Skip to main content

PROBAJ, ZAOBIĐI #5

Kao neko ko veoma vodi računa o svojoj kosi, a ujedno voli i da je stalno oblikuje, u prilici sam da isprobavam razne proizvode. Nisam od onih kojima su dovoljni samo šampon i maska. Ponekad umem da se našalim govoreći da se moja kosa hrani raznovrsnije od mene.

U ovom Probaj, zaobiđi postu predstaviću vam proizvode za kosu koji su mi se dopali, ali i one koji mi uopšte nisu odgovarali. Veoma je individualno da li će vam neki proizvod odgovarati i zato ne uzimajte ovo zdravo za gotovo, ipak je samo u pitanju moja kosa.


Maske- Gliss kur i Loreal Elseve  






PROBAJ


Gliss kur Ultimate oil elixir





Ovo je maska sa keratinom koja veoma prija mojoj oštećenoj kosi. Već sam pisala koliko volim sve Gliss kur proizvode, pa tako i ovu masku. Namenjena je za oporavak kose i zaista se primeti razlika kada je koristim. 

Sve maske sa keratinom, pa i ova, kratko se drže na kosi, što meni zaista odgovara, jer me iskreno mrzi da čekam 5 do 10 minuta kako bi maska delovala. 




Ima intezivan, predivan miris i neke sitne šljokice koje ne znam čemu služe, ali ne smetaju. Sve u svemu jedna od boljih maski.



ZAOBIĐI


Loreal Elseve Total repair 5





Verujem da se sad mnogi pitaju šta ova maska radi u delu Zaobiđi, jer znam da je jedna od omiljenih gotovo svima. Godinama sam isprobavala razne Elseve maske za kosu i nijedna mi nikada nije prijala. 




Volim Loreal proizvode i smatram da su kvalitetni, ali jednostavno ove maske ne sarađuju sa mojom kosom. Još nisam naišla na onu koja će da mi nahrani krajeve, zagladi ih tako da oni lepo izgledaju. Uglavnom mi sve isuše kosu, a probala sam i žutu i crvenu i ljubičastu i roze, ne vredi.



Sprej za zaštitu od toplote- Loreal i Syoss







PROBAJ


Loreal Elnett satin





Godinama peglam kosu i retko kad koristim nešto za zaštitu od toplote. Nisam primetila neku preveliku razliku kada ih koristim i kada ne. Međutim, imala sam želju da ispobam ovaj Lorealov sprej.
Nije neka prevelika zaštita, moram da priznam, međutim ne lepi kosu, ne isušuje je, naprotiv čini je lepom i svilenkastom





Štiti kosu do 230 stepeni Celzijusa. Proizvođač tvrdi da kosa ostaje ravna 3 dana. Meni je ravna dok god je ne operem koristila ili ne koristila ovakve proizvode, tako da to ne mogu da potvrdim. Ima prijatan miris. Sporije se troši. Nažalost, ovo je još jedan proizvod koji nećete pronaći u Srbiji.


ZAOBIĐI


Syoss





Ne dopada mi se što lepi kosu, kao da sam nanela lak. Otežava sušenje, a vrhovi deluju iskrzano i dodatno isušeno. Kosa je kruta i uopšte ne izgleda lepo. Nema prijatan miris. Štiti kosu do 220 stepeni Celzijusa.







Lak za kosu- Nivea i Balea






Oba spreja kupila sam u malim putnim/tester bočicama kako bih isprobala koji mi odgovara. Inače volim ova pakovanja, jer mogu da ih ponesem svuda sa sobom.


PROBAJ


Nivea Diamond Volume





Ovaj sprej me je oduševio. Ima prelep miris koji se dugo zadržava. Odlično učvrsti kosu kao što i obećava, a ne ulepi je previše. Od svakog laka očekujem da će bar malo da mi ulepi kosu ako želim da mi frizura dugo traje. On ne isušuje vrhove, a kosa je meka i lepa i na izgled i na dodir.





Volim da pravim lokne i on mi ih odlično drži uvijene. Jednom sam ga testirala po nekom užasnom vremenu. Sećam se da je padala jako sitna kiša, a lokne se nisu skroz ispravile, što je značilo da je ovaj lak prošao test. Verovatno ću ga kupiti ponovo.






ZAOBIĐI


Balea Classic & Style





Ovaj sprej je srednje jačine, ali za moje prohteve nije dovoljno jak. Lokne ne budu dugo uvijene, kao da ništa nisam ni stavila. 





Ima lep miris i sa keratinom je, što je plus, ali jednostavno ne učvršćuje dovoljno i neću ga kupiti u standardnoj veličini.




Probaj, Zaobiđi- dodatak







Still farbu 11.1, plavi led, koristim već dugo, ali u poslednje vreme sam primetila da mi je kosa mnogo više žuta nego ranije, iako je u pitanju farba koja uklanja žute tonove, jer sadrži pepeljast pigment. Dešava se da se kosa zasiti određenog proizvoda, pa verujem da je sličan problem i ovde u pitanju. Na polici u Lilly-u spazila sam istu farbu samo sa novom formulom i sa, kako tvrde, dvostruko više ulja. Rešila sam da je probam i zaista je bolja od standardne. Čini mi se da bolje izvuče izrast i da je kosa manje žuta, a nekako je i sjajnija. Definitivno preporučujem da uzmete novu formulu, a staru zaobiđete.




Da li ste probale neke od ovih proizvoda?





Comments

  1. Gliss maske obožavam i dugo ih koristim, ostalo ne mogu da komentarišem jer nisam isprobala. Volim ove tvoje postove :).

    ReplyDelete
  2. Volim Gliss maske kao i Nivea lak za kosu. Ostalo nisam probala. Slazemo se u misljenju :)

    ReplyDelete
  3. Za Syoss sprej si upravu. Probaj na suvu kosu da ga nanosis,možda su bolji rezultati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao, ja sam ga bacila u smece! Isusio mi je krajeve strasno :/

      Delete
  4. Odlican uvid za sve proizvode namenjene kosi. Hmm, iznenadjena sam za Syoss sprej nisam ga probala ali sam imala misljenje da je dobar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam čula da se nekom dopao Syoss sprej.

      Delete
  5. Ja sam skoro uzela regenerator iz ove kolekcije Gliss Kura.Fantastičan,lagana kosa posle njega,sve što tražim od jednog regeneratora.Mogla bih do sutra o njemu da pišem.

    ReplyDelete
  6. Koristim ovu Gliss masku sa keratinom i prezadovoljna sam,preporuka i od mene! :)

    ReplyDelete
  7. Slažem se za Gliss kur, a što se sprejeva za zaštitu od toplote tiče, ne znam ni zašto ih uzimam kad nikakvu razliku ne vidim tokom korišćenja već eto, nadam se da deluju :)

    ReplyDelete
  8. Baš volim ove tvoje postove! Upravo koristim L'oeral žutu masku za kosu i meni je stvarno odlična, ostale proizvode nisam probala. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :) Znam da mnogi baš vole Loreal, zato sam isprobala skoro sve maske, ali meni ne odgovaraju.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark