Skip to main content

ŠAMPONI ZA SUVO PRANJE KOSE

Šamponi za suvo pranje kose postali su izuzetno popularni u poslednje vreme i sve je više brendova koji u svojoj ponudi imaju ovaj proizvod. Svaka devojka složiće se da oni izuzetno “olakšavaju život” samim tim što nam omogućavaju da naša kosa duže izgleda lepo i čisto.

Iako su se neki tek sad, prvi put, susreli sa šamponima za suvo pranje, ja sam ovaj proizvod koristila pre, sigurno, 10 godina. Avon ga je imao u svojoj ponudi, a sećam se da nisam bila mnogo zadovoljna njegovim učinkom.
Još pre 28 godina, moja mama, dok je bila sa mnom u porodilištu, koristila je neki proizvod ovog tipa. Što znači da šamponi za suvo pranje postoje već dugo na tržištu, ali sada su daleko kvalitetniji.


5. mesto-  Velnea





Kupila sam malo pakovanje kako bih isprobala ovaj šampon, jer nisam previše verovala u njegov učinak. Bila sam u pravu. Ovaj šampon ne radi ništa. Neće pokupiti masnoću sa vašeg temena. Izgledaće kao da ništa niste ni naprskali na kosu. Ima prijatan miris i ne ostavlja beli trag, ali to je sve. Cena je, čini mi, se oko 200 dinara.



4. mesto- Balea




Koristila sam ga pre određenog vremena. Za nijansu je bolji od prethodnog, ali ni on neće učiniti da vaša kosa izgleda mnogo čistije. Vrlo brzo nestaće sa temena i izgledaće kao da ga niste ni naprskali. Ostavlja izuzetno vidljiv beli trag čak i na plavoj kosi. Cena oko 250 din.



3. mesto- Baby puder 




Sigurno se pitate šta će baby puder u ovoj priči. E pa, drage moje, ovaj proizvod zaista možete da koristite kao šampon za suvo pranje. Upija masnoću i otklanja neprijatne mirise. Ne preporučujem da se mnogo koristi na tamnijoj kosi, jer je vidljiviji. Takođe, ne bih preporučila često korišćenje, jer može da izazove pojavu peruti. Ovo je više proizvod za prvu pomoć, ali što je najbitnije dobro obavlja posao. Možete ga pronaći i za 100 din.



2. mesto- Balea trend it up





Solidnog je kvaliteta. Upija masnoću i ne ostavlja mnogo beli trag. Prijatnog je mirisa. Kosu drži prilično čistom i više od 24 sata (mada to zavisi i od toga koliko vam je teme zamašćeno). Jedino što mi se ne dopada preterano jeste to što kosa pri temenu bude suvlja i ne izgleda mi mnogo lepo kao sa šamponom o kome će biti reči u nastavku. Cena oko 250 din.


 1.mesto- Batiste





Probala sam ga nedavno i zaista opravdava glasine da je najbolji suvi šampon na tržištu, kako kod nas, tako i u inostranstvu. Odlično osveži, upije masnoću, a kosa je meka, sjajna i deluje kao da ste je oprali. Drži kosu „čistom“ i do dva dana. Cena je oko 600 dinara, što je prema mom mišljenju mnogo, s obzirom na to koliko se brzo troši.

Ne samo Batiste, već svi šamponi za suvo pranje kose izuzetno brzo se potroše, što im je generalno mana, osim naravno baby pudera. Međutim, verujem da svaka devojka, koja ih je probala, ne može da zamisli život bez njih. Morate imati na umu da, ma koliko delotvorni bili ovi šamponi, ipak ništa ne može da izgleda tako lepo kao sveže oprana kosa. :)


Jeste li koristile neke od ovih šampona za suvo pranje? Kakvi su vaši utisci?

Comments

  1. Opa, pa ti baš imaš iskustva sa suvim šamponima. Ja lično nisam probala ništa sem Batiste i njega ću se i dalje držati. Jeste skuplji ali vredi svake pare za te neke hitne situacije, ionako ne planiram stalno da ga koristim....L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja se uvek vratim na Balein trend it up, povoljan je i dobro obavlja posao. :)

      Delete
  2. Delimo obozavanje Batista :D Trenutno imam Baleu trend it up i nisam zadovoljna, generalno radi svoj posao, ali nisam odusevljena :) Vracam se miljeniku cim pre

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja imam isto mišljenje o Balei, ali nekako jeftina mi je pa je uvek kupim. :)

      Delete
  3. I ja sam probala sve sa tvoje liste i skroz se slazem sa tobom :) Gledala sam jednu devojku na Youtube koja koristi kukuruzni skrob kao suvi sampon, smatra da bolje radi posao od bebi pudera jer navodno kukuruzni skrob daje vise volumena :) Nisam probala, mozda se jednog dana i usudim :) A do tada Batiste <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Čula sam za kukuruzni skrob, možda i probam. :)

      Delete
  4. Nisam probala,ali bih bas volela,nekako me posebno privlaciBalea.

    ReplyDelete
  5. mene je Balein šampon za suho pranje gušio, nekontrolisano sam kašljala nakon nanošenja, užas xD Batiste je zaista odličan šampon za suho pranje, ali kako mi nije dostupan, koristim Girlz Only šampone za suho pranje, koju su kvalitetom relativno blizu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kašalj, da i meni se to dešava. :) Nisam čula za Girlz Only, ne znam da li ima kod nas taj brend.

      Delete
  6. Ja sam imala nekoliko ovih mini Batiste, od 50ml i trajale su mi bs dugo.. tako da po meni i nije previse skupo 600 din za veliko pakovanje, samo sto ja imam problem jer ne mogu da pronadjem ovaj bas original, svu su oni braon ili za plavu kosu, ovaj bas nigde ne mogu da pronadjem, a nesto nemam zelju da isprobavam neki drugi jer sam sa ovim vise nego odusevljena :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam ovaj dobila u novinama, tako da ne znam da li ima da se kupi u drogerijama.

      Delete
    2. Znam znam, i ja sam dobila u novinama, pokupovala sam svugde po gradu gde sam nasla, ali nigde nema full pakovanje, barem ja nisam nasla do sad :)

      Delete
  7. Nikada nisam koristila šampon za suvo pranje kose ali mi je nekoliko puta bio neophodan.
    Hvala na preporuci! Moraću da probam ovaj tvoj No 1 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nema na čemu. :) Sa njim nema greške.

      Delete
  8. Cula sam dosta pozitivnih komentara o Batiste samponu, ali do sada nisam koristila sampon za suvo pranje. Obicno i nemam potrebe za tim, jer kosu perem na 3-4 dana. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni se kosa brže izmasti zato što svašta stavljam na nju, pa mi on dobro dođe.

      Delete
  9. Ja nikako da probam nijedan a baš imam želju , možda probam za početak ovaj od Baleice :)

    ReplyDelete
  10. Zeno ja sam sa ovim suvim samponima zeznula teme glave,jedva sam se spasila od peruti. Jesu kao spas trenutno ali neka hvala,operes kosu i cao. Koristila sam Batist i bebi puder i iskreno nisam videla neku bitnu razliku,efekat je gotovo isti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja sam zeznula teme i sad sam na odvikavanju od suvih šampona. :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark