Skip to main content

Max factor Ageless Elixir 2 u 1

Max factor puderi važe za one koji imaju izuzetno dobro prekrivanje, ali koji su teški i komedogeni, zato ih mnoge žene zaobilaze. Ja sam ih koristila više od tri godine u kontunuitetu i nisam imala probleme sa licem. Poslednji koji sam kupila bio je ovaj o kome vam danas pišem. Koristila sam ga kratko jer su u tom periodu počeli moji problemi sa kožom lica u vidu crvenila, iritacije, suvoće i te probleme povezivala sam sa ovim puderom. Međutim, od kako koristim kvalitetnije kreme, lice mi se delimično oporavilo i dala sam puderu drugu šansu.




Ageless Elixir 2 u 1 je puder i serum koji prikriva nedostatke, sitne linije i bore. Deluje protiv vidljivih znakova starenja i to zahvaljujući posebnom Elixir serumu koji je bogat antioksidantima i sastojcima za hidrataciju. Ujednačuje ten i smanjuje vidljivost pega.




Pakovanje je plastično i veoma praktično, sa pumpicom kojom se puder lako dozira. Ima dno koje se trošenjem povlači na gore, tako da otprilike možete znati koliko vam je proizvoda ostalo.



Tekstura je penasta. Lako se nanosi i razmazuje. Brzo se upija i stapa sa kožom. Čini mi se da je ovo jedini Max factor puder koji nije potpuno mat.





Ima fin sjaj, ali sklon je tome da prosija na T zoni i zato je potrebno matirati ga puderom u prahu ili kamenu.

Prekrivenost je srednja do potpuna, zavisi kako na čijoj koži i čime ga nanosite (veću prekrivenost dobićete korišćenjem četki, a manju sunđerima). Ja ga nanosim sunđerom jer mi tada najlepše izgleda na koži.
Na fotografiji videćete da mi nije prekrio mladeže, što ni ne očekujem od pudera, jer mi se ne dopada efekat maske.




Nisam primetila da mi posebno prekriva borice i da nešto mlađe izgledam. :)

Prijatan je na licu, hidrira, a koža je meka.

Na mojoj suvoj koži traje otprilike 6 sati, onda T zona počinje da se masti, a sklon je i da lagano nestaje sa lica.

Miris je izuzetno lep, čini mi se da nisam imala puder koji lepše miriše.

Ono što je bitno, nisam primetila da zatvara pore, ali svakako izbegavam da ga svakodnevno koristim.

Ima SPF 15.

Kada bih ga ocenjivala od 1 do 5, dala bih mu 3+.

Sastojci: Cyclopentasiloxane, Aqua, Glycerin, Talc, Dimethicone Crosspolymer, Diethylhexyl Carbonate, Sodium Chloride, Niacinamide, Acetyl Glucosamine, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Palmitoyl Pentapeptide-4, BHT, Allantoin, Camellia Sinensis Leaf Extract, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Dimethicone, Cyclohexasiloxane, Methicone, Aluminum Hydroxide, PEG-10 Dimethicone Crosspolymer, Cyclotetrasiloxane, Disodium EDTA, PEG-100 Stearate, Caramel, Benzyl Alcohol, Methylparaben, Propylparaben, Ethylparaben, Parfum, Linalool, Hexyl Cinnamal, Citronellol, Limonene, Benzyl Salicylate, Butylphenyl Methylpropional, [+/- CI 77891, CI 77489, CI 77491, CI 77499]

Zaboravila sam koliko sam ga tačno platila, znam da je više od 1000 a manje od 1500 dinara.

Da li ste probale ovaj puder?







Comments

  1. Ja nešto ne volim MF proizvode. Kada sam počinjala da se šminkam koristila sam ih ali su mi bili preagresivni za moju kožu i od tada ih izbegavam. Pre par godina sam imala MF Renew, čini mi se da se tako zove i bila sam oduševljena ali nisam nastavila da eksperimentišem dalje. Mislim da nemam ni jedan njihov proizvod, neverovatno :) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam počela da ih kupujem jer su na televiziji koristili sve njihove proizvode, pa mi je bilo lakše da mi odem i kupim puder i korektor koji mi oni stavljaju. :) Tako sam otkrila i one pan stikove, međutim više mi nisu tako dobri, valjda sam ih "prerasla". Probala sam onaj puder 3 u 1 tester i mogu ti reći da mi se dopada. :)

      Delete
  2. Dugo sam koristila Max factor Lasting Performance u najsvjetlijoj nijansi ali samo za podočnjake i uopće mi nije bio loš, tu i tamo bih ga stavila na cijelo lice ali nedovoljno često da bi mi napravio neku štetu, imam samo dobra iskustva s njim. Čitala sam dosta o oksidaciji njihovih pudera međutim s mojim puderom se to nije događalo, rekla bih da je bio prilično dobar ali zasad mislim da mi puder još ne treba. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Malo oksidiraju i zato je bolje uzeti svetliju nijansu. Jedini kojeg bih možda kupila u budućnosti je onaj 3 u 1, zato što je lagan, ne ističe suve delove, a solidno prekriva.

      Delete
  3. Najvise volim Max Factor Facefinity, koristila sam ga ranije, vise ne, ali je po meni jedan od najboljih Max Factor pudera. Citala sam dosta pozitivnih komentara za Panstick kompaktni puder, ali sam skepticna po pitanju njega ne znam zasto ali nisam ga probala iako sam imala priliku.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam ga koristila dugo, pa sam prešla na neke druge i probala sam ga opet, ali više mi nije to to. Shvatila sam da ima mnogo boljih korektora. Kao puder je nenosiv.

      Delete
  4. Izgleda odlicno, dugo razmisljam o nekom Max Factor puderu ali ne mogu da se odlucim koji da uzmem.. dopada mi se tvoj opis ovog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pre ti preporučujem Facefinity 3 u 1. Čak je bio odličan i na mojoj suvoj koži, a nije težak. :)

      Delete
  5. Nisam koristila ovaj,ali dosta drugih proizvoda jesam,a onda sam prestala iz ne znam kog razloga. Uvek su mi bili ok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imam i ja takva iskustva sa određenim proizvodima, ali kad je nešto zaista dobro, uvek se vratim na to. :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark