Skip to main content

BIOTEN micelarna voda za suvu/osetljivu kožu

U poslednje vreme, micelarna voda postala je pravi hit među kozmetičkim proizvodima i jedno od najpopularnijih sredstava za skidanje šminke. Skoro svi brendovi ubacili su je u svoju ponudu. Cene i kvalitet razlikuju se od proizvođača do proizvođača, te svako, shodno svojim finansijskim mogućnostima i potrebama, može za sebe pronaći odgovarajuću micelarnu vodu.

Šta micelarna voda i čemu ona služi?
Ona se koristi za čišćenje lica od šminke i ostalih nečistoća. Ne sadrži alkohol ni sapune, te samim tim nije agresivna prema koži, neće je isušiti niti iritirati. Obećava lako i potpuno čišćenje lica od šminke, pa čak i one vodootporne. Imajte na umu da efikasnost u skidanju šminke zavisi od kvaliteta samog proizvoda.
Koristi se tako što se nakapa na tufer kojim zatim pređete preko celog lica. Nije potrebno trljati i, kako kažu, nema potrebe za umivanjem nakon čišćenja lica micelarnom vodom.

O nekim micelarnim vodama čitala sam na raznim blogovima i kao što ste sigurno i sami primetili iskustva su različita. Godinama već koristim baby vlažne maramice za skidanje šminke i sasvim sam zadovoljna. S obzirom na to da je Bioten izbacio svoju verziju micelarne, po zaista povoljnoj ceni od oko 300 dinara, rešila sam da je probam.


Moram da napomenem da moja očekivanja nisu bila prevelika, prvenstveno zbog cene. Nikad ne očekujem čudo od jeftinijih proizvoda, pa se i ne razočaram preterano kada se ne pokažu kao odlični.

Proizvođač kaže: Sadrži fine čestice ulja i vode, koje uklanjaju nečistoće i šminku (i vodootpornu) sa lica, očiju i usana, tako da ne izaziva iritacije ili dehidrataciju kože. Formula je obogaćena 100% prirodnim ekstraktom pamuka, bogat vitaminima i mineralima, koji neguje osetljivu kožu i ostavlja je glatkom i gipkom.


Solidno skida šminku, ali moraćete bar tri puta da pređete celo lice. Iako mnogi tvrde da ne mora, ja ipak operem lice i nakon čišćenja micelarnom vodom. Što je sigurno, sigurno je. Zaboravite na to da će vam skinuti maskaru. Iako bi trebalo da skida čak i vodootpornu šminku, maskaru nisam uspela da skinem.


Tupferi nakon prvog, drugog i trećeg čišćenja lica (na prvom tuferu nisu ostaci maskare nego senke za obrve)

Proizvod mi nije iritirao oči, niti suve delove na licu, ali primetila sam malo jače crvenilo nakon skidanja šminke.
Koža je glatka i prijatna na dodir, ali da neguje, ne bih se složila. Inače imam problem sa njihovim proizvodima za lice, smatram da ne hidriraju dovoljno. Izuzetno slaba hidratacija čak i kod kreme za suvu kožu.
Miris mi se dopada, kao i svaki miris njihovog proizvoda, izuzetno mi odgovara.

Ova micelarna voda svakako nije za one koji imaju velika očekivanja od ovakvih proizvoda, ali nije ni toliko loša. Dobra strana jeste ta što ne sadrži paraben, parafin i veštačke boje.


Da li ste probale ili nameravate da probate Bioten micelarnu vodu?


Da li ste uopšte ubacile micelarnu u svoju redovnu rutinu čišćenja lica?

Comments

  1. Meni se uopste nije lepo pokazala, mnogo mi je iritirala oci, drago mi je da tebi odgovara, ja sam ipak presla na L'orealovu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čitala sam da je mnogima iritirala oči, meni ne. A i maskaru skinem vlažnim maramicama. I ja imam u planu da probam još neke, verovatno i Lorealovu. :)

      Delete
  2. Sada kada sam našla povoljnu varijantu za moj novčanik a savršeno mi odgovara na licu, ne nameravam da je menjam. Znaš već da pričam o Mixa micelarnoj (roza), savetujem ti da probaš. :) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čim ovu potrošim, kupujem Mixa micelarnu. :)

      Delete
    2. Tvoja recenzija me je navela da kupim Mixu juče. :) Mada sam ja ipak uzela onu plavu, deluje mi pogodnije za moju kožu. :)

      Delete
    3. Mixa ima PEG to je otrov tako da ako kupujete prirodnu kozmetiku uzmite Alverde u DM-u

      Delete
  3. Baš sam se pitala kakva je ova micelarna. Mislim da ja ipak neću kupiti, delom zbog pročitanih utisaka, a delom zbog toga što sam juče kupila Mixa micelarnu. Sada je na popustu u DM-u 439 din za 400 ml.

    ReplyDelete
  4. Da znaš da sam tražila recenzije na ovo, post je došao u pravo vreme :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D Drago mi je. Nadam se da sam pomogla, ako si imala želju da kupiš ovu micelarnu. :))

      Delete
  5. Ja ovu micelarnu nisam primjetila :/ Ako je vidim negdje probat cu je, svidja mi se sto nema parabena :) Koristim Garnier i super mi je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja je koristim neko vreme i ok je mi. Probaj je. :)

      Delete
  6. Ja sam je kupila zbog cene i zbog toga što mi se generalno Biotenovi proizvodi pokazuju kao odgovarajući; ipak, nije ispunila ni neka minimalna očekivanja. Naravno, skine ona dosta toga ali nakon trećeg prelaženja ali oči su me doslovno pekle, predeo oko očiju takođe, usne, suvi delovi oko usana... Nije da sam očekivala rezultate kao sa Bioderminom micelarnom ali svakako ima mnogo boljih od Biotenove u tom cenovnom rangu. S druge strane, Biotenovo dvofazno sredstvo za skidanje šminke oko očiju je odlično. Ja sam ga koristila u kombinaciji sa micelarnom i tako sam ostvarivala efikasnije skidanje šminke. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam obratila pažnju na to dvofazno sredstvo, baš ću da pogledam. :) Znam da su se mnoge devojke žalile da ih peku oči nakon skidanja šminke sa ovom micelarnom, ali ja zaista nisam imala takve probleme.

      Delete
  7. Mene ne peku oci od ove micelarne , a i super mi skine maskaru. Zadovoljna sam 🌝

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark