Skip to main content

BORBA KOREKTORA! Aura, Nyx, Loreal i Catrice




Kada sam nedavno objavila fotografiju svih korektora koje imam u svojoj make-up kolekciji, nekoliko devojaka izrazilo je želju da napravim neku vrstu uporedne recenzije. 

Odlučila sam da u ovom postu suočim četiri korektora različitih brendova koji su verovatno najpopularniji i sigurno najkvalitetniji u drogerijskoj ponudi.

Pre nego što krenem da ih upoređujem, moram da napomenem šta očekujem od korektora kao i to za šta ga koristim.

Naime, korektor najviše koristim za prekrivanje podočnjaka koji su crvenkasti, nekad jače, nekad slabije izraženi, ali u svakom slučaju neophodno je prekrivanje. Osim "obojenosti" moje podočnjake karakteriše i prilično tanja koža te imam mala udubljenja koja su takođe vidljiva i nije ih lako prekriti. No, daleko sam od veoma problematične okoloočne regije s kojom se, nažalost, bore mnoge žene. To napominjem kako biste imale potpunu sliku o korektorima i njihovoj delotvornosti na mom licu. S druge strane nemam suvu kožu u tom delu lica pa mi suvlji korektori ne prestavljaju problem.

Što se tiče ostatka lica, veoma retko korektor upotrebljavam za kamufliranje nedostataka. Osim crvenila (rozacee) koje prekrivam zelenim prajmerima ili korektorima, veće nepravilnosti nemam. Bubuljice mi se pojave retko tako da mi prilikom kupovine korektora nije važno kako kamuflira taj problem. Međutim, svaki od pomenutih korektora iskoristila sam bar jednom i za tu namenu pa mogu da vam kažem svoje mišljenje.

Od korektora očekujem dobru prekrivnu moć, lako blendanje, postojanost kao i teksturu koja neće izgledati previše kejki niti se uvlačiti u borice. Da li je to moguće, pročitaćete u nastavku.





Aura i Loreal korektore možete da pronađete u svim drogerijama kao i u lokalnim parfimerijama, dok se Catrice može naći samo u DM, a Nyx u Alexandru ili prodavnicama koje prodaju samo Nyx šminku i asortiman Alexandar cosmetics-a.

Cena Aure, Catrice-a i Nyx-a slična je (oko 500 dinara), dok je Loreal oko 900 dinara (trenutno je na sniženju 700 din).

Najveću količinu dobijate kod Aure (7ml). Catrice i Loreal imaju 5ml, Nyx 3g.





TEKSTURA:


Aura- ima prilično laganu, providnjikavu teskturu, koja se veoma brzo suši, te je neophodno brzo blendanje i utapkavanje. Uvlači se u borice i ističe suve delove.

Loreal- ima sličnu vodenu teksturu kao Aura. Ne suši se brzo pa vam omogućava da sve lepo ublendate. Zanimljivo je da Loreal ima taj hajlajt efekat pa će vam dodatno osvežiti predeo ispod oka i otvoriti pogled. Minimalno se uvlači u borice.






Nyx- je prilično gust, veoma dobro pigmentovan. Takođe se brzo osuši. Prilično se uvlači u borice. Čak se tokom dana stvore i dodatne linije, te imam osećaj da ga koža ne upije u potpunosti.

Catrice- je srednje gustine, sam se setuje, ali mi se njegova tekstura najviše dopada jer se fenomenalno blenda i stopi s kožom. Minimalno se uvlači u borice.

PREKRIVANJE:


Aura- Pre određenog vremena ovaj korektor sam okarakterisala kao proizvod koje NE MOŽE da prekrije jače podočnjake. Iako znam da je favorit mnogim devojkama meni je previše lagan i nema dobru prekrivnu moć. Verujem da bi odgovarao onima koje žele samo da posvetle i osveže deo ispod oka. Ukoliko ga stavim samog dodatno mi istakne podočnjake, zato ga najviše koristim kao posvetljivač. Takođe ukoliko imate suv okoloočni predeo izbegavajte ovaj korektor.

Loreal- Ima sasvim dobru prekrivnu moć. A jače prekrivanje dobijem tako što ga nanesem, ostavim da se upije neko vreme i onda ublendam. Dopada mi se što nije previše težak na tom delu lica. Međutim, devojke sa veoma izraženim podočnjacima ili prilično plavim kažu da im ovaj korektor ne prekriva dovoljno.

Nyx- Odlično prekriva zbog prilično guste teksture. Dobar je za jače podočnjake, a nepotreban onima kojima je neophodno minimalno prekrivanje.

Catrice- Takođe odlično prekriva i lako se ublenda. Koriste ga i devojke sa izraženijim podočnjacima i veoma su zadovoljne.






TRAJANJE:

Aura- Ima ok trajanje. Sam se setuje i malo teže skida.

Loreal- Ponekad imam potrebu da ga u toku dana dodam ili popravim, sve u zavisnosti od toga koliko su mi izraženi podočnjaci. Ali se u suštini ne skida niti pomera.

Nyx- Najmanje mi se dopada kada je ova karakteristika u pitanju. Kao što sam navela, nakon određenog vremena naprave mi se dodatne borice i imam osećaj da se pomera. S druge strane možete lako da ga skinete ukoliko prstom pređete preko tog dela lica čak i ako ste ga setovali. Nešto slično kao sa Max factor Pan stikom, imam osećaj da ga koža ne upije.

Catrice- Vodootporan je i ne mrda dok ga ne skinete. Takođe, skidanje nije previše lako. Međutim, s njim sam apsolutno sigurna da kada ga nanesem neće mrdati nigde i ne razmišljam o korektoru u toku dana.




POSVETLJIVANJE I PREKRIVANJE BUBULJICA:


Aura- za posvetljivanje zaista može da posluži jer je lagan pa neće dodatno opteretiti kožu niti izgledati previše kejki. Ja ga sada koristim kao posvetljivač iako mi se ne sviđa preterano njegova suvlja tekstura. Ne bih ga preporučila za prekrivanje bubuljica.

Loreal- Sasvim je dobar za posvetljivanje jer ima lepu teksturu i neće istaći suve delove. Takođe ima taj hajlajt efekat, tačnije blago se presijava, pa vam u toku dana i nije potreban dodatni hajlajter ukoliko ne setujete ovaj korektor. Može da prekrije manje nepravilnosti kao što su sitnije bubuljice.

Nyx- Preskočila bih ga za posvetljivanje jer zbog prilično guste teksture sklon je tome da stvori kejki izgled i da zaista deluje kao da ste stavili mnogo šminke. S druge strane može da prekrije neke veće nepravilnosti.

Catrice- Odličan i za posvetljivanje jer se fenomenalno stopi sa kožom i deluje kao da na delu gde ste ga stavili niste naneli gotovo ništa. Može da prekrije i veće nepravilnosti, a u njegovu korist ide i to što je vodootporan, tačnije dugotrajan.




Najviše različitih nijansi ima Nyx korektor, osam ukoliko brojimo samo one u boji kože. Aura ima šest, dok Loreal samo četiri, čini mi se, koji se mogu pronaći na našem tržištu. Nažalost Catrice ima samo dve i to mu je najveća mana.

Kada bih morala da ih poređam od najboljeg ka najlošijem, zaista bih to uradila prilično lako, jer vrlo jasno znam zbog čega određeni proizvod volim, a zašto mi drugi manje odgovara.

Na poslednjem mestu stavila bih Aura korektor, zbog slabe prekrivne moći koja je meni važna kada je prekrivanje podočnjaka u pitanju. Ni tekstura me nije oduševila.

Na trećem mestu je Nyx jer, iako ima odličnu prekrivnu moć, njegova sklonost ka uvlačenju u borice i "pomeranju" u toku dana kao i težem osećaju na koži ne dopada mi se previše.

Na drugom mestu je Loreal, do skoro omiljeni, čija mi se tekstura i prekrivanje veoma dopadaju, ali se na tržištu pojavio ipak bolji.

Catrice kao apsolutni pobednik u ovoj borbi, kao favorit godine. Nekako mi se čini da on ima najbolje karakteristike od svakog gore pomenutog korektora. Zaista su "pogodili" teksturu i još nisam čula da je neka devojka bila nezadovoljna.





Moram da napomenem da sam mišljenje gradila na osnovu sopstvenog iskustva sa pomenutim proizvodima i jednostavno ličnim potrebama i očekivanjima od korektora. Svaki od proizvoda i dalje koristim. Samo sam Auru kupila jednom i nisam sigurna da li ću ponovo. Možda ću probati sa nekom drugom nijansom.

Verujem da ste probale ili koristite ove proizvode. Pišite mi iskustva i mišljenje!































Comments

  1. Svaka ti cast. Odlicno si opisala. Hvala ti 😉

    ReplyDelete
  2. Odličan post,stvarno svaka čast ! Sve detaljno i lepo uporedjeno. Dodala bih ja ovu borbu i Avon flawless korektor, koji mene dosta podseća na NYX-OV.
    Definitivno idem u potragu za Catrice!

    Frauleind.blogspot.rs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :) Nisam probala Avon flawless jer, iskreno, sumnjala sam u kvalitet. Znači dobro prekriva?

      Delete
  3. Iako su mi karakteristike okoloocnog podrucja identicne opisanim, kod mene je situacija obrnuta - jedino mi se Aurin ne uvlaci u borice oko ociju, dok Loreal nekako prokliza i izrazi bore vrlo brzo. Probala sam da ga setujem raznim vrstama pudera, ali mu to "ubije" hajlajt i sjaj :( Da li mozda imas jos neku preporuku za nanosenje Loreal-ovog? Probacu da ga ostavim malo duze da se upije, kao sto si navela u post-u...Pozdrav!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, ostavim ga malo duže kako bi upio i tek onda utapkam. Ja setujem sa Essence puderom u prahu za setovanje i dalje mi ne bude skroz mat. Koju nijansu od Aure koristiš? Meni je vanila potpuno neupotrebljiva za prekrivanje podočnjaka, ne znam kako svi Auru koriste za tu namenu.

      Delete
  4. Odlična poređenja! Catrice nikako da ulovim, uvek je rasprodat, Aurin čeka isprobavanje, Lorealov sam nekako zaobilazila jer mi se pakovanje činilo premalo a nisam ni proverila da ima 5ml. NYX-ov mi je odličan jer dobro prekriva (imam tamne krugove pa mi je potrebno bolje pokrivanje) i ne uvlači mi se u linije ako ga setujem. Trenutno (nekoliko meseci) koristim GR paletu kremastih korektora i prezadovoljna sam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako imaš tamne krugove, Loreal će ti kao i Aura biti preslab.

      Delete
    2. Super poređenje. Sviđa mi se što ima i nekih koje ja nisam uvrstila u onaj svoj tekst, a ni koristila, tako da sam nešto i naučila :D
      Probaću i Loreal i GR paletu. Hvala i Taupe Candy! ;)

      Delete
    3. Lepo je kada smo jedne drugima od pomoći. :)

      Delete
  5. Prezahvalna za ovaj post, nikako da pronadjem korektor koji mi odgovara, ili ne pokrivaju dovoljno ili ako pokrivaju isusuju mi kozu katastrofalno. Probacu i Catrice!!! Pozzz

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark