Skip to main content

Kako da postignete zdrav i svež izgled šminkom- Samo tečni i kremasti proizvodi


Svež izgled, zdrav sjaj kože i šminka kojom ćete istaći svoju prirodnu lepotu najbolji je izbor za dnevnu varijantu. Kako bi šminka bila što manje primetna i ne mnogo teška, a efekat najbolji mogući, trebalo bi da koristite što je više moguće kremastih proizvoda.

S tim u vezi, u ovom postu, pokazaću vam koje sve to proizvode koristim kada želim da postignem zdrav i prirodan izgled.





Ukoliko imate masnu kožu možda ovo nije najbolje rešenje za vas, ali je svakako spas za sve one sa suvom.

Kao prvo neophodno je pripremiti kožu, dobro je hidrirati nekom kremom, a zatim naneti prajmer koji ima taj sjajni efekat. Ja koristim Golden Rose prajmer, ali i Loreal i Nyx imaju sličan proizvod.





Pre pudera ponekad nanosim i zeleni prajmer kako bih prekrila crvenilo. Ukoliko imate određene nepravilnosti ili bubuljice prekrite ih pre nanošenja podloge jer nakon stavljanja pudera nema fiksiranja.

Kada je reč o puderu, bilo bi dobro da ne bude mat već da lepo hidrira i pruža taj zdrav izgled koži. Kako biste pojačali sjajni efekat možete pomešati pomenuti prajmer i puder, ali pazite da ne preterate. Ukoliko ne volite da vam se koža previše sija i ne želite da prosijate u toku dana, kao što ja ne volim (a prosijam se jedino na t zoni) koristite mat pudere za koje ste sigurni da vam drže kožu mat ceo dan. Ja biram Maybelline Super stay 24h jer mi se on zaista pokazao kao najbolji. Njega takođe možete da pomešate sa prajmerom.





Ukoliko vam nije potrebno posebno prekrivanje možete da koristite i bb ili cc kremu, koja je možda i bolje rešenje zbog tog što prirodnijeg efekta.

Naravno za sve pomenute proizvode kao i korektor koristite bjuti blender jer će vam on najbolje ublendati podlogu i stopiti je sa kožom, te će na taj način ona biti manje vidljiva, što je i cilj ovakvog šminkanja.





Nakon što ste naneli puder, na red dolazi korektor. Moj trenutno omiljeni jeste Catrice koji nije previše suv, a prilično je dugotrajan i odlično prekriva. Takođe vam preporučujem i Loreal true match koji sam koristila zaista dugo i koji se savršeno blenda. Stavila sam kao opciju i Auru, iako meni nije favorit, tačnije nisam zadovoljna prekrivnom moći (pročitaj ovde), ali znam da ga mnoge devojke koriste. Takođe on je od onih korektora koji se brzo osuše i nekako sami setuju. Međutim, ukoliko smatrate da vam je neophodno da fiksirate korektor, uradite to, ali na ostatak lica nemojte da nanosite praškaste proizvode za fiksiranje. 

Kao proizvod za konturisanje ja koristim Maybelline stik koji ima dve strane, jednu za konture i drugu za hajlajt. Ovaj proizvod volim jer se lako blenda i njim se prilično brzo našminkam. Bilo koji drugi kremasti kontur proizvod poslužiće u ovom slučaju i naravno ukoliko imate kremaste bronzere takođe njima možete utopliti lice.





Kao hajlajter nekad koristim svetli deo iz Maybelline kontur stika, ali možete i ponovo da stavite prajmer koji ste koristile na početku ili bilo koju drugi kremasti hajlajter. Ja ponekad stavim i malo GR hajlajtera.

Ukoliko volite i nosite rumenilo, obevezno neka bude kremasto. Mnogi brendovi imaju ovakve proizvode i efekat koji oni daju je zaista prirodan, što mi se prilično dopada.

Kada je reč o očima, ja bih predložila da ne stavljate ništa osim dobre maskare/veštačkih trepavica koje izgledaju prirodnije ili da, ukoliko imate potrebu kao ja (zbog spuštenih kapaka), malo definišete pregib i onda nanesete omiljenu maskaru.


kamera nije uspela da zabeleži hajlajt na licu


Kod ovakvog šminkanja važno je da obrve budu takođe što prirodnije kako ne bi odskakale od celokupnog izgleda. Na usne nanesite neki sjaj ili labelo jer će se oni najbolje uklopiti u ovakav prirodan izgled.

Ako želite, na kraju celog šminkanja možete naneti neki fiksator koji ima za cilj da vam šminku drži na mestu tokom celog dana ali i da vam da taj sveži izgled lica. Predlažem vam Lilly fiksator koji je odličan ili možete da napravite prajmer/fiksator i same (ovaj proizvod možete naneti i pre početka šminkanja).




Kako vam se dopada ovaj način šminkanja? Da li ste nekada pokušale da se našminkate samo kremastim proizvodima?








   

Comments

  1. Hvala na super objavi, imamo isti tip lica pa mi znaci svaki savet. I meni je odlican Maybelline super stay 24 i preko nanesem (cetkicom) Flormar terracota puder u kamenu, prosto je extra pozitivna promena. :-*

    ReplyDelete
  2. Ovo je stvarno super, dopada mi se :)

    ReplyDelete
  3. I ja volim ovakve no make up - make up lookove :) Imam problem sa obrvama koje moram da crtam pa ne izgledaju bas 100% prirodno ali ne odudaraju sto je najbitnije :) Kod mene je stvar navike da moram da setujem kremaste proizvode tako da bih ja ovaj look zavrsila sa puderom u prahu. Odlican post, bas mi se svideo...

    ReplyDelete
  4. I ja sam nešto baš krenula da koristim redovno kremaste proizvode, kod mene je taj prirodni izgled uvek više naglašen jer ne mogu a da se ne igram sa senkama i crtanjem inače bledih obrva :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kod mene to zavisi od raspoloženja i prilike, nekada volim sjajan efekat, a nekad potpuno mat. :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark