Skip to main content

AURA- good VS not so good products


Potpuno podržavam tekstove u kojima se ističu i negativne strane određenih proizvoda i mislim da su takvi tekstovi dobri i za proizvođače, da bi imali na umu kako da poboljšaju kvalitet i da vide u čemu eventualno greše.

Ne postoji drogerijski brend koji u svojoj ponudi ima samo odlične proizvode. Takođe, veoma je individualno da li će vam se neki proizvodi svideti ili neće. Međutim, odgovorno tvrdim da postoje oni koji apsolutno nikom ne odgovaraju baš zato što su lošeg kvaliteta ili nisu dobro napravljeni.

U ovom tekstu predstaviću Aurine proizvode koje imam u svojoj make-up kolekciji i koji su, prema mom mišljenju, dobri ili odlični, ali i one koji mi se uopšte nisu svideli.



AURA POWER LASHES- veštačke trepavice



Ove trepavice obožavam. Postoji 9 različitih modela u zavisnosti od toga koji efekat želite da postignete i kakav oblik očiju imate. Ja trenutno imam trepavice u broju 4 i 1. 



Od prirodne su dlake i jednostavne su za aplikaciju. Nisu teške na očima i, ako ih čuvate, mogu dugo da vam traju. Cena je oko 350 dinara.

AURA POWER LASHES- Lepak za veštačke trepavice



Postoji u dve boje, crni i providan. Ja imam providan, koji je inače bele boje, ali kad se osuši postaje providan. Meni je sasvim dobar. Mala količina je dovoljna da lepo zalepi trepavice koje stoje sve dok ih ne skinete. Nisam testirala njegovu vodootpornost, ali piše da jeste vodootporan. Dobar je i za lepljenje individualnih trepavica. Cena je oko 350 dinara.


FIX ME- fiksator za šminku



Konačno je neki drogerijski brend izbacio ovu stvarčicu. Lepo fiksira i ujednači šminku, posebno mislim na rumenilo i bronzer. Odličan je za suvu kožu, jer mi se čini da nekako neutrališe te suve, vidljive delove. Daje blagi sjaj, samo pazite da ne preterate. Jedine mane su mu što je malo lepljiv i ima jak miris. Cena je oko 500 dinara.


GLORIOUS CHEEKS- hajlajter

O ovim divnim hajlajterima već sam pisala u jednom od prethodnih postova. Recenziju pogledajte ovde.


ABSOLUTE MATTE- mat kremasti ruž za usne

Pisala sam i o mat ružu koji mi je i dalje jedan od favorita, posebno jer ne isušuje usne. Moju recenziju o ovom proizvodu možete pročitati na blogu Good morning, gorgeous! (kliknite ovde).
  

Sada prelazim na proizvode koje ne volim.


SUN KISS- bronzer



Ovaj brozer dolazi u dve nijanse, moja je 905 Sunset Brown. Proizvođač kaže da ima svilenkastu teksturu, sa čime se ja ne bih složila. Takođe kažu da ima blago i suptilno presijavanje. Na gornjem sloju ima šljokice koje uopšte nisu tako suptilne. Kada iskoristite taj prvi sloj ostaje vam poprilično mat bronzer sa po kojom šljokicom. Boja vuče na narandžastu, što ne volim kod bronzera i uopšte ne izgleda lepo na licu. Pakovanje je ogromno (18 grama) i može dugo da traje. Cena je oko 700 dinara.

EYELINER




Mislim da je ovo jedan od starijih proizvoda i da je već dugo u prodaji. Najgora je olovka za oči koju sam imala. Kremasta je, ali nije dugotrajna, iako proizvođač tvrdi da jeste. Kako je nanesete, istog momenta vam se preslika na gornji deo kapka. Posle određenog vremena imaćete je i ispod oka, tj. svuda samo ne tamo gde ste je naneli. Cena je oko 300 dinara.

REFRESH ME- tečni puder



Prilično sam se razočarala kada sam ga kupila. Ima mali izbor nijansi, samo četiri. Ja sam uzela najsvetliju koja mi je ipak pretamna i nekako vuče na narandžastu. Ne smem ni da pomislim kako izgleda najtamnija

Namerno sam fotografisala sa različitim svetlom, da vidite kako je izuzetno taman i narandžast.
Prekrivenost je slaba i ne može da se nadograđuje. Ističe suve delove na licu. Nije pogodan za sve tipove kože, iako tvrde da jeste. Možda bi jedino odgovarao normalnoj koži koja nema nepravilnosti. Platila sam ga oko 500 dinara.

Za kraj dva proizvoda koja i volim i ne volim. U pitanju su četkice za šminkanje.


MALA, KOSO SEČENA VIŠENAMENSKA ČETKA



Namenjena je za nanošenje kremastih alajnera, senki i za obrve. Nije precizna da bi se njom nanosio alajner ili iscrtavale obrve, nije ni dovoljno tanka. Jedino je pogodna za nanošenje senke kada želite da razmažete alajner ili da senku upotrebite umesto alajnera. Piše da je pogodna i za nanošenje korektora, nisam probala. Cena je oko 200 dinara.

DUO ČETKA ZA NANOŠENJE SENKE



Četkica pogodna za smokey eyes efekat. S jedne strane nalazi se pljosnata četkica namenjena za aplikaciju senke na kapak, a s druge četkica za koju tvrde da je pencil brush, međutim previše je velika da bi se svrstala u tu kategoriju. Ja je pre koristim kao četkicu za blendanje, mada ni za to nije najsrećnije rešenje, ali ipak može da posluži. Dovoljno je mekana da ne iritira oči, ali i dovoljno tvrda da može njome da se radi. Od prirodne su dlake. Pljosnata četkica se pomalo „linja“. Cena je oko 300 dinara.
Sve Aurine četkice dolaze u plastičoj futroli, što je pogodno za putovanja, ali i čuvanje četkica.

Moram da napomenem da, ako se meni određeni proizvod nije dopao, ne znači da se vama neće dopasti. „Slušajte“ svoju kožu, koristite ono što vam odgovara, ali ipak poslušajte, u ovom slučaju pročitajte, tuđe mišljenje, možda vam bude od koristi.

Koji su vaši omiljeni i manje omiljeni Aurini proizvodi?

Da li vam se dopadaju ovakvi postovi?





Comments

  1. Imam trepuške baš u broju 4 i obožavam ih ali su mi malo duže nego što sam mislila da će biti. Na WL su mi te kao tvoje u br.1, rumenilo i tečni ruž (i dalje ne znam koju nijansu želim, hahha). Cover me i onaj drugi puder mi nisu nešto interesantni pa ih svakako preskačem ali sam iznenađena tom narandžastom nijansom iako sam čula da im izbor nijansi nije neki. Volim Auru i kao što si rekla treba slušati svoju kožu i birati proizvode po sopstvenom nahođenju :) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam merkala rumenilo, ali mislim da ću pre neko kremasto da isprobam. :)

      Delete
  2. Jos uvek nisam naisla na Aurin proizvod koji mi se ne dopada :-) Omiljeni su mi mat ruzevi..imam i nano ruzeve, oni su mi preslatki tako mali :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mat ruž je jedini koji sam probala i planiram da uzmem još neku nijansu, predivni su. Merkam i absolute shine sjaj. :)

      Delete
  3. E a ja cetkicama prezadovoljna :) Doduse, otpala mi donja, manja, sa ove duo, pa cu nabaviti za nju posebnu drsku, jer mi super blenda. Kosu manju koristim za obrve i sasvim mi je ok. Nekad i za senku lad mi treba preciznije za cut crease,bronzer mi je bljak, a olovku nisam imala. Sve ostalo je super :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu kosu ima i moja sestra, ali njena četkica je bolja od moje, nekako tanja i manja. Ne znam koja im je to fora, ali meni je zapala ova lošija. :)

      Delete
  4. I da, ovaj puder je bezveze isto. Imam Cover Me i odlican je! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam probala cover me i ne verujem da ću, jer imam suvu kožu, pa mislim da mi neće odgovarati.

      Delete
  5. Super post!
    Ja obožavam Aurin eyeliner a najgore su mi se pokazale senke. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senke nisam koristila. Koje su loše? One u paleti ili pojedinačne?

      Delete
  6. E taj fiksator me zanima jer imam suhu kožu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Manje se vide suvi delovi kada ga naprskam, imam osećaj kao da izblenda celo lice. :) Bar se tako ponaša na mojoj koži.

      Delete
  7. Kako se trepavice odlepljuju iz onog pakovanja? Imam utisak kao da se bas tesko skidaju i plasim se da ih ne pokidam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Staviš prst što bliže tom delu gde je zalepljeno i lagano povlačiš cele trepsvice i tako pomalo odlepljuješ dok ih ne odvojiš skroz od pakovanja. Ne znam koliko sam rečima uspela da objasnim. :/

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark