuvam ih za tebe :) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoću, hvala draga. :) Taft nikad nisam koristila.

      Delete
  5. Meni je Intesa lak grozan, uvek kada ga mama koristi meni bude muka - a ona naviknuta na njega. Složiću se sa Lidijom za Taft, imam penu za kosu i lak iz Perfect Flex linije i super su mi. Classics sjaj sam i ja jako volela da koristim, podseća me na srednjoškolske dane, ali mi se čini da su od tada nešto mućkali sa formulom ( ili je takva serija naišla ) pa mi je poslednji koji sam koristila bio užasno lepljiv i završio u korpi. Baby Lips manija me je zaobišla, ali sam pojurila za Labellom u metalnoj kutijici i razočarala se, kao da nanosim čist vosak čudne boje. Ok je samo kao zaštita ali za negu je nikakav. Testere i ja obožavam :D Dopada mi se Kristinina preporuka Calming Efect pudera, i sama sam ga koristila, lagan je i pogodan za suvu kožu - ali što je sigurno, prvo nabavi tester :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaću da nabavim tester, uvek sam u podrazi za dobrim puderom za suvu kožu. :) :*

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark