Skip to main content

Hajlajteri iz drogerija


Proizvod koji postaje sve popularniji i neizostavan deo svakog makeup-a, svakako je hajlajter. Ako želite idealan izgled, blistavost, svežinu, pa čak i efekat podmlađivanja, ovaj proizvod vam je neophodan.

 „Zadatak“ hajlajtera jeste da istakne određene delove lica, zato ga ne treba mešati sa korektorom. Na naglašenim mestima dolazi do prelamanja svetlosti, te će on učiniti da izgledate mlađe i odmorno. Možete ga pronaći u kamenom, praškastom, kremastom i tečnom obliku.

U ovom tekstu, predstaviću 3 hajlajtera koja možete da pronađete u drogerijama i koja su, prema mom mišljenju, odlična.

Na moje veliko zadovljstvo, Aura u svojoj ponudi ima dva hajlajtera. Kvalitet je veoma dobar i cena je pristupačna (oko 400 dinara). Pakovanje je plastično i sasvim korektno. Na raspolaganju vam je 5 grama proizvoda, što je sasvim dovoljno da ga dugo koristite.Glorious cheeks- nude shimmer 218


Ovaj hajlajter sam prvi kupila i najčešće ga koristim. Boja mu je između svetlo narandžaste i roze. Ima izuzetno sitne šljokice i zato je veoma pogodan za dnevnu varijantu. Nije napadan i daje lep, decentan sjaj i zdrav izgled. Dugotrajan je.


Glorious cheeks- golden spice 219


Kao što samo ime kaže, vuče na neku zlatnu nijansu. Ima malo veće šljokice, te i ostavlja jači trag i samim tim pogodan je za neku večernju varijantu makeup-a. Nije prenapadan, pa ga ja nosim i u dnevnoj varijanti kada želim veću naglašenost. Odlično izgleda na licu, lepo se slika i dugo traje.


Oba Aurina hajlajtera moji su favoriti. Pružaju mi onaj efekat koji ja očekujem od hajlajtera. Nemaju krupne šljokice koje inače ne volim. Zaista lepo naglašavaju delove na licu koje želim da istaknem. Moguće je kontrolisati jačinu stavljanjem manje ili više proizvoda na željene delove. Drogerijski brendovi ne mogu da se pohvale hajlajterima, stoga sam veoma srećna što Aura, u svojoj ponudi, ima ova dva.


                   

Maybelline Colorama Blush 401


Iako na ovom proizvodu piše da je rumenilo, ipak je hajlajter. Slučajno sam ga spazila u Lilly-u, bio je na sniženju, oko 350 dinara. Ne zagledajući mnogo uzela sam ga misleći da je u pitanju rumenilo. Kada sam došla kući, shvatila sam da je ipak hajlajter. Možda neko ovaj proizvod koristi kao rumenilo, ali ja ne volim da mi rumenilo bude toliko sjajno.
Boja je nešto između roze i zlatne. Struktura je slična Aurinim hajlajterima, mada mi se čini da su oni malo sjajniji. Ovaj je takođe pogodan i za dnevnu varijantu. Postojanost mu je dobra. Pakovanje je solidno. Ne piše koliko ima grama, ali mi se čini da je manji nego Aurin.


 Ovo su tri hajlajtera koje sam ja pronašla u drogerijama, koji su dobrog kvaliteta i sa pristupačnom cenom. Mislim, ispravite me ako grešim, da jedino još Essence ima hajlajtere u ponudi i to samo kada su neke limitirane kolekcije.
 Za kraj nekoliko saveta kako da koristite ove proizvode:


-          Nanose se na vrh jagodične kosti, po sredini nosa da bi ga vizuelno suzili, iznad sredine gornje usne kako bi postigli efekat punijih usana, ispod obrva, u unutrašnje uglove oka i na sredini čela. Mnogi ne vole da im se nos i čelo dodatno sijaju, te na ta mesta ne nanose hajlajter.

-          Važno je znati da se ovi proizvodi stavljaju na kraju šminkanja kada matiramo lice.

-          Nikada ne stavljajte ove proizvode na delove gde imate bubuljice, proširene pore i na podočnjake, jer hajlajter ističe, a sve nabrojano želimo da prikrijemo, zar ne?!

-          U svemu treba imati meru, pa tako i u nanošenju hajlajtera. Cilj je zdrav, svež i blistav izgled, zato ne preterujte!


Što se tiče nanošenja ovih proizvoda, ja koristim lepeza četkicu koja se meni pokazala kao najbolja za hajlajtere, mada možete da koristite i prste ili neke druge četkice koje volite i koje vam pružaju efekat kakav želite.

A koji su vaši omiljeni hajlajteri?


Comments

  1. Mislim da je najbolji MAC-ov Soft & Gentle. Probaj bićeš prezadovoljna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Svi ga hvale. Doći će i on na red, jednom. :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Samopotamnjivanje- proizvodi DM drogerie

Poznato je koliko su žene, ali i muškarci ludi za preplanulim tenom i da je on uvek u trendu. S obzirom na to da je sunce iz godine u godinu sve opasnije, te se preterano izlaganje sučevim zracima ne preporučuje, a o opasnosti solarijuma ni ne treba da pišem, mnogi pribegavaju upotrebi raznih krema za samopotamnjivanje.
Iako boja tena prilikom sunčanja i ona koju dobijate koristeći ove kreme ne može da se poredi, ipak je samopotamnjivanje pametnije rešenje. Tamnjenje se postiže tako što DHA (dihidroksiaceton), supstanca proizvedena u laboratoriji koju stvara naš organizam kada se izlaže suncu, reaguje sa aminokiselinama karotena u epidermu. Kreme deluju samo na gornje slojeve epiderma, a to je osnovna razlika između njih i solarijuma.
Proizvodi za samotamnjenje postoje u obliku kreme, spreja, gela i ulja. Na našem tržištu ima mnogo proizvođača koji u svojoj ponudi imaju samopotamnjivače. Ja ću u ovom postu predstaviti one koje proizvodi dm.


SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

INGRID Shimmer powder

Nedavno sam imala priliku da izaberem koje ću to proizvode Ingrid kozmetike ovaj put isprobati i svoje utiske preneti vama. Odmah sam znala da jedan od proizvoda svakako mora biti ovaj šimer puder, tačnije hajlajter koji me je potpuno oduševio.Nemoguće je da ostanete imuni da divnu šimerastu ružu koja pri tom lepo miriše.

Dakle, odmah na prvi pogled jasno vam je da je neko iz Ingrid kozmetike vrlo dobro znao šta bi to moglo da privuče pažnju devojaka. Ja nekako veoma volim da proizvodi, osim što su dobrog kvaliteta, budu i prijatni za oko, što ovaj hajlajter svakako jeste.

Smešten je u plastično pakovanje koje je sasvim dobrog kvaliteta i ima 25g što znači da vam pored njega nijedan drugi neće biti potreban prilično dugo.Kao što sam napisala, osim što lepo izgleda, ovaj hajlajter i vrlo lepo miriše

Tekstura je svilenkasta, nema šljokice u sebi. Nije previše pigmentovan, što se meni i dopada.


On zaista licu da predivan sjaj, a koža izgleda zdravo i prirodno
Lično ja volim takve hajlajte…