Skip to main content

TANOSHINDE COSMETICS - Sapuni sa jajima japanske prepelice


Kada bih vam postavila pitanje da li za umivanje koristite sapune, verujem da bi većina odgovorila - ne. Iskreno i ja sam ih izbegavala dugo godina zato što nikako nisu prijali mojoj suvoj koži. Čak ni Dove sapun, koji je prilično hidratantan, ne neguje niti hidrira dovoljno.

Međutim, nedavno sam dobila sapune Tanoshinde kozmetike i zaista se oduševila.


U pitanju su ručno rađeni sapuni sa jajima japanske prepelice. Ono što ih razlikuje od sredstava za pranje lica, koje sam do sada koristila, jeste odsustvo veštačkih boja kao i to što su potpuno prirodni

Sastav: Kombinacija ulja, jaja od prepelice, natrijum hidroksida, vode i mirisnih ulja.

Kada imate pretežno suvu i osetljivu kožu onda vam je veoma teško da pronađete sredstvo za umivanje i čišćenje koje će dobro oprati lice, a da pri tom neće dodatno isušiti kožu. S tim u vezi bila sam sumnjičava i kada su ovi sapuni u pitanju.

ZAŠTO JE JAJE PREPELICE DOBRO ZA KOŽU?
Ono sadrži 11,2% masti, gvožđe, fosfor, kalcijum, vitamine A, B, B2 koji svojim sastavom hidratizuju i podmlađuju i čine kožu lica i tela glatkom i elastičnom.


Možete da birate između tri različita sapuna od kojih je meni omiljeni sapun sa piling efektom. On ima i najlepši miris - vanila i cimet.

Ljuspice jaja japanskih prepelica divno će odraditi piling. S obzirom na to da je sapun malo grublji, ukoliko ga koristite na licu, trebalo bi da to radite pažljivo.

Osim što lepo pilinguje, ovaj sapun kožu ostavlja divno mekom i neverovatno hidriranom. To je naime slučaj i kod druga dva proizvoda. Jednostavno se svaki put iznenadim kako mi, na prvi pogled obični, ovi sapuni tako fenomenalno hidriraju kožu.


Obično nakon svakog umivanja bilo kojim sredstvom vrlo brzo osetim kako mi se koža neprijatno zateže i imam potrebu da nanesem kremu. Međutim, to nije slučaj sa ovim sapunima. Nakon što lice operem njima imam vrlo prijatan osećaj nahranjene kože, što je vrlo interesantno jer dok se umivate koža vam škripi pod prstima.

Osećaj hidriranosti imate sve do narednog umivanja. To je mene sa suvom kožom posebno oduševilo.


Ono što bih navela kao zamerku jeste izgled samih sapuna. Naime, mene podsećaju na one kojima su naše bake prale veš. Lično ja volim da proizvodi lepo izgledaju, ali mi to svakako nije na prvom mestu.


Miris je takođe diskutabilan. Samo kod piling sapuna nemo tog klasičnog mirisa koji ja inače ne volim. Najmanje mi se sviđa kako miriše moshus sapun.

Međutim, s obzirom na učinak, ove dve mane opraštam.

Takođe, kod ovih sapuna mi je zanimljivo što nekako imaju lepljivu teksturu, kao da možete da osetite jaje kada ih utrljavate.


Prednost je što možete da ih koristite svakodnevno za bilo koji deo tela. Ono što bih vam preporučila jeste da izbegavate da ih nanosite oko očiju jer one zaista peku ukoliko sapun dođe u dodir sa njima.

Cena svakog sapuna je 600 dinara. Ovde možete da ih naručite.

Kako vam se dopadaju ovi proizvodi? Da li koristite sapune u okviru nege svoje kože?

Pratite novosti i na Instagramu!

Comments

Popular posts from this blog

Samopotamnjivanje- proizvodi DM drogerie

Poznato je koliko su žene, ali i muškarci ludi za preplanulim tenom i da je on uvek u trendu. S obzirom na to da je sunce iz godine u godinu sve opasnije, te se preterano izlaganje sučevim zracima ne preporučuje, a o opasnosti solarijuma ni ne treba da pišem, mnogi pribegavaju upotrebi raznih krema za samopotamnjivanje.
Iako boja tena prilikom sunčanja i ona koju dobijate koristeći ove kreme ne može da se poredi, ipak je samopotamnjivanje pametnije rešenje. Tamnjenje se postiže tako što DHA (dihidroksiaceton), supstanca proizvedena u laboratoriji koju stvara naš organizam kada se izlaže suncu, reaguje sa aminokiselinama karotena u epidermu. Kreme deluju samo na gornje slojeve epiderma, a to je osnovna razlika između njih i solarijuma.
Proizvodi za samotamnjenje postoje u obliku kreme, spreja, gela i ulja. Na našem tržištu ima mnogo proizvođača koji u svojoj ponudi imaju samopotamnjivače. Ja ću u ovom postu predstaviti one koje proizvodi dm.


SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

INGRID Shimmer powder

Nedavno sam imala priliku da izaberem koje ću to proizvode Ingrid kozmetike ovaj put isprobati i svoje utiske preneti vama. Odmah sam znala da jedan od proizvoda svakako mora biti ovaj šimer puder, tačnije hajlajter koji me je potpuno oduševio.Nemoguće je da ostanete imuni da divnu šimerastu ružu koja pri tom lepo miriše.

Dakle, odmah na prvi pogled jasno vam je da je neko iz Ingrid kozmetike vrlo dobro znao šta bi to moglo da privuče pažnju devojaka. Ja nekako veoma volim da proizvodi, osim što su dobrog kvaliteta, budu i prijatni za oko, što ovaj hajlajter svakako jeste.

Smešten je u plastično pakovanje koje je sasvim dobrog kvaliteta i ima 25g što znači da vam pored njega nijedan drugi neće biti potreban prilično dugo.Kao što sam napisala, osim što lepo izgleda, ovaj hajlajter i vrlo lepo miriše

Tekstura je svilenkasta, nema šljokice u sebi. Nije previše pigmentovan, što se meni i dopada.


On zaista licu da predivan sjaj, a koža izgleda zdravo i prirodno
Lično ja volim takve hajlajte…