Skip to main content

Astor cosmetics- recenzija proizvoda


Pre nekoliko meseci, sasvim slučajno, u Mauricius drogeriji, ugledala sam Astor šminku. Do tada sam samo čula da postoji ovaj brend, ali nikada se nisam susrela ni sa jednim njegovim proizvodom. S obzirom na to da su svi bili na sniženju, odlučila sam da kupim nekoliko o kojima će biti reči u daljem tekstu.

Moram da napomenem da se nisam posebno oduševila, ali ni potpuno razočarala.



Počeću od onog koji mi se najviše dopao. To je tečni puder 
Perfect stay oxygen fresh.


Proizvođač kaže: Dugotrajna formula koja se bori sa svim znacima umora 24 časa. Sprečava prosijavanje, nema efekta maske, kiseonik pomaže koži da diše, izgleda sveže i odmorno i štiti od UV zraka. Prekriva tamne podočnjake, nesavršenosti i pruža besprekoran izgled čak i kada je toplo i vlažno. Ima mat finiš, a koža je hidrirana. Ne razmazuje se, ne bledi i ne ostavlja tragove na odeći. Bez ulja i sa zaštitnim faktorom 18.
Prilično je tačno sve što su napisali o ovom puderu. Postojanost je fanstastična. Nisam nikad nosila puder 24 časa, pa ne mogu da potvrdim toliku postojanost, ali 8 sati sigurno traje. Boja je ista sve vreme, nije težak na koži, nema prosijavanja. Uopšte se ne razmazuje niti ostavlja tragove, što je fenomenalno. 


Moć prekrivenosti je srednja. Meni ne može da prekrije podočnjake, što ni ne očekujem od pudera. Za hidrantnost ne mogu da tvrdim, jer mi je koža u poslednje vreme izuzetno suva, pa mi skoro ništa ne odgovara, ali sigurno dodatno ne isušuje kožu. Ja imam najsvetliju nijansu, a ona nije baš mnogo svetla, te tu imam zamerku na nijanse. Platila sam ga oko 600 dinara. Da je malo više hidrirajući, mislim da bi mi ovo bio jedan od omiljenih pudera.


Perfect stay oxygen fresh concealer


Proizvođač kaže: Savršeno prekriva mrlje, tamne krugove i nesavršenosti. Uklapa se u kožu i suši veoma brzo. Kiseonik pomaže koži da diše i štiti je od UV zračenja. Sadrži antioksidante i ne sadrži ulja.


Nijansa je izuzetno svetla, skoro je beo, tako da je potpuno neupotrebljiv za bilo kakvu korekciju. Jedino bi mogao da se upotrebi kao posvetljivač, kada želite malo jaču konturisanost lica. Žao mi je što ga proizvode samo u jednoj nijansi, jer je gust i verujem da bi bio dobar za prekrivanje podočnjaka. Cena mu je bila, čini mi se, 250 dinara.

Iz kolekcije Lift me up imam dva proizvoda, bb kremu i korektor.

Anti Aging BB Cream



Proivođač: Melem koji neguje vašu kožu i usavršava joj ton. Osvežava, hidrira, hrani, prikriva znake starenja, pruža efekat liftinga i vraća mladalački izgled. Koža je glatka i izgleda blistavo. Kamuflira fine linije i bore, nesavršenosti i tamne fleke. Zaštitni faktor 20. Dostupna je u 2 nijanse.



Kako su opisali ovu bb kremu, ja sam očekivala fanstastičan proizvod. Međutim, nije baš tako. Nijansa mi ne odgovara, iako sam uzela svetliju, mnogo je tamnija od mog tena. 
Čini mi se da bi pre odgovarala onima koji imaju roze podton kože. Daje određenu blistavost, međutim, uopšte ne hidrira, naprotiv ističe suve delove lica. Prekrivenost je slaba, možda bi odgovarala onima koji nemaju velike nepravilnosti, a podočnjake ne prekriva uopšte. I postojanost je slaba, a i ostavlja tragove na odeći, tako da imam osećaj da je koža uopšte ne upije. Za mene ova bb krema potpuno je neupotrebljiva. Platila sam je 350 dinara.

Lift me up 2 in 1 concealer


Proizvođač: Ovaj pametan korektor posvetljuje, prekriva tamne kolutove i umanjuje znake starenja. Njegova inovativna formula obogaćena je vitaminima C i E- snažni oksidanti koji pomažu da koža izgleda glatko i štite je od stresa izazvanog slobodnim radikalima. Smanjuje bore, koža izgleda glatko i mladalački. Dostupan u 2 nijanse.


Kada sam nanela ovaj korektor bila sam oduševljena, verovatno zbog toga što je bilo veče i što mi podočnjaci nisu bili „ u svom punom sjaju“. Već sutradan, usledilo je prilično razočaranje. Ne može da prekrije podočnjake, struktura je više prozirna. Vrlo brzo nakon nanošenja počinju da se stvaraju borice. Nije postojan i kada ga fiksiram puderom u prahu. Prednosti su što ne isušuje i koža izgleda osveženo. Nijansa je korektna. Možda bi odgovarao onima koji nemaju problem sa izraženim podočnjacima i kojima je samo potrebno da osveže predeo ispod oka. Cena mu je 250 dinara.

Od proizvoda za zreliju kožu očekivala sam veću hidratantnost i bolje kamufliranje nesavršenosti, a bolju postojanost očekujem od svakog proizvoda. Ono što je za pohvalu i puder i korektori i bb krema, imaju prijatan miris.

Za kraj proizvod koji mi se dopao, lak za nokte Quick’n go! 45 seconds.


Brzo i lako se nanosi zbog četkice koja je šira nego standardna četkica kod lakova. Osuši se takođe brzo. Nisam merila da li je baš 45 sekundi u pitanju. Boja je lepa, lak je postojan. Cena mu je 120 dinara.

Zanima me da li je neko isprobao Astor proizvode i kakvi su vaši utisci.

Do čitanja!





Comments

  1. Žao mi je što ti skoro ništa od proizvoda nije odgovaralo ali si jako lepo uradila recenziju. Nisam probala ništa od ovog brenda a čini mi se i da neću, ima mnogo boljih i kvalitetnijih takođe pristupačnih brendova. Lak mi se jako dopada :) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, mnogo bolji proizvodi raznih brendova mogu se kupiti za isti novac. Želela sam da probam jer su proizvodi bili baš na lepom sniženju. Puder je stvarno odličan, samo što je meni trenutno veoma suva koža. :)

      Delete
  2. Odlicna recenzija :*

    ReplyDelete
  3. Moji omiljeni ruževi su iz Astora, preporučujem i tebi da ih probaš. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne znam zašto sam njih preskočila. :) Probaću, hvala.

      Delete
  4. Konacno da neko pise o proizvodima koji su nama normalnim devojkama pristupacni. Samo napred!

    ReplyDelete
  5. Nisam čula za Astor kozmetiku, niti sam je videla u lokalnoj parfimeriji, ali bih jako volela da je isprobam. vidim da su jako povoljne cene a i da je dobar kvalitet :)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. U Beogradu može da se nabavi samo u Mauricijusu, ali izgleda da ih povlače iz prodaje, tj. da neće više uvoziti.

      Delete
  6. Naišla sam par puta u Mauricijusu ali nekako se nisam usudila da probam bilo šta. Odlična recenzija! Probala bih onaj perfect stay korektor, jer imam svetao ten, a volim i da mi korektor bude za nijansu svetliji, jel ima ok prekrivanje?? Inače, u potragom sam za dobrim korektorom tako da prihvatam sve sugstije. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gust je i dobro prekriva, možda je malo suvlji, ali najbolje da odeš i sama ga isprobaš na ruci, zato što još nemam mišljenje o njemu, ako me razumeš. :))

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark