Skip to main content

BORBA MAT SJAJEVA ZA USNE: Elixir make-up i EssenceKada sam pre određenog vremena prvi put probala Elixir make-up mat ruž za usne, odmah me je podsetio na Essence-ov, te sam, s tim u vezi, pomislila da bi možda bilo odlično uporediti ova dva proizvoda.

Njihova tekstura je gotovo ista. Prilično su suvi, nisu kao tečni mat karmini na koje smo navikli. Ali su nekako potpuno svilenkasti, baršunasti i lagani.

Kada je reč o pigmentaciji, ona je takođe slična ili ja bar ne primećujem neku veliku razliku. Možda je Essence za nijansu pigmentovaniji, odnosno gušći.

Međutim konkretna razlika postoji u završnici.
Essence ruž ostaje blago sjajan na usnama, dakle ne suši se mat, dok Elixir make-up bude mat i suv. Međutim on u sebi ima sitne šljokice tako da na prvi pogled oba ruža izgledaju isto.

Druga suštinska razlika jeste u dugotrajnosti. Elixir, samim tim što je mat, duže traje, dok je Essence u tom smislu sličan običnim ruževima/sjajevima.

Međutim, Essence ravnomerno nestaje sa usana tokom nekoliko sati, dok se Elixir lagano skida sa unutrašnje strane donje usne.

Oba proizvoda veoma su prijatna na usnama, ali, pogađate, Essence je malo prijatniji s obzirom na to da se ne suši mat.
Kada je reč o aplikatorima, potpuno su drugačiji. Essence-ovim se možda lakše nanosi ruž, ali ja nemam problem ni sa Elixir-om.

Mnogo više proizvoda izlazi kod Elixir ruža što je primetno i na ovoj fotografiji.

Takođe, miris je potpuno različit. Essence miriše na vanilu kao i većina proizvoda ovog tipa, dok Elixir ima miris žvaka i podseća me na detinjstvo.

Međutim, čini mi se da u ovoj borbi nema pobednika. Ukoliko želite veću dugotrajnost i mat osećaj na usnama, izabraćete Elixir. Ukoliko želite nešto lagano i prijatno, onda je za vas Essence.

Cena im je slična, 300-400 dinara. 

Koji karmin bi bio ili već jeste vaš izbor?

Comments

  1. Ja bih radje isprobala Elixir,budući da sada prvi put čujem za njega i izgleda primamljivo.Imam jedan od Essence,ako se sećaš jesenje kolekcije 'Hello Autumn',e,ja imam njihov sjaj/ruž u crvenoj nijansi i nije loš za tu cenu.Odličan post i veoma zanimljiv,baš sam čekala da vidim koji je bolji :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Samopotamnjivanje- proizvodi DM drogerie

Poznato je koliko su žene, ali i muškarci ludi za preplanulim tenom i da je on uvek u trendu. S obzirom na to da je sunce iz godine u godinu sve opasnije, te se preterano izlaganje sučevim zracima ne preporučuje, a o opasnosti solarijuma ni ne treba da pišem, mnogi pribegavaju upotrebi raznih krema za samopotamnjivanje.
Iako boja tena prilikom sunčanja i ona koju dobijate koristeći ove kreme ne može da se poredi, ipak je samopotamnjivanje pametnije rešenje. Tamnjenje se postiže tako što DHA (dihidroksiaceton), supstanca proizvedena u laboratoriji koju stvara naš organizam kada se izlaže suncu, reaguje sa aminokiselinama karotena u epidermu. Kreme deluju samo na gornje slojeve epiderma, a to je osnovna razlika između njih i solarijuma.
Proizvodi za samotamnjenje postoje u obliku kreme, spreja, gela i ulja. Na našem tržištu ima mnogo proizvođača koji u svojoj ponudi imaju samopotamnjivače. Ja ću u ovom postu predstaviti one koje proizvodi dm.


SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

INGRID Shimmer powder

Nedavno sam imala priliku da izaberem koje ću to proizvode Ingrid kozmetike ovaj put isprobati i svoje utiske preneti vama. Odmah sam znala da jedan od proizvoda svakako mora biti ovaj šimer puder, tačnije hajlajter koji me je potpuno oduševio.Nemoguće je da ostanete imuni da divnu šimerastu ružu koja pri tom lepo miriše.

Dakle, odmah na prvi pogled jasno vam je da je neko iz Ingrid kozmetike vrlo dobro znao šta bi to moglo da privuče pažnju devojaka. Ja nekako veoma volim da proizvodi, osim što su dobrog kvaliteta, budu i prijatni za oko, što ovaj hajlajter svakako jeste.

Smešten je u plastično pakovanje koje je sasvim dobrog kvaliteta i ima 25g što znači da vam pored njega nijedan drugi neće biti potreban prilično dugo.Kao što sam napisala, osim što lepo izgleda, ovaj hajlajter i vrlo lepo miriše

Tekstura je svilenkasta, nema šljokice u sebi. Nije previše pigmentovan, što se meni i dopada.


On zaista licu da predivan sjaj, a koža izgleda zdravo i prirodno
Lično ja volim takve hajlajte…