Skip to main content

Nyx paleta br. 1- BOX OF SMOKEY LOOK- recenzija


Prošlo je više od godinu dana od kako koristim ovu paletu i mislim da sada imam potpuni utisak o njoj. Ne mogu da kažem da mi je omiljena, jer ima mnogo proizvoda koji su mi neupotrebljivi, ali isto tako mnoge proizvode sa zadovoljstvom koristim.



Paleta se sastoji od: 48 senki, 3 rumenila, 1 hajlajtera i 1 proizvoda za konturu, 1 bronzera, 16 sjajeva, 12 glitera/šljokica, 4 korektora, 1 olovke za oči, aplikatora za senke i četkice za sjajeve.


 Krenuću od senki koje su podeljene u 4 grupe- classic smokey, purple smokey, bronze smokey i natural smokey. Neke senke su fenomenalne što se tiče pigmentacije, dok su druge potpuno neupotrebljive. Neke su meke i lepo se blendaju, dok su druge tvrde i „ne lepe“ se za kapak. Ima i mat i sedefastih, ali i senki sa nešto većim šljokicama.




Kod classic smokey preovlađuju sivkaste nijanse. Njih sam najmanje koristila, ne zato što su lošije, već nisam ljubitelj sivih tonova na očima.





U „grupi“ purple smokey samo 3 senke mogu da se koriste, ostale su veoma slabo pigmentovane.





Bronze smokey i natural smokey najčešće sam koristila. To su boje koje inače volim svakodnevno da kombinujem na očima.
U bronze smokey delu palete, sedefaste senke su veoma lepo pigmentovane, dok su senke u natural nijansama sve upotrebljive i najviše korišćene.

Bronze i Natural








Generalno bih volela da sam dobila manji izbor boja i nijansi, ali da su senke boljeg kvaliteta. Ovako znam da će pola palete biti neiskorišćeno.

Proizvodi za lice



Rumenila su sjajna. Ljubičasto sam već spominjala i veoma ga volim. 




Svetlo roze pogodno je za svaki dan, 



a tamnije roze za večernji make-up. 


Sva tri imaju blagi šimer i pigmentacija je zadovoljavajuća.



Nijansa bronzera uopšte mi se ne dopada. Više mi liči na senku nego na bronzer. 


Proizvodi za hajlajt i konturu takođe su mi neupotrebljivi. „Hajlajter“ više liči na belu senku. Veoma je pigmentovan i ne znam šta bih sa njim. Ja ispod oka, preko korektora, stavljam translucent proizvode, a na vrh jagodica svetlucave hajlajtere, a ovo nije ni jedno ni drugo.


Puder za konturisanje veoma je taman, ne može lepo da se blenda, tako da sa njim izgledate prljavo.




Korektori su takođe neupotrebljivi. 


Pigmentacija je loša. Pokušala sam da ih stavim nekoliko puta, ali ne prekrivaju ništa.


Šljokice/gliteri. 


Šljokice su dobre, a gliteri su katastrofa, nemoguće ih je naneti na oko. Kao što možete da vidite na fotografijama, kada se skine prvi sloj, ostaje neka bela masa, koja ne znam šta je.

Sjajevi mi se dopadaju. Neki su jače pigmentovani i vidljiviji, neki daju samo blagi sjaj. 


Uglavnom lepo izgledaju na usnama i vizuelno ih povećavaju. Izbor nijansi mi se dopada, od rozih, boje mesa, preko braonkastih, do crvene, trule višnje i ljubičaste.




Kada bih oceljivala ovu paletu od 1 do 5, realna ocena bila bi 3.
Pakovanje mi se dopada i cena je bila pristupačna, 1900 dinara. Ni sada nije mnogo skuplja, ako ne grešim.

Ako imate ovu paletu, pišite mi svoje utiske u komentarima?

Comments

  1. Radovala sam se ovoj recenziji ali sam se sad malo razočarala. Sve od Nyx-a što imam je ako ne super onda bar zadovoljavajućeg kvaliteta. Šteta što je takva paleta, sadržajem je perfektna. L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam se razočarala. Očekivala sam da senke budu mnogo boljeg kvaliteta.

      Delete
  2. Ja sam imala velika ocekivanja odnove paletice, ali na kraju sam se razocarala.,Senke mi se nikako ne svidjaju, slabo su pigmentovane, dosta su tvrde i nisu najdugotrajnije..Ali rumenila i ostatak proizvoda su mi dosta bolji..☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, znajući da su im proizvodi uglavnom dobro pigmentovani i ja sam očekivala više od ove palete. :)

      Delete
  3. Na manje pigmentovane senke kapni par kapi kapi za oci i bice bolje. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čula sam za taj "trik", pokušaću. Hvala na podsećanju. :)

      Delete
  4. Ova paleta na prvi pogled izgleda fantasticno, sadrzi sve ono sto je neophodno pa cak i vise od toga. Posebno su mi se dopale senke, ali kako sam nastavila sa citanjem recenzije, malo sam se razocarala. Razmisljala sam o kupovini iste, ali sada definitivno odustajem. Tako puno svega, i na kraju puuuf :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije baš da ništa ne valja :) kao što sam napisala koristim dosta toga, samo mi je žao što su pojedini proizvodi neupotrebljivi :(

      Delete
  5. Bila sam zaljubljena u ovo paletu i sanjala sam da je kupim i rešila da to bude kad tad,međutim mislim da ću sada odustati jer je za moje uslove preskupa a kako sam shvatila nije onakva kavom sam je zamišljala :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam se radovala jer sadrži baš dosta proizvoda, ali sad koristim samo rumenila, neke senke i ponekad sjajeve. Mislim da ću se ubuduće teško odlučivati za kupovinu palete. :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark