Skip to main content

Balea maske za čišćenje lica

U borbi protiv mitisera i nečistoća na licu neophodan nam je dobar savezik. S obzirom na to da imam rozaceu zbog koje moje lice ne trpi toplotu, tretmani koji uključuju parenje, a zatim čišćenje lica ne dolaze u obzir. Moja T zona prilično je suva kao i ostatak lica, pa mi agresivni proizvodi uopšte ne odgovaraju. Zbog svega toga veoma mi je teško da pronađem nešto što će ujedno biti blago, ali i dovoljno delotvorno da otkloni nečistoće s lica.




Masku sa blatom iz Mrtvog mora koristila sam pre nekoliko godina i bila veoma zadovoljna, a sada sam se ponovo vratila na nju, dok mi je masku sa cinkom preporučila drugarica. Cena i jedne i druge je ista i veoma pristupačna.
Za oko 100 dinara dobijete dve kesice jedne maske. 




Iako na pakovanju piše da jednu kesicu nanesete na lice, meni, pošto masku nanosim samo na T zonu, količina u jednoj kesici dovoljna je za tri nanošenja.




Proizvođač preporučuje da masku nanosite u debljem sloju i držite na licu 10-15 minuta. Za to vreme maska se osuši i onda ju je potrebno isprati toplom vodom. Ne bih preporučila da ih koristite više od dva puta nedeljno zato što nema potrebe.

Maska za lice Mrtvo more





Uklanja nečistoće zahvaljujući blatu iz Mrtvog mora. Intezivno čisti kožu i istovremeno je umiruje. Sadrži minerale, uklanja odumrle ćelije kože i tako sprečava nečistoće.
Blato iz Mrtvog mora, u kome su povezani hranljivi minerali i elementi u tragovima, oslobađa kožu prekovremenog sebuma. Aloe vera hidrira i osvežava kožu, a ekstrakt kamilice neguje i umiruje kožu. Prirodna piling zrnca iz semena kajsije i bambusa nežno čiste kožu.




Ova maska se malo teže raspoređuje na licu, jer kako nanesete novi sloj kao da skinete prethodni. Isto tako se teže skida. Umesto da umijete lice, najbolje bi bilo da masku prvo skinete tupferom, pa se onda umijete toplom vodom.
Nakon što skinete masku primetićete da je lice mnogo čistije. Pore kao da su očišćenje i smanjene, a lice je meko i prijatno na dodir. Ova maska otkloniće sve izumrle ćelije. Koža zaista izgleda mnogo lepše, a nije nimalo isušena.




Maska za čišćenje lica sa cinkom





Čisti kožu zahvaljujući beloj ilovači. Cink uklanja izumrle ćelije na koži i matira je. Bela, mineralima bogata ilovača apsorbuje preostalu mast sa kože.




Ova maska se lako raspoređuje na licu i nije mnogo gusta. Međutim, osim što će ukloniti suvišnu masnoću s lica, ova maska neće uraditi ništa posebno. Pore mi nisu očišćenje niti mi je lice glatko na dodir. Verujem da bi ova maska bila odlična za sve one koji imaju kožu koja se masti.




Da li ste koristili ove maske? Kakvi su vaši utisci?


Comments

  1. Obožavam Baleine maskice! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja generalno volim sve Baleine proizvode. :)

      Delete
  2. Probacu drugu zbog mesovite/masne koze. :)

    ReplyDelete
  3. Probala sam skoro sve njihove maske i super su kvalitetne ali mislim da bi trebali da nam naprave i vece verzije :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bravo. Neka varijanta u tubici bila bi odlična. :)

      Delete
  4. Probala sam ovu masku od mrtvog mora i mnogo je dobra. Svidja mi se kako mi je lice posle nje :)
    Probacu i ovu drugu :))

    ReplyDelete
  5. Hiya, I’m really glad I have found this information. Nowadays bloggers publish only about gossip and internet stuff and this is really frustrating. A good site with interesting content, that is what I need. Thanks for making this web-site, and I’ll be visiting again. Do you do newsletters by email?
    24k gold serum

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark