Skip to main content

Zoya prahovi za lice

Zoya je u 2019. godini lansirala nove proizvode za lice koji se ekskluzivno prodaju u DM drogerijama kao deo projekta Inkubator. U pitanju su prahovi koji se u dodiru sa vodom aktiviraju i pretvaraju u penu. Istog momenta, kada ih nanesete, koža postaje nežna, glatka i hidrirana, što se meni posebno dopalo.


Prvi proizvod koji se pojavio u DM-u i koji sam ja isprobala jeste piling za čišćenje lica sa svežim vitaminom C. 

On temeljno čisti lice. Koža istog momenta postaje svežija i pročišćenija, a ten ujednačen. Posebno mi se dopada to što ne isušuje kožu i što je dovoljno blag da može da se koristi svakog jutra. Potpuno je pogodan i za osetljivu kožu.


Najviše volim da ga koristim pre šminkanja, jer mi lice bude glatko i hidrirano, odnosno savršeno pripremljeno za make-up proizvode.

Preporučeno je da se koristi pet dana uzastopno, a onda da se napravi pauza od dva dana.

Prah za umivanje obogaćen kozjim mlekom i alojom temeljno uklanja nečistoće i ne isušuje kožu. Ja bih ga preporučila posebno onima koji imaju suvu i osetljivu kožu.


Istovremeno čisti i neguje, zato što kozje mleko sadrži mlečne proteine koji imaju umirujuće dejstvo, dok aloja hidrira, sprečava isušivanje i osećaj zategnutosti. Nakon njega je koža meka i savršeno hidrirana.

Ovaj proizvod može da se koristi i ujutru i uveče.

Eksfolijant za lice sa mlečnom kiselinom uklanja mrtve ćelije sa površine lica, uglađuje kožu i poboljšava izgled bora. Mlečna kiselina podmlađuje i čini kožu blistavom i čistom. Proizvod sadrži i aloju koja dodatno hidrira.


Eksfolijant bi trebalo da se koristi samo uveče, a ja to činim jednom nedeljno. Za učestalo upotrebu, trebalo bi se konsultovati s dermatologom.

I nakon ovog proizvoda, koža lica je glatka i blistava.


U svakom pakovanju nalazi se pet kesica. Proizvođač preporučuje da se jedna koristi prilikom jednog umivanja međutim, ja jednu kesicu koristim za dva umivanja.

Ovi prahovi mi se posebno dopadaju jer, za razliku od mnogih proizvoda za umivanje, neguju i istog momenta pružaju fantastičan osećaj.Comments

Post a comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

Samopotamnjivanje- proizvodi DM drogerie

Poznato je koliko su žene, ali i muškarci ludi za preplanulim tenom i da je on uvek u trendu. S obzirom na to da je sunce iz godine u godinu sve opasnije, te se preterano izlaganje sučevim zracima ne preporučuje, a o opasnosti solarijuma ni ne treba da pišem, mnogi pribegavaju upotrebi raznih krema za samopotamnjivanje.
Iako boja tena prilikom sunčanja i ona koju dobijate koristeći ove kreme ne može da se poredi, ipak je samopotamnjivanje pametnije rešenje. Tamnjenje se postiže tako što DHA (dihidroksiaceton), supstanca proizvedena u laboratoriji koju stvara naš organizam kada se izlaže suncu, reaguje sa aminokiselinama karotena u epidermu. Kreme deluju samo na gornje slojeve epiderma, a to je osnovna razlika između njih i solarijuma.
Proizvodi za samotamnjenje postoje u obliku kreme, spreja, gela i ulja. Na našem tržištu ima mnogo proizvođača koji u svojoj ponudi imaju samopotamnjivače. Ja ću u ovom postu predstaviti one koje proizvodi dm.


SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.