Skip to main content

PRAJMERI- BALEA I INGRID


U današnjem postu predstaviću dva prajmera koja imam u svojoj make-up kolekciji.
Da budem iskrena, ne koristim ih jer mi je koža suva i osetljiva, tj. nema potrebe jer kod takve kože ne postoji problem sa trajanjem tečnog pudera. Međutim, kupila sam ih dok mi je koža još bila mešovita, tačnije pre nekoliko meseci.

Prajmer je namenjen za matiranje, popunjavanje pora i finih linija i ujednačavanje tena, tačnije za pripremu lica za savršeno nanošenje pudera. Proizvođači garantuju veću postojanost pudera ako pre šminkanja nanesete prajmer.
Prajmer se nanosi nakon što ste na lice naneli kremu, a pre tečnog pudera.



Ingrid podloga za make-up



Ingrid je poljska kozmetika koja može da se pronađe u manjim parfimerijama po povoljnim cenama. O kvalitetu ne mogu mnogo da govorim jer sam koristila još samo tečni puder koji mi je bio dobar.
Ingrid prajmer je silikonska formula čiji je zadatak da čini kožu mekom, daje potrebnu vlažnost, olakšava nanošenje pudera i garantuje savršen i dugotrajan make-up.

Balea krema za savršen ten



U roku od nekoliko sekundi ova krema bi trebalo da optički sakrije borice, pore, nejednakosti i sjaj. Ten bi trebalo da izgleda ujednačeno zbog mineralnih pigmenata koji reflektuju svetlost. Matira, pružajući gladak i nežan osećaj kože.

Oba prajmera dolaze u kutijama, ali pošto sam ih ja odmah odložila u kantu za smeće, "skinula sam" fotografije sa interneta da vidite kako izgledaju.



Testirala sam ih tako što sam na jednu stranu lica nanela Ingrid, a na drugu stranu Balea prajmer. Ovo je najbolji način da uporedim kako se oba prajmera ponašaju na koži i kako obavljaju svoj “posao”.

Tekstura. Oba prajmera su na bazi silikona, Ingrid je providan, dok je Balea beličast. Ingrid prajmer je gušći.

Ingrid
 
Balea

Miris nije prijatan ni kod jednog ni kod drugog proizvoda, s tim što Ingrid prajmer ima baš nekako miris silikona, plastike (ako to ima ikakvog smisla).

Malo proizvoda je dovoljno da se lepo razmaže na licu, u oba slučaja.

Kada se nanesu na lice daju blagi sjaj, koža izgleda ujednačenije. Malo je, na izgled, lepša koža na strani lica na kojoj je Balea prajmer, verovatno zbog pigmenata koji reflektuju svetlost.

Koža je mekša i baršunastija na mestu gde sam nanela Ingrid prajmer.

Stavljanje pudera olakšano je na obe strane lica, bolje se razmazuje i raspoređuje. Strana lica, na kojoj je Ingrid prajmer, lepše izgleda, puder ima bolju prekrivenost. Celo lice nema mat izgled, već blagi sjaj.

Postojanost pudera nije dugo zagarantovana, iako je to jedna od funkcija ovih proizvoda. Posle nekoliko sati kao da puder počinje lagano da nestaje sa lica, ali mnogo više sa strane gde je Balea prajmer. Takođe, na toj strani više su istaknuti suvi delovi.

Nakon određenog vremena lice će blago da prosija, što isto ne bi trebalo. Ovde bi bilo dobro napomenuti da ja ima suvu kožu.

Nakon skidanja šminke, lice mi je bilo crvenije nego inače.

Cene oba prajmera su oko 400 dinara.

U ovom duelu, pobedio je Ingrid prajmer, ali ja bih se uvek pre odlučila za Baleu, jer mi je “sigurnija” za lice. Iskrena da budem, pre bih vam preporučila, ako vam je prajmer neophodan, da skupite novac i kupite nešto bolje i kvalitetnije.

Da li koristite prajmere?

Kakva su vaša iskustva?



Comments

  1. Ja imam suvu kožu ali koristim prajmer kako bi popunila sitne linije i kako bi koža bila gladja :D

    ReplyDelete
  2. Ja imam suhu kožu,i tražim primer,tako da i mene zanima koji koristiš?

    ReplyDelete
  3. Ne koristim prajmere za lice zbog svoje suve kože koja ne da puderu da mrdne sa lica ali mi se Sephorin jako svideo pa ako se ipak odlučim za neki, to će biti taj ;) L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jesi li ga probala? Ja bih volela da nađem neki koji ne matira kožu već hidrira i daje blistavost.

      Delete
  4. Probala sam oba, i Garnier, sada koristim Aurin i odlican mi je :)

    ReplyDelete
  5. Probala sam oba,plus Garnierov.Ingrid mi je bio odlican,dok mi je Balein izazvao takav haos na licu da sam morala 2 meseca da se lecim :/ a i tekstura mi se nije dopala.Garnierov djene-djene,nekad mi bude dobar,nekad mi bukne lice od njega,tako da sam i od njega odustala.Sta znam,mozda prajmeri i nisu za mene. Kristina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ako imaš osetljivo lice, ne koristi ih ili probaj neki bolji, skuplji. Meni je ranije lice bilo odlično i svašta sam stavljala, nisam vodila računa, sada je preosetljivo.

      Delete
  6. Ja imam veoma suvu kozu, koristin Aurin prajmer i odlican mi je! Cak je i drugarica koja ima problem sa kozom lica (u smislu ima bubuljice, oziljke od ranijih bubuljica itd) pocela da ga koristi i odusevljena je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Već dugo želim da ga probam, a nikako da uzmem. Definitivno ću morati. :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

ZIAJA losion za samopotamnjivanje

I dalje ostajem pri tome da ću se i ovog leta minimalno izlagati suncu, iako volim preplanuli ten. Međutim, zdravlje mi je važnije od izgleda, a izuzetno sam svesna koliko su sunčevi zraci opasni, posebno za mene. S obzirom na to da sam prilično svetlog tena, koji inače ne volim, pomoć tražim u kremama za samopotamnjivanje. Već sam pisala o Balea proizvodima za ovu namenu kojima sam prilično zadovoljna (pročitajte ovde ). Međutim, rešila sam da probam i Ziaju. Dobila sam preporuku od drugarica, ali i prilično niska cena od 300 dinara na sniženju, naterala me je da kupim ovaj proizvod.

SUBRINA professional Unique farba za kosu (moje iskustvo sa farbama)

Svako ko se farba u plavo, zna koliko je teško dobiti lepu, prirodnu nijansu, bez žutih tonova. Ja sam tokom godina koristila mnoge farbe, a u nastavku ćete pročitati i moje mišljenje o njima.

SUNKISSED pena za samopotamnjivanje - dark

S obzirom na to da ovog leta, bar do sada, nismo baš imali priliku da se sunčamo i dobijemo željenu preplanulu boju, mnoge devojke pokazale su interesovanje za razne proizvode za samopotamnjivanje. Pošto ja vodim računa o zdravlju kože, a i u skladu sa konsultacijama sa dermatologom, shvatila sam da je ovaj vid tamnjenja najzdraviji. Međutim, zaista nije lako pronaći proizvod koji će vašoj koži dati lep preplanuli izgled, a da pri tom izbegnete fleke i druge "neprijatnosti". Kada se brend Sunkissed pojavio na našem tržištu, ja sam imala veliku želju da probam proizvode za samopotamnjivanje jer sam čula zaista mnogo pozitivnih utisaka. Kako je ovaj brend kod nas bio dostupan samo na sajtu onlinekozmetika.com, odlagala sam kupovinu (ne volim da poručujem online), međutim slučajno sam na željenu penu naletela u Lilly drogeriji i morala sam odmah da je kupim. Pena dolazi u pakovanju od 200 ml. Dostupna je u dve nijanse - medium i dark. Ja sam u Lilly-u pronašla samo dark