Skip to main content

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti".


Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim.

Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark ali nju sam i želela.


Dakle, proizvod je u obliku pene što nam negde nagoveštava da će samo nanošenje i razmazivanje biti lako. I zaista i jeste ukoliko se držite nekih generalnih pravila kada je reč o korišćenju samopotamnjivača.

Pena je tamne boje i na koži istog momenta ostavlja tamniji trag. Meni je ovo odlično jer tačno vidite gde ste naneli proizvod, da li ste dobro utrljali, da niste negde preskočili i sl. S tim u vezi, postoji manja mogućnost da vam ostanu fleke. Upravo zbog toga ova pena ima prednost u poređenju sa svim samopotamnjivačima koje sam do sada koristila.

Ima prijatan miris koji nije previše jak. Ukoliko ste koristile slične proizvode, sigurno znate da često imaju miris "spaljene kože". To sa ovim zaista nećete imati, što je meni, a verujem i mnogim devojkama, dosta važno.



Kako se koristi?

Pre upotrebe svakog proizvoda za samopotamnjivanje neophodno je da uradite depilaciju i piling kože. Na taj način će ona biti savršeno pripremljena i proizvod će se lepo naneti. Takođe, smanjujete mogućnost pojave fleka, a i boja će vam duže trajati.

Ukoliko vam je koža veoma suva, trebalo bi da pre samopotamnjivača nanesete mleko za telo za hidrataciju. Ako to uradite, pre nanošenja proizvoda sa samopotamnjivanje, sačekajte da se mleko dobro upije. U protivnom, ova pena se neće dobro naneti. Lično ja izbegavam nanošenje bilo kojeg mleka pre pene.

Nakon tuširanja kožu dobro osušite peškirom i onda krenite sa nanošenjem pene. Nju možete da utrljavate rukama, ali ja bih vam definitivno preporučila Sunkissed rukavicu ili neku drugu zaštitu za dlanove jer mogu da vam ostanu fleke. S obzirom na to da ova rukavica ne može da se kupi u Lilly-u, ja sam dobila savet da prvo stavim rukavicu za farbanje, a preko nje rukavicu za skidanje šminke i onda da njom utrljavam proizvod. To zaista dobro funkcioniše.

Vrlo je važno da na kolena, laktove i zglobove pažljivo i u veoma maloj količini nanosite proizvod za samopotamnjivanje. Čak se i meni desi da mi na tim mestima ostanu fleke.



Kako proizvod naneti na šake?

Nakon što penu utrljate u željene delove tela, operite rukavice koje ste koristile i dobro osušite ruke. Nanesite malo pene na šake (ne na dlanove) i lagano, trljajući šaku jednu o drugu, rasporedite proizvod. To je jedini način da ne uflekate dlanove. I pazite, količina pene koju stavljate na šake mora biti mala.

Pena se vrlo brzo upije tako da ste gotovo odmah spreme za oblačenje. Iako proizvođač navodi da ona ne ostavlja fleke, ja vam ne preporučujem da oblačite nešto što ne biste želeli da ofarbate.


Proces samopotamnjivanja gotov je nakon 3 do 5 sati. Posle toga, potrebno je da se istuširate i skinete višak boje sa sebe. Voda će biti malo obojena. Ne koristite agresivne kupke. Preporučuje se tuširanje samo mlakom vodom. Ukoliko želite, stavite malo blagog gela za tuširanje.
Nakon tuširanja spremi ste za izlazak iz kuće i u suštini možete da obučete bilo šta jer uglavnom nećete imati fleke po garderobi. Ja sam nosila belu majicu i zaista nisam videla fleke osim što mi je malo bio uprljan okovratnik sa unutrašnje strane. Takođe, može da se desi da vam se malo upljaju bretele belog brushaltera. Ovo nije ništa čudno i to mi se dešava uglavnom kada koristim samopotamnjivače.

Nijansa je lepa. Meni koža izgleda preplanulo. Dopada mi se što mogu sama da kontrolišem intezitet. Ukoliko ne želim jaku boju, mogu da se istuširam ranije ili nanesem manje proizvoda. Ukoliko želim jaču preplanulost, mogu da ovu penu nanosim nekoliko dana za redom.


Boja traje nekoliko dana. Ne mogu da preciziram koliko tačno jer sam ja penu nanosila svakog trećeg dana želeći da dobijem tamniju nijansu. Skida se lagano, ravnomerno i nisam primetila fleke po telu.

Prema mom mišljenju, važno je da ne preterujete i da krenete sa manjom količinom dok se ne upoznate sa proizvodom. Savetujem vam da nikakvo samopotamnjivanje ne radite prvi put pred neki važan dagađaj. Prvo se upoznajte sa proizvodom a onda upuštajte u "igranje". Isto kao što novi puder nećete prvi put probati na dan svadbe. Dakle jasno je - prvo obavezna proba.


Cena ove pene je 846 dinara. Pored pene u Lilly-u postoje i još dva Sunkissed losiona za samopotamnjivanje.

Da li koristite ovaj proizvod? Kakvi su vaši utisci? Pišite sve ono što smatrate da je značajno kada su ovakvi proizvodi u pitanju i što može da nam pomogne da koža lepše izgleda!








Comments

  1. Razmišljam da li da kupim samopotamnjivač jer me najviše brinu fleke. Imam neke stare potkošulje koje su i dalje uprljane od kreme, prošle su već godine i dalje su tamo. Da li su ti sišle fleke na majici i na bretelama?

    ReplyDelete
  2. Odlicna pena, takodje sam probala i Nude& rude, ali ova pena koja je daleko jeftinija je isto tako dobra i kvitetna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nude and rude je dobra za telo ali pena za lice nije nesto zato sto ne potamnjuje kako bi trebalo i izlaze bubuljice. Ovu nisam probala ali hocu.

      Delete
  3. Jel se moze naneti na lice

    ReplyDelete
  4. Da li pena sme da se nanosi na
    Lice i kako? Hvala

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.