Skip to main content

All about BLUSH brushes


Kako biste postigli savršeni makeup, neophodne su vam četkice za šminkanje. Što su one kvalitetnije, to će i efekat na vašem licu biti bolji. Do pre samo nekoliko godina niste mogli da pronađete dobre četke po povoljnoj ceni. Pojavom beauty blogera, sve više devojaka počelo je da se interesuje kako za šminku tako i za makeup “alat”, a proizvođači se trude da pruže što kvalitetniji i raznovrsniji asortiman.




Blush četkice prilično su kvalitetne i pristupačne, a dodatno mi se dopada to što stalno izbacuju nove modele. U Alexandru možete da pronađete oko 40 različitih četkica, za lice, oči, usne i obrve, a ja ću vam, u ovom postu, predstaviti sve one koje koristim.





LICE



Blush 32




Čuvena Blush četka koju većina devojaka koristi za nanošenje tečnog pudera. Pored tečnog njome možete da nanosite mineralni puder, puder u kamenu i rumenilo.
Napravljena je od sintetičke dlake. Prijatna je na dodir, mekana, a dlake su gusto zbijene.




Drška je drvena, kvalitetna i čvrsta kao i kod svih Blush četkica.
Lepo nanosi puder, posebno je dobra ako nemate mnogo vremena. Kod nje mi se dopada to što se nikad ne uprlja previše, iako troši više pudera nego npr. bockalica ili sunđer. Često je koristim i za nanošenje rumenila.




Lako se održava. Dlake ne ispadaju.
Cena 515 dinara.



Blush 97e



Jedna od novih Blush četkica, od prirodne dlake i sa skraćenom drškom, pogodnom za putovanja ili za nošenje u tašnici.
Proizvođač tvrdi da je namenjena za nanošenje tečnog pudera, međutim ne bih vam preporučila da je koristite za tečni, prvenstveno zbog toga što je od prirodne dlake.




S obzirom na to da je pljosnata dobra je za nanošenje pudera za konture. Odlično se pokazala kao četka za rumenilo, mada njom možete da nanosite i pudere u prahu ili kamenu.




Mekana je i nežna, lako se održava.
Cena 480 dinara.


Blush 30A




Lepezasta četkica napravljena je od prirodne dlake, a namenjena je za senčenje. Odlična je za nanošenje hajlajtera, a njome možete i da konturišete jer je uska i precizna.




Drška je kvalitetna, dlake ne ispadaju prilikom pranja.
Cena 430 dinara.



Blush 7A




Blush četkice sa crnom dlakom dosta su lošije od ostalih četkica jer su grube i umeju da grebu lice. Izuzetno se “linjaju”, ostavljajući dlake svuda po licu, a prilikom pranja ispuštaju crnu boju.




Ova četka je od prirodne dlake i namenjena je za nanošenje rumenila, hajlajtera ili za konturisanje, međutim ja nisam zadovoljna kako obavlja posao.
Cena 380 dinara.



Blush 10




Četkica za blendanje, takođe od prirodne dlake. S obzirom na to da je manja, pogodna je i za nanošenje hajlajtera, konturisanje, a može da posluži i za rumenilo. Meni se lično ne dopada zbog svih karakteristika koje ima kao i prethodna, a nije se dobro pokazala ni u blendanju. Tvrda je i sklona je tome da skida puder prilikom nanošenja drugog proizvoda.
Cena 210 dinara.



ČETKICE ZA OČI I OBRVE



Blush 11




Četkica od sintetičke dlake namenjena iscrtavanju obrva, ali isto tako i nanošenju gel alajnera. Lepo iscrta i popuni obrve. 



Može da posluži i za nanošenje senke umesto alajnera, ali ne ostavlja jak trag, jer nije previše tvrda.
Cena 170 dinara.


Blush 13




Kosa četkica od sintetičke dlake namenjena za senčenje. Odlična je za blendanje i izvlačenje uglova. Meka je i veoma prijatna. 




I nakon nekoliko pranja, kvalitet je ostao isti.
Cena 210 dinara.



Blush 65E




Još jedna od novih Blush četkica, poznatija kao pencil brush. Napravljena je od prirodne dlake, a njom možete precizno naneti senku na pregibu kapka, uz donju liniju trepavica ili u uglovima oka



Malo je deblja nego standardna pencil brush, ali dobro izblenda senku. Dlaka joj je oštrija, ali je laka za održavanje.
Cena 250 dinara.



Blush 16C



Iako na ovoj četkici piše da je 16C ona je potpuno ista kao 16A, jer je kratka i čvrsta. Napravljena od sintetičke dlake i namenjena preciznom nanošenju senke. Pogodna je i za iscrtavanje obrva jer je tvrda i preciznija od koso sečene četkice. 




Odlična je za nanošenje senke uz donju liniju trepavica.
Cena 245 dinara.



Blush 9A




Četkica od sintetičke dlake. Osnovna funkcija joj je nanošenje senke na kapak, ali je mnogo bolja za precizno nanošenje korektora. Meka je i lepo razmazuje. Lako zalazi u uglove, a dobra je i za konture nosa.
Cena 190 dinara.



Blush 26




Četkica za obrve i trepavice. Veoma je kvalitetna i odlična za raščešljavanje. Njome možete ukloniti višak maskare sa vaših trepavica ili puder sa obrva pre iscrtavanja ili popunjavanja.
Cena 175 dinara.


Generalno sam veoma zadovoljna ovim četkama i verujem da mogu da pariraju i mnogo skupljim četkama različitih brendova. Posebno mi se dopada to što su cenom pristupačne, te svaka devojka može da ih priušti.
Možete ih nabaviti u svim prodajnim objektima Alexandar cosmetics ili poručiti preko njihovog sajta.



Koristite li Blush četkice? Kakvi su vaši utisci?

Comments

  1. Koristim blush četkice i zadovoljna sam njihovim kvalitetom.

    ReplyDelete
  2. Blush cetkice su odlicne..Meni je 32 omiljena, i delimo isto misljenje o njoj..:)) Odlican post kao i uvek..:)

    ReplyDelete
  3. Morala bih malo da dopunim kolekciju jer četkica nikad dosta :D
    Ovu 65 pencil već dugo želim a nikako da odem po nju. L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni se baš dopada, trenutno samo nju koristim za precizno nanošenje senke. :)

      Delete
  4. Imam 32 i 14 B i odlicne su, 32 najvise koristim za rumenilo :) Moram da potrazim i ovu 97 E, bas mi izgleda primamljivo. Super post :) Kristina

    ReplyDelete
  5. Da li 97e može da se koristi za nanošenje bronzera? I koji ti koristiš za nanošenje bronzera?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Može da se koristi i za bronzer, ali ja trenutno najviše volim Essence pljosnatu četkicu. :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark