Skip to main content

Medisana SPA SONIC- Dermatološki aparat za čišćenje lica

Nekada su žene za čišćenje lica koristile samo vodu i sapun, a danas skoro svaka žena praktikuje nekoliko koraka u čišćenju koji podrazumevaju više vremena i veći broj različitih proizvoda. Proizvođači iz godine u godinu odlaze korak dalje te nam omogućuju da iz svog toplog doma čistimo i pilingujemo lice bez potrebe odlaska kod kozmetičara.


Četke, odnosno aparati za čišćenje i pilingovanje lica pojavili su se relativno skoro, a žene, koje su jednom probale ove proizvode, više ne mogu svoju svakodnevnu rutinu čišćenja da zamisle bez njih. 

Ceo svet je poludeo za Clarisonicom, a onda su se pojavili i drugi brendovi koji su napravili sličan proizvod ali sa mnogo pristupačnijom cenom. Nisam probala Clarisonic, mada verujem da opravdava cenu i ne mogu da ga uporedim sa aparatom o kome ću vam pisati u ovom postu. Međutim, ono što je meni bilo važno kada je u pitanju aparat za čišćenje lica jeste da dobro obavlja posao, a da je ujedno i nežan za moju osetljivu kožu lica.




Medisana Spa Sonic je dermatološki aparat za čišćenje i epilaciju lica i tela namenjen za korišćenje pre, posle ili tokom tuširanja. Proizvođač tvrdi da je šest puta bolji od ručnog nanošenja nekog proizvoda za piling, da uklanja makeup i dubinski čisti pore.

Aparat koristi nežnu rotirajuću mirkomasažu četkama kako bi omekšao makeup, masnoću i nečistoću poput prljavštine iz vazduha i prašine, donoseći šest puta bolje čišćenje od ručnog. Rotirajuća mikromasaža četkama poboljšava izgled kože, nežno ali efikasno čisti čak i osetljivu kožu. 
Spa Sonic nežno čisti pore bez grubog trljanja i hemikalija. Kao rezultat vaša koža će bolje apsorbovati preparate koje koristite. Rezultati uključuju smanjenje bora, finih linija i poboljšanje tena. 




U pakovanju dobijte aparat, zatim tri različite četke i jedan kamen za piling. Tu je i uputstvo za upotrebu napisano za sprskom jeziku.




Sam aparat je na baterije koje ne dobijate u pakovanju nego ćete morati da ih kupite posebno. Biće vam potrebne četiri od 1,5 v, a ja bih vam preporučila da uzmete one što mogu da se pune jer su praktičnije. Slobodno možete da ga pokvasite, jedino se ne preporučuje potapanje u vodu.




Dobijate dve četke za lice, jednu za telo i jedan kamen za piling tela. Stavljanje i skidanje četke sa aparata je lako i ne zahteva nikakav poseban trud ili vreme. 
Održavanje četkica je jednostavno. Potrebno je samo isprati ih nakon korišćenja, malo ih obrisati o čist peškir i ostavititi da se osuše.

Četka za čišćenje lica





Ova četka je napravljena od ultra mekanih vlakana koja su specijalno namenjena za nežnu kožu lica. Odlična je za suvu i osetljivu kožu, jer apsolutno ne iritira i veoma nežno čisti. 

Kao što možete da pretpostavite, meni je ova četkica omiljena, baš zbog moje osetljive kože. Dobro očisti, koža nakon nje bude meka, a nema crvenila niti iritacija, kao što mi se npr. dešava kada koristim neke pilinge. Ono što mi se još više dopada je izgled moje kože ujutru (uvek je koristim uveče kako bih na spavanje otišla sa potpuno očišćenom kožom) koja je nekako sjajna i deluje zdravo, a ispucali kapilari skoro da se i ne vide.




Zbog toga što je nežna, ova četka je dobra za svakodnevno korišćenje. Međutim, ja je ne koristim ukoliko taj dan ne nosim šminku. 

Kako je koristim? 

Prvo skinem šminku vlažnim maramicama i/ili micelarnom vodom, posebno je bitno da šminku potpuno skinete sa očiju. Onda pokvasim lice, a zatim i četku. Stavim na nju gel za umivanje koji svakodnevno koristim, rasporedim ga po celom licu, a onda kružnim pokretima lagano prelazim preko kože izbegavajući samo predeo oko očiju. Kada završim sa čišćenjem operem lice mlakom vodom, zatim operem i četkicu koju sam koristila.


Četka za čišćenje i piling lica





Vlakna ove četke nešto su jača od standardne i specijalno su namenjena da uklone izumrle ćelije kože. Proizvođač preporučuje da se pre upotrebe ove četke očisti lice kako bi rezultati bili što bolji.
Ona ima vlakna koja se prilično brzo suše.




Ne bih vam preporučila da ovu četku koristite svakodnevno, jer je agresivnija od prethodne. Najbolje bi bilo jednom do dva puta nedeljno, posebno ukoliko imate osetljivu kožu. Meni se pojavilo crvenilo na koži nakon pilinga, ali je ono ubrzo nestalo i sutradan nisam imala nikakve iritacije na licu. Kada je koristite vi ne osećate da je ona mnogo grublja, ali tek kada završite osetite da je ipak u pitanju agresivnije čišćenje. 


Četka za čišćenje tela





Kao što možete i sami da primetite ova četka je mnogo veća od ostalih u pakovanju i ona je namenjena dubinskom čišćenju celog tela. Ovakvo čišćenje podstiče i cirkulaciju, a skida i sve izumrle ćelije sa kože. 




Posebno je dobra ukoliko koristite proizvode za samopotamnjivanje jer će dobro pripremiti kožu, a i skinuti neke fleke ukoliko ih imate.
Ako volite dugo da se kupate/tuširate, ova četka je idealna za vas. Uz nju možete da se opustite lagano prelazeći preko celog tela. Međutim, ja volim brzo da se istuširam tako da ovu četku koristim samo na koži dekoltea i vrata. 
Kada je reč o efektu koji daje, reći ću vam samo da je nakon nje koža veoma meka i sjajna, a da pri tom ne izaziva nikakva crvenila niti je agresivna.
Koristim je tako što prvo nanesem mleko za tuširanje na telo, a onda laganim, kružnim pokretima prelazim po koži.


Kamen za piling tela





Ovom kamenu sam se, pored nežne četke za osetljivo lice, posebno radovala. Znala sam da ću ga koristiti za stopala, jer mi na drugim delovima na telu koža nije posebno suva.
On je namenjen za efikasno uklanjanje žuljeva i izumrlih ćelija sa kože laktova, stopala i kolena.




Na sreću nemam preterano problem sa suvom kožom stopala, ali kao i kod svakog postoje oni zadebljali delovi koji su izraženiji leti. U pitanju je koža na palcu i zadnji deo pete. Ovaj kamen je sjajan baš za te delove jer dobro uklanja višak, a pri tom je nežan i ne oštećuje "normalan" deo kože. Često mi se dešavalo da oštetim kožu jer su mi turpije i kamenje za pete bili mnogo agresivni. Sa ovim kamenom je to praktično nemoguće.
Odlično je što on sve radi sam i ne zahteva nikakav poseban trud. Jednostavno samo nakon tuširanja/kupke nekoliko minuta ispilingujte stopala i nećete imati problema sa zadebljalom kožom. 
Ovaj kamen će biti od velike koristi posebno kada dođe period otvorene obuće.




On dolazi upakovan u providnu kesu u koju možete da ga opet, nakon korišćenja, odlažete. Što se tiče održavanja, samo ga nakon korišćenja operite mlazom tople vode i ostavite da se osuši.
Moram da napomenem da, ukoliko imate izuzetno suve i ispucale pete, ne verujem da će vam ovaj kamen biti dovoljan. Pre bih vam savetovala da prvo odete kod pedikira, a da sa ovim kamenom onda samo održavate lep izgled stopala.






Napomena: Pritisak na kožu ovim četkama i kamenom ne sme da bude prejak jer će ometati pokrete četke i smanjiti efikasnost.

Proizvođač savetuje da četkice menjate na svaka tri meseca!

Aparat je lagan i mali te je pogodan i za nošenje na putovanja. Jedino što bih zamerila jeste to što nema svoju futrolu kako bi nošenje u putnoj torbi bilo bezbedno.

Za kraj pogledajte kratak snimak.




Medisana Spa Sonic košta 3.950 dinara i možete ga kupiti u Ušću (Štand Medisana u prizemlju (istočni ulaz)), Stadionu (Štand Medisana u prizemlju), ali i preko sajta medisana.rs.

*Napomena: Iako sam proizvod dobila kako bih ga testirala i vama prenela utiske to nikako nije uticalo na moje objektivno mišljenje.

Kako vam se čini ovaj proizvod? Da li ga već imate ili nameravate da kupite? 




Comments

  1. Volela bih da ga probam, sviđa mi se princip rada i tvoj opis. A nije ni skup :) L.

    ReplyDelete
  2. Ako je ovo neka jeftinija verzija Clarisonica o kakvoj onda ti epilaciji govoris? Cemu takav naslov? Ocekivala sam nesto sasvim drugacije.
    Zorana Petrovic

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni u jednom momentu u tekstu nisam spomenula epilaciju, a naslov je takav zato što je to zvaničan naziv proizvoda. Tako da možete da se obratite proizvođaču ukoliko imate primedbe.
      Pozdrav!

      Delete
  3. Volim da pilinge svih vrsta...moja kozmeticarka kaze da preterujem...porucila sam ovu cetku stize za dva dana cim probam javljam utiske.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlično, jedva čekam da čujem. Ja je koristim prilično dugo i prezadovoljna sam.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark